Tinnitus :/ a chrbtica

Príspevok v téme: Tinnitus :/ a chrbtica
tinnitus_usi

Dobrý deň. Mám 24 rokov a už asi 6 rokov mám Tinnitus no za poslednú dobu som ho skoro vôbec nevnímal. Chodil som normálne do roboty a už som skoro aj zabudol, že ho mám no zase sa to raz zhoršilo a už mám tento problém asi týždeň. Píska mi raz v oboch ušiach no niekedy a častejšie v ľavom uchu a už mi to ide ozaj na nervy.

Idem dnes asi k mojej doktorke nech ma pošle na nejaké vyšetrenie pretože Tinnitus môže spôsobovať naozaj veľa vecí. Naposledy keď som bol pri ušnej, tak mi povedala, že uši mám v poriadku a taktiež mi merala sluch a na ľavé ucho som len o niečo málo menej počul aj to len pri tých najnižších frekvenciách. Je pravda, že pri dlhom sedení ma aj pobolieva chrbát alebo aj krčná chrbtica. Problém je možno tam ale možno aj nie.

Ide o to, že za posledný týždeň mi to už ide ozaj dosť na nervy a mám pocit, že sa asi zbláznim z toho pískania niekedy. Dokonca som si kúpil čaj, ktorý by mal pomáhať pri hučaniu v ušiach, ktorý som kúpil z lekárne. Pískať mi takto začalo tuším po tom čo mi mama doma dala asi pár dní po sebe masáž chrbta. Možno mi tam niečo zatlačila počas masáže čo vyvolalo zase pískanie v ušiach. Čo si o tom myslíte ? Môže sa tento problém na trvalo odstrániť ak by sa zistilo, že mám vyskočený stavec alebo iný problém, ktorý by bol riešiteľný ?

Obycajny ujko

Pozdravujem vsetkych. Mne sa uspesne podarilo zbavit tinnitusu po 3 rokoch. Neviem, ci je to vseobecna pricina alebo bola len u mna - silny spazmus v oblasti kostrce. To ma podla mna vacsina ludi so sedavym zamestnanim, len si to neuvedomuju. Pri postupnom uvolnovani sa tinnitus odrazu vypol a odvtedy sa nezapol. Upozornujem - ak to chce niekto skusat, odporucam specialistu - masera, pretoze su tam extremne citlive nervove zakoncenia, suvisiace priamo s mozgom a mozu narobit ine docasne neprijemnosti. Ja som si to robil sam, neodborne a par dni som nemohol spat. Uz je to ok a som bez otravneho piskania - aj sa mi zlepsil sluch - vyraznejsie pocujem napr. plasice na krtkov :-)

tinnitus_usi

Fakt len pritaz tento tinnitus. Obdivujem ľudí ktorým to vôbec nevadí a ani si to nevsimaju. Neviem ako to dokážu eliminovat ten pocit pískania v ušiach.

Noelinka

Ja ho nemam ale mozem si ro nechat zabudovat do nasluchacieho aparatu. Ked je to zapnute tak ten tinnitus nevsimas alebo nepocujes tak

tinnitus_usi

Moja sestra a kolega z roboty tiež majú Tinitus ale obaja hovorili ze im to nevadi a ze to už ani nevnimaju. Moja sestra mala niekdy problém zaspať, že hej veľmi hucalo v ušiach a nechápem ako to môže už teraz ignorovať. Však to sa ani nedá ignorovať a človek na to musí myslieť lebo to počuje stále. Neviem ako sa k tomu postaviť aby mi to neotravovalo život. Viacej mi začalo zase pískať pred mesiacom kedy mi mama doma dala masáž asi 3 dni po sebe aby som sa zrelaxoval lebo som bol na tom psychicky zle. Žeby to mozno bolo tým ? Ze mam niečo s krcnou chrbticou alebo to bola len zhoda náhod, že mi začalo viacej pískať. Pol roka cca som s tým žil tak, že som aj zabudol, že nejaký Tinitus mam. Neviem prečo mi teda zase začalo v ušiach viacej pískať.

Vanillka

Ja som uzivala aj ginko a nic, vyhodene peniaze detto.
A co som nasla vtedy studie, nikde nebolo podlozene, ze by prave tento doplnok zabral. Podla mna ak je to samostatna vec, odide to samo...ale ak je to sekudarna (ako u mna) tak liecit treba pricinu a verit, ze to prejde, lebo je to fakt na zblaznenie.

Nejake info aj tu: www.verywellhealth.com
A co som bola kukat aj na forach, nikde som nezachytila, ze by to ginko pomohlo...skor nie ako ano, ale tak skus a uvidis sam. Tinitus je zahada, takze clovek nikdy nevie.

tinnitus_usi

No ja neviem. Viem, že sa nedá Tinitus liečiť ale ako som písal maminému známemu začalo vraj pískať v ušiach, tak začal užívať gynko a po troch mesiacoch sa vraj pískanie prestalo a má pokoj. Ja neviem či to bol nejaký iný prípad a nemusel to byť priamo Tinitus ale môže byť neskutočne šťastný, že sa toho zbavil.

Noelinka

Co sa tyka usi nemusíš ich mat poškodené moze to mat inu príčinu naor zuzene cievy a minimalne prekrvacanie tych velmi malinkych ciev v usiach. Tinnitus netreba spajat s poskodenym ucha.

Noelinka

Vanilka no mne magne s b-ckom pomohlo hned na druhý treti den som citila ulavu brala som ca mesiac ale potom som musela prestat a nastastie odvtedy som tinnitus nemala. Kazde telo je ine a kazde telo reaguje inak na liecbu co sa tyka tinnitusu. Ja s tym zijem uz 38 r. V detstve som sa loecila s vit A a vit E a Xanidil som brala potom bolo niekolko rokov pokoj potom zase nic som ale nebrala lebo to bolo na zlavdnutie. Pred 10 r som mala silnu migrenu a tinnitus sa vratil pomohol mi ginkgo. Zas pokoj a teraz v poslednom case tiez. Mam nasluchacie aparaty v kt mam tinnitus noiser ale nepouzivam lebo ja chcem liečiť resp priznaky tinnitusu zmiernit tak mi pomohol ten magne s vit B.