Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Muži a ich matky

Príspevok v téme: Muži a ich matky
zalozenietemy

Dosť často tu ženy ponižujú a nadávajú na mužov, ktorí bývajú so svojimi matkami... nechápem čo je také zlé na tom že niekto chce byť pri svojej rodine a nechce zbytočne utekať keď to nie potrebné.

Ale zas aj chápem kam tým mieria, že ten muž nie je schopný mať vlastný byt a podobne... ale napadlo vás napríklad že nemusí to byť tak ako si to predstavujete? Že to že niekto býva s mamou neznamená vždy že je totálny neschopák, ktorý sa nevie osamostatniť, nevie si vyprať, navariť a podobne?

Áno, sú aj také prípady maminčiných maznáčikov, ktorí sú naozaj takí, že aj keby mohli tak radšej nie... ale zas sú aj takí, ktorí by aj radi opustili hniezdo, ale nedokážu to, lebo ich na pracovnom trhu nikto nechce dostatočne zaplatiť aby si mohli dovoliť vlastné bývanie... a povedzme si to na rovinu - ktorá matka by chcela svoje vlastné dieťa vidieť zbytočne trpieť? Nemôže byť každý šikovný aby zarábal veľa a mohol si dovoliť mať pekné auto, byt, a neviem čo ešte. Niekto sa proste nenarodí s darom, niekomu proste nejde učenie tak dobre nech sa snaží koľko chce.

A potom je tu skupina, ktorá sa o svoje matky stará a nechce ich odhodiť ako kus nepotrebného tovaru. Čo ak mám chorú mamu o ktorú sa treba starať? To čo ponúka štát je viac menej na smiech... to ju mám vyhodiť na ulicu aby sa nejaká milostivá žena uráčila ma akceptovať ako "schopného" partnera? Sú aj takí, ktorí majú svoj byt ale býva u nich matka lebo sa o ňu starajú (a div sa svet, vedia si navariť, upratať, opraviť, a zarobiť)...

takže všetky ženy ktoré si odsudzujú chlapov za to že sú s maminami (prípadne s otcom) by si mali vstúpiť do svedomia...

Lollka

Lemon viem velmi dobre co znamena kopnut do lebene, nemusis sa snazit z toho vycuvat tym ze budes este urazat aj mna. Prave ty si ten typ od ktoreho zeny bocia a to teraz nemyslim kvoli matke.
Ked mladi muzi byvaju s matkou je to v poriadku, nikto netvrdi ze sa musia odstahovat hned na osemnaste narodeniny. V poriadku je to tak cca. do 25-tky, potom by uz mali min. rozmyslat o osamostatneni. Po 30-tke to uz moc ok neni a po 40-tke je to uz diagnoza. Samozrejme zalezi od okolnosti, ak je matka tazko chora a zostane sa o nu starat tak to je uplne iny pripad. Ale kolko je takych? Nepoznam jedineho. Drviva vacsina chlapov co zostane u matky len vyuziva mama hotel, je leniva a neschopna. A v poriadku neni ani chlap co sice byva v byte alebo prenajatej izbicke sam, ale k mamicke chodi kazdy vikend, v piatok jej donesie spinave pradlo, v nedelu si ho odnesie domov vyprane a vyzehlene k tomu navarene jedlo v krabickach na cely tyzden a buchty. Zena potrebuje schopneho muza a nie decko ktoremu musi pomaly zaviazat aj snurky na topankach. Taka lemra asi v maloktorej zene vyvolava obdiv a povazuju ich za pritazlivych.

Ulrich

To je kamen urazu. Muz, ktory byva s mamou jej musi byt podriadeny a musi ju posluchat na slovo. Jej dom - jej pravidla. Zenam sa vobec nedivim, ze od nich bocia. Potom si tito muzi chodia na forum dokazovat, ze im este nejake gule ostali. Nadavaju tu zenam, lebo doma pred mamou musia drzat usta. Uz si prestante klamat. Mylis, ze inym muzom vlastne byvanie spadlo z neba a vsetci zarabaju tisice?

Matyo

Ja by som k téme dodal, že muž, ktorý je označený ako mamičkár alebo mamičkin maznáčik môže mať samostatné bývanie, ba dokonca môže mať aj vlastnú rodinu. Tam ide o jeho naviazanosť až závislosť na matke, kedy muž aj v dospelosti poslúcha svoju matku na slovo a nie je schopný mať vlastný názor, resp. jeho názor je totožný s názorom jeho matky. Takýto muži dávajú svoju matku na prvé miesto v živote a až potom nasleduje partnerka a prípadne deti. Ženy si pri týchto mužoch pripadajú ako na vedľajšej koľaji a väčšinou tieto vzťahy končia rozchodom, príp. rozvodom.
Na druhej strane môžu existovať muži, ktorí síce obývajú rovnaký dom s matkou alebo oboma rodičmi, ale vedú si samostatné životy, dokonca si v tomto vybudujú oddelenú jednotku, kde si všetky energie a spotrebu platia samy.
Takže radil by som pozerať sa na každý prípad oddelene, všímať si aký vzťah má muž s matkou, či je to vzťah podriadený, kde poslúcha ako malý chlapec alebo vzťah, v ktorom si matku váži, ale už sa ňou nenechá ovplyvňovať a žije si život podľa seba...

lemon23

lollka, kopanie do lebeni je expresivny vyraz vyjarujuci odpor, nie fyzicke nasilie, nepochopila si to, co uz :D zalozena tema hovori o tom, ze nieje nic zle, ak niekto byva s matkou, pokial na to existuju vazne dovody a uz sa tu nahrnuli mudrlantky, ktore tu moralizuju o tom, co je a nieje normalne a ze tie dovody su vyhovorky a ti chlapi neschopni...

keby aj nemali choru matku, tak drviva vacsina mladych zije u rodicov, pretoze ceny nehnutelnosti su k pomeru k platom astronomicke, to je casto jediny dovod, nie neschopnost, ani nezrelost, alebo ze pokym sa neodstahuje, tak je iba chlapec, preboha, kde na tieto kraviny chodite? tu ide o ekonomicku realitu, statistiku, treba si to spocitat a potom sa mozme bavit, inac su to len dristy zalozene na nejakej iluzornej predstave, ako by co malo fungovat...

baradu

je inak dosť zbytočné sa nad tým rozčuľovať. je to realita.
tak ako ženy nechcú takýchto mužov, muži zas veľmi nechcú ženy, čo sú škaredé či tučné. obe pohlavia majú svoje kritériá a či sa nám to páči alebo nie, budeme vždy podľa toho hodnotení.
akože jasné, človek si občas schuti zanadáva na nespravodlivosť, ktorá svetom vládne, ale venovať sa tomu nejak viac nemá zmysel :)

Lollka

Lemon tak prave taki muzi ako ty su najhorsi a medzi zenami max. neziaduci. Nie preto ze sa staras o choru matku, ale preto ze reagujes agresivne na prispevok zeny ktora na teba ani nereagovala a ani to s tebou nesuvisi. Reakcia nezreleho muza co ma chut kazdy iny nazor u zeny riesit fyzickym nasilym. A to je pre teba cudzia zena ktoru ani nepoznas, ako budes riesit nezhody v partnerstve, budes tu svoju kopat do lebene vzdy ked s tebou nebude suhlasit?

Mrauka

Suhlasim s kazdym prispevkom od baradu. Pokial muz byva s matkou stale je chlapec, ktory sa zabava, zije bezstarostne, lebo o vsetko sa postara mama. Samostatny zivot je dobra skola pre kazdeho.
Nadavanim a argumentovanim milionov vyhovoriek nic nezmenite. Zeny sa na vas nezacnu pozerat ako na najvacsi poklad, lebo ste pohodlnny prestrihnut pupocnu snuru so svojou matkou. Muz, o ktoreho sa stara matka, je chlapec. Predpokladam pppccc, ze neschopnymi zenami nazyvas tie, ktore sa odmietaju o teba starat ako tvoja matka a ty nic nemusis, len spinkat, papat a kakat a to nie si schopny sa ani o seba postarat sam. Druhe dieta si ziadna zena na krk nezakvaci.

SofiaElla

Ono je to trošku aj smutné, že sa útočí na názor, že dospelý zrelý jedinec sa má osamostatniť. Ja týmto svojim názorom nemierim niekde k zlej finančnej situácii alebo chorým rodičom (to je zas iná situácia), ale k tomu, že podľa mňa je prirodzené, aby človek niekde v dospelosti dozrel a osamostatnil sa. Samozrejme, je na každom, či uprednostní samostatného alebo nesamostatného jedinca, ja osobne inklinujem k samostatnému mužovi. Tí, ktorí ostávajú pri mamičke alebo pri rodičoch pre milión výhovoriek, hoci by už dávno mohli viesť vlastný život, tak tí pre mňa neschopní sú. A nemyslím si, že tento môj postoj je nejaký zriedkavý alebo nenormálny.

baradu

flago
život v minulosti bol o dosť iný v tom, že ľudia žili viac komunitne. takže áno, otcovia boli občas dlhodobo preč (niekde na vojne či na robotách), ale v blízkosti žila širšia rodina, strýkovia, ujovia, bratranci alebo proste iba obyčajný nepríbuzní susedia. takže sa tam tie mužské vzory alebo vplyvy vyskytovali. nejde len o biologického otca.
dnešná spoločnosť toto veľmi nemá, je to viac fragmentované, chlapci nevyrastajú v nejakej sociálnej štruktúre.
sám poznám niekoľko osamelých matiek so synmi a na tých chlapcoch je to extrémne poznať.

Pilcuk

SofiaElla, samozrejme, zase sa raz tupá žienka vyjadrila ku "kopaniu do lebene", ale nie k podstate príspevku, pretože je príliš jednoduchá a nie je schopná vyprodukovať jediný rozumný (proti)argument.

Súhlasím s autorom aj s niektorými diskutérmi podo mnou. Koľko žien má vlastné bývanie ? Je to aspoň 5 %? Hrajú sa na hrdinky, pričom k bývaniu prišli sobášom či dokonca len tým, že tvoria pár s mužom, ktorý má svoje bývanie. Nepoznám vo svojom okolí žiadnú, ktorá by si na vlastné bývanie sama zarobila, všetky sa len prisťahovali. Pritom mnohé ani nemajú deti, len parazitujú na hlúpych mužoch, ktorí im to tolerujú.