Obchod VS továreň-práca

aduliatkoo45

ahoj ja som to mala presne tak isto. Od skončenia strednej som robila iba na 3 smeny vo výrobe po čase mi už normálne šibalo ale hlavne bola som nestastna ze chcem dosiahnut viac. A tak som sa jedneho dna nahnevala a spravila si vysoku skolu externe. Mala som sice uz dost rokov ale bolo mi to jedno chcela som proste od zivota viac. Inak mega lutujem kazdeho cloveka co pracuje v automobilkach a tovarnach je to naozaj peklo. Kazdemu preto radim chodte studovat ked mozete aby ste nemuseli robit take hrozne podradne prace. TReba sa poobzerat po com je dopyt a to ist aj studovat. Peniazky sa daju zarobit.

simiona

Vlastne, nie som si istá, či chcem robiť aj nočné?

Čo sa týka drzých zákazníkov v obchode, vravím, si, že ak ma niekto naštve, je nádej, že ho už viac neuvidím. Ak ma však naštve niekto z vyše 200 ľudí, z továrne (aj to je iba 1 smena), musím ho denno-denne stretávať.

simiona

Nuž, keby som si mala vybrať, tak v malom obchodíku alebo v kancelárii. V kancelárii som bola len mesiac na praxi pri škole a aj to nerobila všetko. Preto neviem, či by som to všetko zvládla? A keby som aj našla takú ponuku, či by ma všetko naučili alebo čakali, že budem ja všetko vedieť? Inak sa ma to bavilo.

Aj v kníhkupectve , ale zatiaľ je tu všetko obsadené. Prípadne predávať suveníry, hovorová angličtina mi ide veľmi dobre.

Pre Odpovedala som ti na otázku, kde som pracovala. V ktorom roku sa mi už zdá dosť osobné.

dobreuz

Simioma - dosť záleží že v čom chcete podnikať a či viete podnikať. Lebo podnikať je veľké riziko, môže sa kľudne stať, že ešte prerobíme. A s tým okrádaním - tak vláda vás okráda tak či tak, 20% DPH, 19% daň z príjmov, poistenie atď... Ale určite máte na viac ako len vykonávať takú otročinu.

Adulik69

simionka a co by ta tak bavilo robit? mas nejaku oblubenu oblast alebo mas nieco v com si naozaj dobra? Nezahadzuj sa ze vsade sa dostanes po znamosti aj ja som si nasla pracu v jednej super firme a nemala som za sebou nikoho...pracu si fakt niekedy najdes ani nevies ako.... inak s tym podnikanim by som bola opatrna predsa len sme na Slovensku... ludia su tu neni az tak bohaty

Sloniecko

"Neviem, ja som si myslela, že zľavu na výrobok môže dať len majiteľ. Teda väčšiu ako pár eur. Môže aj zamestnanec? Neboli potom problémy? Pri počítani kasy a so šéfom?"

Zalezi od toho, v ktorej predajni to bolo. Ale vsade, kde som robil, mal zamestnanec dost velku pravomoc pri urcovani ceny. Ked napr niekto kupoval pocitacovu zostavu, tam som cenu urcoval ja, kedze som robil cenovu ponuku. Ked niekto chcel vytlacit a zviazat nejaku pracu, fotky a pod, tam som mal uplne volnu ruku pri urcovani ceny. Bolo treba prisposobit sa, aby aj zakaznik bol spokojny, aj obchod zarobil. Ale boli tovary, kde bola pevna marza, tam sa moc nedalo hybat cenou, jedine so suhlasom majitela. V elektre, kde som robil naposledy, tam som mal este o dost volnejsiu ruku pri urcovani ceny. Samozrejme, bolo treba pozriet si v systeme nakupnu cenu, aka je tam marza, zarobok atd. Ak sa dalo, dala sa spravit aj nejaka zlava. Samozrejme zalezalo aj od toho, ci sa zakaznik pytal slusne.

musiclover

Neviem síce, čo je osobné na tých otázkach, nepýtala som sa ani odkiaľ si, ani koľko máš rokov, takých ako Ty je ako maku, píšeš "na niektoré otázky neodpoviem", ale neodpovedala si ani na jednu :D ale ok nie je Tvoja povinnosť mi odpovedať. Tak nech sa Ti darí ;)

simiona

Aj moja známa vraví, že by nemohla robiť to čo ja. Robila tak rok. Teraz robí v kancelárii, len zabudne povedať, že prácu jej vybavila mama, lebo má známych na správnych miestach.

Dobreuž, napadá ta ešte nejaká práca?

Rozmýšľala som nad podnikaním, ale rodina ma odhovara, že na budú mafiáni vydierať a vláda zdierat.