Nie som anorektička

Príspevok v téme: Nie som anorektička
Lorinka

Ahojte, moja vyska je 168 cm a vaga 50-49kg
Brucho mam anorekticke,ze mi trcia kosti a cvicim na tom,aby som ho mala zenske a pevne a nie anorekticke. Ale nohy mam velke. 53 cm, tak preco mi ukazuje ze mam podvahu,ked mam velke stehna a preco mi niektori vravia ze som anorekticka a druhy ze nie som? Mam 16. Dakujem za odpoved

Tomas12345

epicentrum :

A preco mi rovno nenapíšeš a nevysvetlis v com sa mylim ? Len tak na nieco nadavat a nevediet uviest dôvod je fakt cudne.

sachovanka

Ja som ale napriklad pocula, ze pri diete a cviceni ked si clovek da nejaku domacu klobasku alebo slaninu tak to vobec nevadi, ze to vobec nie je take nezdrave ako napriklad vyprazany syr a podobne

dobreuz

epicentrum, kašlite naňho, tomasko zase počul nejaké zázraky medicíny a hneď im bezhlavo dôveruje, no čo už.

epicentrum

tomas12345, ty si aj čítaš po sebe čo píšeš? Však sú to samé nezmysly! Prečo preboha jej radíš takéto sprosté somariny???

Tomas12345

Cize napisal som ti jedalnicek akyb by si mala dodrziavat. Este je vsak dolezity jeden dodatok a to ten, že to co som ty napisal jedalnicek, tak s tymto jedalnickom nezacinaj hned. Ale postupne sa mu zacni prisposobovat. Postupne jedavaj stale viac a viac az skončíš v tej fáze jedalnicka ktorý som ti popísal.

Aktualne jes malo, a mas preto scvrknuty zaludok. Tvoj zaludok jednoducho nie je pripraveny aby si zo dna na den zacala jest vela. Musis na to íst postupne, postupne jest viacej a viacej az nakoniec budes jest tolko ako som napisal v jedalnicku.

Tomas12345

Pizzu zjem vždy tak 3-4 kusy, občas aj viac keď mám stále chuť. Na večeru niekedy zjem aj slaninu s cibuľou a chlebom alebo klobásu. Asi 1 celú klobásu.
Rada si dávam aj praženicu s pažítkou a pečivom...

ok zhrnme si to.

Na ranajky bud nejes vobec nic ( ak ranajky prespis ) alebo vypijes len nejake to kakao. Takze energicka hodnota velmi nízka.

( Mama varí všetko. Rôzne omáčky, rezne s ryžou,kura, guláš, perkelt, špenát.)

Na obed to vyzera uz ako tak lepsie, i ked napriklad taký gulas a spenat nie su jedla z ktorych by sa nejako dalo pribrat. Ak sa do gulasa da dostatok mäsa a spraví sa husty, a da aspon z 4 knedlami, tak sa z neho pribrat dá, no realita je vsak taka ze husty gulas s kopu mäsom robí len malo kucharov/ kuchariek. Preto predpokladam ze gulas ktory aj ty jedavas je v podstate len riedka polievka s malym mnozstvom kockového mäsa.

Tie rezne s ryzou, kura, perkelt ( ak je dostatocne husty a je v nom vela mäsa ) už vyzeraju lepsie. Ak teda zjes celu porciu, pricom tá porcia je naozaj taka ako pre dospeleho cloveka a nie pre dieta, tak potom by boli tieto obedy ( kura, perkelt, rezne) v poriadku.

Vecera :

(Na večeru niekedy zjem aj slaninu s cibuľou a chlebom alebo klobásu. Asi 1 celú klobásu.
Rada si dávam aj praženicu s pažítkou a pečivom... )

No toto su vsetko take polojedla, a nie normalne jedlo ake by clovek na vecer mal zjest.

Rovnako tak tri styri kusky pizze su takmer nic.

Nastavím ty teda nejaky ten jedalnicek ktory si myslim že by mal viest v to aby si uz dalej nechudla, ale hlavne aj v to aby si zacala priberat.

Ranajky :

Chleba/ rozok s maslom/pomazankou a na to sunka, syr.
Potom si mozes dat nejaky jogurt, napriklad cokoladovo smotanovy jogurt a kludne to zmiesaj s ovsenymi vlockami.

Obed :

Kludne zostan pri sucasnom obede, ( rezne, kura, perkelt) a aj ten gulas je fajn ale musi byt husty a vela mäsa. Ten spenat by som vyradil pretoze je nizko kaloricky a clovek z toho moc nepriberie.
Ako prilohu by som jedol zemiaky, pretoze tie su najviac kaloricke, zatial co taka ryza je nizko kaloricka, preto by som ryzu nejedol. Cestoviny tiez nie su idealnym riesenim. Jedavaj teda skor tie zemiaky ako prilohu k jedlu , na obedy aj vecere.

Olovrant : Kludne si daj nejaku tu cokoladu, cokoladovu tycinku.

Vecera :

Tie polojedla co jes ( klobasy, kusky pizze,a pod ) vynechaj, a namiesto toho si daj normálne jedlo. To znamena zemiaky, s nejakym tym mäsom a idealne ak by k tomu mäsu bola aj nejaka husta omacka. K tomu si kludne daj aj nejaky ten salat, zeleninu.

majus_pod

Je to dané geneticky kde priberáš. Ja mám tiež útly pás a ploché brucho (nijak necvičím) a zase nohy mám hrubé. Tiež ma to štve ale z jednej partie na tele sa nedá schudnúť pretože tam hrá úlohu genetika a typ tvojej postavy. Môžeš cvičiť cviky na nohy ale neschudneš, len sa ti spevnia (čo ich opticky môže zmenšiť). Podváhu máš. Ale aj priberať treba z rozumom. Nie napchať do seba všetko kalorické a potom sa vyvaliť na gauč. Nájdi si na internete nejaké zdravé kalorické jedlá. Aj také recepty sú. Naďalej jedz čo ti chutí :).
Držím palce

Lorinka

Mama varí všetko. Rôzne omáčky, rezne s ryžou,kura, guláš, perkelt, špenát.

Pizzu zjem vždy tak 3-4 kusy, občas aj viac keď mám stále chuť. Na večeru niekedy zjem aj slaninu s cibuľou a chlebom alebo klobásu. Asi 1 celú klobásu.
Rada si dávam aj praženicu s pažítkou a pečivom...

Foto vám neskôr pošlem na mail . ďakujem

Tomas12345

Môj priemerný jedálničem cez prázdniny.
Raňajky: buď prespím alebo pohár kakaa

Takže ranajky bud nezjes vobec nic, alebo si das len pohár kakaa.
Naozaj velmi slabe ranajky.
Co tak si dat normalne chleba s maslom, so sunko a syrom a potom si dat este nejaky ten jogurt + ovsene vlocky s mliekom?

Obed: teplé jedlo od maminy.

Teple jedlo od maminy to je moc vseobecny pojem. Co tvoja mama zvykne na obed variť

Večera: chlieb s maslom,alebo ryba,pizza

No tak ten chlieb s maslom je na veceru znacne nedostatocny. Ta ryba je síce uz lepsie aj tá pizza, co sa tyka kalorickej hodnoty. Co sa pizze týka kolko trojuholnikov pizze na veceru zjes ? A co sa ryby tyka, tak zjes celu jednu rybu alebo len polku ryby? Ako prilohu jes k tomu co ?

(Pijem veľa kofoly ale aj normálnu vodu.)

Kofolu nie je moc dobre pit. Samy cukor to obsahuje a kofein. Zostan radsej pri tej vode.

( Nemáte fb? Takto by som sem foto nechcela zverejňovať )

Nedalo by sa radsej cez email ? Moj mail je tomas555555@centrum.cz