Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Muži a ich matky

Príspevok v téme: Muži a ich matky
zalozenietemy

Dosť často tu ženy ponižujú a nadávajú na mužov, ktorí bývajú so svojimi matkami... nechápem čo je také zlé na tom že niekto chce byť pri svojej rodine a nechce zbytočne utekať keď to nie potrebné.

Ale zas aj chápem kam tým mieria, že ten muž nie je schopný mať vlastný byt a podobne... ale napadlo vás napríklad že nemusí to byť tak ako si to predstavujete? Že to že niekto býva s mamou neznamená vždy že je totálny neschopák, ktorý sa nevie osamostatniť, nevie si vyprať, navariť a podobne?

Áno, sú aj také prípady maminčiných maznáčikov, ktorí sú naozaj takí, že aj keby mohli tak radšej nie... ale zas sú aj takí, ktorí by aj radi opustili hniezdo, ale nedokážu to, lebo ich na pracovnom trhu nikto nechce dostatočne zaplatiť aby si mohli dovoliť vlastné bývanie... a povedzme si to na rovinu - ktorá matka by chcela svoje vlastné dieťa vidieť zbytočne trpieť? Nemôže byť každý šikovný aby zarábal veľa a mohol si dovoliť mať pekné auto, byt, a neviem čo ešte. Niekto sa proste nenarodí s darom, niekomu proste nejde učenie tak dobre nech sa snaží koľko chce.

A potom je tu skupina, ktorá sa o svoje matky stará a nechce ich odhodiť ako kus nepotrebného tovaru. Čo ak mám chorú mamu o ktorú sa treba starať? To čo ponúka štát je viac menej na smiech... to ju mám vyhodiť na ulicu aby sa nejaká milostivá žena uráčila ma akceptovať ako "schopného" partnera? Sú aj takí, ktorí majú svoj byt ale býva u nich matka lebo sa o ňu starajú (a div sa svet, vedia si navariť, upratať, opraviť, a zarobiť)...

takže všetky ženy ktoré si odsudzujú chlapov za to že sú s maminami (prípadne s otcom) by si mali vstúpiť do svedomia...

Suyma11

Tak ako je požadované od muža aby mal byvanie mala by ho mať rovnako aj žena ..nie len prist k muzovi do hotoveho....take ženy tiež nebudu dvakrat samostatne....

Pesss

Ovecky- poznam nieco podobne. On 30 rocny, ona mladsia. Po 3 rokoch vztahu chcela s nim konecne byvat v spolocnom byte. Ale to sa jemu nepacilo pretoze nechcel opustit mama hotel. Dokonca navrhol nech byvaju u nich (v jednej izbe, ziadne sukromie, zla svokra). Nakoniec sa kvoli tomuto, ze sa nechcel osamostatnit s nim rozisla. Po chvili sa dali dokopy a pristal na to. Nasli si byt ale on si vzdy najde nejaku vyhovorku aby isiel na navstevu k mamicke. Plus k tomu, pri obcasnej hadke jej to vycita. Ze on sa musel prestahovat k nej a iba kvoli nej. Vas nazor?

pppccc

SofiaElla,

pekne si sa opisala. Na malokoho sa ten opis viac hodi, ako na teba. Zaujimave, nakolko ta muzi fascinuju a kolko sa nimi zaoberas. Nie kazdy je veru taky samostatny a nezavisly a dospely, ze sa chce zavesit muzovi na krk a uzivat si jeho dom, byt a nechat sa nim vydrziavat.

pppccc

Neviem Ulrich, mne skor pride, ze blaboces ako zakomplexovana zena, ktorej dosli argumenty, tak sa odbavuje na druhych a spadla jej opona.

SofiaElla

V prvom rade je to psychickom vyzretí a osobnostnom raste človeka. To je rozdiel medzi deckom a mužom. Kým decko (hoci vekovo už dospelé) strávi celý život vo svojej detskej izbe, naviazané pomyselnou pupočnou šnúrou na matku, tak dospelý muž pochopí prirodzený životný cyklus (dieťa, teenager, dospelý - "vylietam z hniezda") a začne si budovať vlastný život. Praobyčajne a jednoducho dospeje, dozreje (psychicky, osobnostne) a osamostatní sa. Nie je to o materiálnom zabezpečení, materiálne zabezpečenie umožňuje a uľahčuje cestu k finančnej nezávislosti, nemusí to však bezpodmienečne znamenať, že takýto jedinec bude aj psychicky zrelý a samostatný.
A mám celkom pocit, že tie dospelé deti (vekovo už muži), ktorí stále žijú s mamičkou, prípadne sú na ňu stále silno naviazaní, sú aj dosť frustrovaní. Je to vidieť aj tu, na ich reakciách, ako sa nič nedá, aké sú chúďatá, nie sú schopní prijať iný názor, prípadne sa zamyslieť nad spôsobom svojho života a prehodnotiť ho, urážajú a to najmä ženy - toto je spôsob ich prezentácie a bytia ako takého.
Takéto decko nie je absolútne perspektívne do vzťahu a už vôbec nie na zakladanie rodiny - či sa im to páči alebo nepáči.

Ovecky

Takmer som zabudla stvrty pripad, ktory osobne poznam. Rodicia muzovi brania sa odstahovat, lebo chcu, aby zostal doma a staral sa o farmu. Zene to samozrejme vadi, ale muz si nevie pomoct, lebo su tam vyhrazky. On tam byvat nechce, ale je psychicky uz zniceny. Vas nazor?

Ovecky

Matyo ma velku pravdu, na to aby bol chlap maznak nepotrebuje s nou ani byvat. Zaujimalo by ma vsak, kde je ta hranica? Poznam pripad, kde byvaju v jednom dvore vedla seba, syn so zenou v jednom dome a rodicia v druhom. Za 10r nepresiel jediny vikend okrem dovolenky raz za rok co by vlastne neboli pri sebe. Tej zene to vadi. Vas nazor?

Dalej poznam pripad, kde maju dvaja vlastny byt, ale chlap chodi kazdy vikend domov pozriet. Nie priniest veci na pranie, ale proste pozriet a ked je robota, pomoct. Tej zene to vadi. Vas nazor?

A poznam este aj pripad, kde zena zije sama v byte a muz si prerobil poschodie u rodicov. Proste sa iba stretavaju. Samozrejme, zene to opat vadi, ale k nim byvat nepojde, to je jasne. Vas nazor?

Ulrich

Teba tie zeny normalne vsade prenasleduju heh. Pouzivaj ciarky a mozno tvoje taraniny budu davat zmysel a nebudes musiet obvinovat inych z domyslania a prekrucania.
Nic v zlom, no urcite som vacsi chlap nez ty, ktory tu nadava zenam.

pppccc

Ulrich,

nie su tam ciarky vo vete, preto si si to zase vysvetlila po svojom. Podielala sa prinajmensom este aj tym,, ze zaobstaravala jedlo a pitie.
Muzsky rod na teba nepouzivam, lebo si domyslas, prekrucas vyznam slov, vsetko spochybnujes ako tu niektore miestne "superzeny".