Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Muži a ich matky

Príspevok v téme: Muži a ich matky
zalozenietemy

Dosť často tu ženy ponižujú a nadávajú na mužov, ktorí bývajú so svojimi matkami... nechápem čo je také zlé na tom že niekto chce byť pri svojej rodine a nechce zbytočne utekať keď to nie potrebné.

Ale zas aj chápem kam tým mieria, že ten muž nie je schopný mať vlastný byt a podobne... ale napadlo vás napríklad že nemusí to byť tak ako si to predstavujete? Že to že niekto býva s mamou neznamená vždy že je totálny neschopák, ktorý sa nevie osamostatniť, nevie si vyprať, navariť a podobne?

Áno, sú aj také prípady maminčiných maznáčikov, ktorí sú naozaj takí, že aj keby mohli tak radšej nie... ale zas sú aj takí, ktorí by aj radi opustili hniezdo, ale nedokážu to, lebo ich na pracovnom trhu nikto nechce dostatočne zaplatiť aby si mohli dovoliť vlastné bývanie... a povedzme si to na rovinu - ktorá matka by chcela svoje vlastné dieťa vidieť zbytočne trpieť? Nemôže byť každý šikovný aby zarábal veľa a mohol si dovoliť mať pekné auto, byt, a neviem čo ešte. Niekto sa proste nenarodí s darom, niekomu proste nejde učenie tak dobre nech sa snaží koľko chce.

A potom je tu skupina, ktorá sa o svoje matky stará a nechce ich odhodiť ako kus nepotrebného tovaru. Čo ak mám chorú mamu o ktorú sa treba starať? To čo ponúka štát je viac menej na smiech... to ju mám vyhodiť na ulicu aby sa nejaká milostivá žena uráčila ma akceptovať ako "schopného" partnera? Sú aj takí, ktorí majú svoj byt ale býva u nich matka lebo sa o ňu starajú (a div sa svet, vedia si navariť, upratať, opraviť, a zarobiť)...

takže všetky ženy ktoré si odsudzujú chlapov za to že sú s maminami (prípadne s otcom) by si mali vstúpiť do svedomia...

Mrauka

Niektori to uz pochopili, ze za svoju pohodlnnost,ci obetu zaplatili prilis vysoku cenu, svoju slobodu, vlastny zivot, rodina a ocenenie. Niektori to este len pochopia, ked sa cely zivot staraju o svoju matku, investuju do domu a potom pride surodenec a zhrabne im vsetko, ta matka mu to da na zlatom podnose, alebo sa spamataju neskro, ako pilcuk.
Ale nema to cenu. Momentalme su zaslepeni svojou pravdou a nevidia nasledky.

cocot

Ja som zostal doma až do 40tky a bola to tá najväčšia chyba v živote. Cez dovolenky som opravoval zanedbaný dom, platil som materiál, potom som budoval obytné podkrovie, za 15 rokov som si ani raz neoddýchol, stále len makal a drel. Kamoši si kúpili na úver byt, žili si svoj život, nik ich neriadil, mali slobody, veľa slobody, doma u rodičov mali rešpekt a keď s niečím pomoli tak aj vďaku. Ja som za svoju obetu nič nečakal a ani nič nedostal. Ich byty za to obdobie tak stúpli na cene, že na nich zarobili viac ako bol ich príjem. Ja som nezarobil nič, skôr stratil. Záver. Investujte do svojho, bývajte ďaleko od rodičov, sem tam im pomôžte, ale nestaňte sa pre nich handrou.

antigen1

autor temy vobec s tebou nesuhlasim. V dnesnej dobe mas tolko moznosti mozes ist robit nejaku jednoduchu pracu do zahranicia napriklad zbierat ovocie, robit v sklade a hned mas minalne 1500 eur ked nie aj 2000. Mas moznost dorobit si aj vzdelanie, ucit sa jazyky ist niekam na kurzy . Vsetko ostatne je len vyhovorka. A co sa hypoteky tyka aj nasi rodicia splacali byvanie 20-30 rokov. Dnes sa idete usrat ked mate platit vlastne.

ivobrick

Veru to sa mi absolutne nepaci.
Teraz, teoreticky, ja mam svoj byt, ty tiez. Co dalej?
Unika mi logika toho celeho.

Ty si presne taka ista ako moja sestra. Vykaslala sa na matku a odisla prec. Kasle nanu doteraz. Jediny kto sa o nu moze postarat som ja, suseda sestricka. Mna nikto nekomanduje, robim si co chcem, ako chcem.

A nie, nikto mi neperie, nikto mi nevari, nijaky Samo a Sato neplati ucet za mesiac ale moj bankovy ucet.

Ked si chcela byvat sama - v pohode, ked to nejak chces posunut na iny lvl ked niekoho spoznas napriklad - jasne, tomu tlieskam - aj v mojej situacii napr. (nesetrim si prachy nato, aby som bol o 5rokov hrbaty z tucneho vankusa).

Ale vyzadovat od niekoho, este predtym nez ho spoznas, skatulkovat ludi a preberat ked nevies preco to tak je ako to je.. takych ludi nemusim. Len kvoli tomu ze tvoj dotycny buduci stastny nema vlastne byvanie.

Takym ludom ako ty sa skace, mas totizto zdravych a oboch rodicov. Chcel by som vidiet co by si robila keby si bola bez partnera a mala len otca priputaneho na inv. vozik. Sla by si aj tak prec?

Prosimta nie, nepis mi ze by som neodisiel keby bolo treba, ja niesom Pilcuk. Ako raz davno povedala moja mama, dve gazdine v 1 kuchyni to nejde dokopy.. aj ked podla mna je horsie ked vies pri com ta pocuju rodicia.

SofiaElla

A ešte, aby som ti napísala svoj názor (ktorý sa ti nemusí páčiť).
Áno, pre mňa, ako si to napísal, máš presne zmýšľanie nedozretého decka.
Ja som sa odsťahovala od našich, keď som začala zarábať a bývala som v prenájme aj s inými ľudmi. Vôbec to nebolo tak finančne náročné a hoci som vtedy nezarábala toľko, aby som mohla žiť sama alebo si zobrať hypo, podstatné bolo, že som sa osamostatnila. Tým pádom skončilo aj akékoľvek rodičovské "prevychovávanie" alebo snaha o riadenie života, to narážam presne na to, čo spomínal Ulrich, jednoducho, tí, čo ste u mamičky musíte a tancujete ako mamička zapíska. Úplne s jeho názorom súhlasím, - mamičkina domácnosť - mamičkino slovo platí.
V každom prípade, aby si si vedel porovnať svoje zmýšľanie s mojim, dnes žijem sama, naši žijú necelých 20 km odo mňa v dome, tiež by som tam mohla žiť, ale nevidím najmenší dôvod, prečo by som ja v mojom veku mala byť stále na krku našim. A čo sa týka toho, že platím za to, že bývam mimo rodičovského domu? Nuž áno, som dospelá, samostatná, rátam s tým, že určitá časť z môjho príjmu na bývanie ísť musí. Tak to v živote proste je.

baradu

toto je teda debata fakt na urovni :(
namiesto nejakého pokroku ohladne temy sa tu viaceri tocite dokola a vyvraciate inym to, co vôbec nepovedali a potom sa tesite, ako ste im to natreli.
fakt o nicom...

SofiaElla

Ivobrick, ušla ti riadne pointa toho, čo som písala. Ja som ani slovom nepísala, že je nutné mať hmotné statky, aby človek dozrel a bol samostatný. Práveže som napísala opak - finančné zabezpečenie nemusí nutne znamenať, že je jedinec samostatný a zrelý.
Ani sa nechcem vyjadrovať k mysleniu tých, ktorí si automaticky zrelosť a dospelosť spájajú iba s vlastným bytom.
Okrem toho, nie som tá, ktorá by študovala mužov list vlastníctva alebo jeho bankové konto. Prioritne ma zaujíma jeho charakter, správanie, životné priority a ciele, a samozrejme vlastnosti, ktoré mne imponujú.
Ak si z nejakého dôvodu nadobudol pocit, že čakám na muža, ku ktorému sa nasačkujem, tak sa veľmi mýliš, ale samozrejme, tvoj názor ti brať nebudem ;)

ivobrick

Takze podla teba, teoreticky..
1., Mam odist od svojej chorej matky a nastahovat sa do vlastneho bytu v tom istom meste. A samozrejma minat prostriedky na dopravu a tak dalej medzi bytom a domom kde som byval.
2., Mam si vziat uver na 2i byt, povedzme ze 50 000E, ktory budem platit 200-300E. Dajme tomu ze mam priemernu pracu a zarobim 700E.
3., To vsetko mam spravit LEN preto, aby si si ma vsimla, kvoli tomu ze ty chces pre svoj vztah chlapa ktory sa postara.

- mne to teda pride ako absolutny nezmysel
- odkial viem, ze sa ti tam bude aj pacit?
- odkial viem, ze TY si neschopne tupelo, a bola by si radsej keby sme si kupili byt (vacsi) spolu v lepsej lokalite?
- odkial viem ze TY nemas svoj vlastny byt, v ktorom chces zostat, ale treba tam investovat, resp. chcela by si tam investovat ale nemas nato

To co pises SofiaElla nedava zmysel, hadzes vsetkych do jedneho vreca. Vela stastia pri hladani partnera ktory bude mat (uz dopredu) pripravene tvoje vysnene, samostatne byvanie. Ohladne ktoreho si samozrejma ty ani neskrtnes - kedze to vyzadujes dopredu.