Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Začínam byť na hrane

Príspevok v téme: Začínam byť na hrane
Andrejjjjj

Ahojte.

Uz sa prestávam ovládať a neviem najst cestu.
Byvam s manzelkou 7 rokov a mame spoku 2 rocnu dcerku.
Predali sme byt po rodičoch a prestahovali sa k svokrovcom.
Staviame si maly poschodovy dom svojpomocne.

Mala je dost ziva a doferz nam enjako nedopriala spanok dlhší ako 7 hodín.
Nechce spat skor ako o 22.00 a v noci nadranom sa prehadzuje a zvykne plakať. O 6-7 je hore.

Za prácou dochádzam a je pre mna tazke byt unavený , v práci počúvať staznosti inych, ist robit na dom a popritom pocuvat problemi doma.
Manzelku milujem ale v poslednej dobe sa ken hadame. Aj ona ma dost popri malom aj med svomrovci nam pomahaju ako sa da.
Stale mi manzelka vytyka moju rodinu a rodicov ze nemaju záujem co je aj oravda, ze malu ani neozbrali nikdy spat aj kes byvaju na dedine o 40km ďalej. Moja mama je specificka oaobnost a nieje jednoduché vysvetlit jwj povahu. Je to vsetko dedovou chladnou vychovou....

A tak som doma v permanentnom kolotoči.
Nevyspaty, unaveny, v práci psych. vycerpanie, doma zivo, stavba, vycitky na rodinu, hadky.
Manzelka je cim dalwj nevdaxnejsia a namiesto toho aby hladala oddych a cestu, tak mi len vycita monu rodinu a ktorou sa ani ne stretáva.
Ja uz prestávam vládať.
Svagor mi chodi pomahat na sravbu ale furt ma len mudre reci co je zle a namoesto debaty na stavbe ako veci vylepsitlen somre vkuye aj ked pomaha nad ramec inych ludi.
Ozvat sa nechcem lebo som skoncil so stavanim a tak ma vycerpava aj to. Pridem domov doma nemam klud, manzelka nervozna z malej, striedave nalady a ja sa citim ako v mlyne.

Cim dalej som drzejsi a ona to citi a namiesto uvedomeniaako kedysi este viac vzdoruje.
Uz neviem co mam robiť.
Pomaly mi zkyhava sebakontrola a zacinam byt na hrane nadavok, vulgarizmov a asi sa na vsetko vykaslem.
V praci som drziebo ma uz štve vsetko, uz ma volal aj sef ze co sa robi so mnoua pritom je fo tiez hajzlik falošný.....

Ako mam veci riešiť? Manzelke som dohovaral ale plati to tak jeden den. Stale odomna ocakava vojnu s mojimi rodicmi a nechápe ze ja jej davam za pravdu ale ja uz nasich nezmenim...

Problem je ze som taky ze ťahám ako kon a vzdy som sa prispôsobil inym ako svojim potrebám a každý to zneuziva aj manzelka.
Pridem domov a hrajem sa do vecera s malou, poperiem, nakupim, povysavam, staviam dom, vozim beham, vybavujem a manzelka len svojw dookola o tom ako mala vystraja a ako nasi kaslu na nas...

Co mam robit? Ako sa nezblanit a nerozviest?
Ako vydrzat svagrove zbytocne reči a manzelkyne Výčitky na rodinu

Kimmy_CA

Súhlas s kafe, výborne to napísala. Tiež ma napadlo že by si mohol a týždeň odísť, nech sa trochu ukľudníš a nech si manželka uvedomí, co v tebe má.

kafe

Andrej, ty fakt nevieš čo máš robiť ked si vyčerpaný? Tak ja ti to poviem.
Ak ťaháš ako kôň, prispôsobuješ sa iným a VIDÍŠ že to zneužívajú ľudia a stále ťaháš a robíš a prispôsobuješ sa, prepáč ale si blb. Totálny. Prestaň s tým!!
S prácou na stavbe sekni, zbaľ sa, chod na týždeň k rodičom, kámošovi, vyspi sa poriadne, VYPNI, nič nerieš. Po týždni si s manželkou sadni a OZNÁM, že bud sa naučíte fungovať inak alebo sa budete baviť už len o rozvode. Nech si to rozmyslí a dá ti vedieť. V domácnosti nepomáhaj, neopováž sa chlape!!, nech si to manželka zlízne a vyskúša robiť všetko sama. Dcéru ber von na dlhé prechádzky nech sa vybehá, unaví, ty si prečistíš hlavu. Objednaj sa do manželskej poradne, zatiaľ sám, ak sa manželka pridá, fajn, ak nie názor nestranného odborníka ti pomôže uvedomiť si, že dosť veľký podiel na tom, čo sa deje, máš ty a tvoja hlúpa dobrota. Potrebuješ sa správať inak. Nie tak, že všetci budú s tebou orať a ty sa z toho ideš zblázniť potom.

Rozhovorom si to skúšal, vidíš že výsledok je 0 bodov. Nastal čas na činy. Si chlap preboha, nemôžeš sa správať ako sračka. Ked budeš v klude, pekne si premysli, ako by si chcel, aby ste s manželkou žili. Čo sú jej povinnosti, o čo sa má starať ona aby ťa odbremenila a pomáhala ti a vy spolu ste mohli napredovať. Pokiaľ ty STAVIAŠ DOM, tak preboha domácnosť, upratovať, variť, postarať sa o dieťa je JEJ parketa. Bez diskusie. Alebo mi potom vysvetli, čo vlastne robí ona, ked ty kmitáš úplne VŠADE? Načo ti je vlastne manželka? Aby ťa nasierala? Zhadzovala? Rýpala do teba? Preber sa trochu, to neni normálne ako žiješ. A ked v tom budeš pokračovať, psychycky sa zosypeš skôr či neskôr.
Hlavu hore, nádych, výdych, ideš!

Apokryft

Andrejjjj.Myslím že všetci ti tu radia zaujímavo a správe aspoň posledných 10-15 príspevkov je na úrovni čo je ojedinelé na tomto fóre.Ja len zhrniem moje postrehy.Tvoj problém nieje len tvojím ale aj tvojej manželky to zn.treba ho riešiť spoločne .Ak to nebude smerovať ku sppločnému vyriešeniu zastavil by som všetky práce okolo domu az do odvolania.Je to asi krute a možno aj financne psych.náročné ale niet východiska.Zodpovednosť prenes aj na manželku.Dôvod je jednoduchý ked dostaviate dom prestahujete sa pravdepodobne sa situácia nezlepșí a ona bude mať útočisko svojich rodičov.Veď len tak si povedzme ak by sa z dňa na den tvoji rodičia zmenili zmenila by sa aj ona?Čiste hypoteticky si daj odpoveď.Vychovávať dieťa stavať dom veľa ludi si tým preșlo všetko sa dá ,Nič výnimočné ak sú na to dvaja.Všetko sa dá .Tiež som mal male deti tiež som žil u svokry tiež som staval .A každy človek má starosti musí riešiť nejake problémi ale nato ste manželia aby ste prekonávali prekážky spolu.Ak jeden nemá záujem tak to nemá význam načo staviaš dom?Pre seba?

Apokryft

Andrejjjj.Myslím že všetci ti tu radia zaujímavo a správe aspoň posledných 10-15 príspevkov je na úrovni čo je ojedinelé na tomto fóre.Ja len zhrniem moje postrehy.Tvoj problém nieje len tvojím ale aj tvojej manželky to zn.treba ho riešiť spoločne .Ak to nebude smerovať ku sppločnému vyriešeniu zastavil by som všetky práce okolo domu az do odvolania.Je to asi krute a možno aj financne psych.náročné ale niet východiska.Zodpovednosť prenes aj na manželku.Dôvod je jednoduchý ked dostaviate dom prestahujete sa pravdepodobne sa situácia nezlepșí a ona bude mať útočisko svojich rodičov.Veď len tak si povedzme ak by sa z dňa na den tvoji rodičia zmenili zmenila by sa aj ona?Čiste hypoteticky si daj odpoveď.Vychovávať dieťa stavať dom veľa ludi si tým preșlo všetko sa dá ,Nič výnimočné ak sú na to dvaja.Všetko sa dá .Tiež som mal male deti tiež som žil u svokry tiež som staval .A každy človek má starosti musí riešiť nejake problémi ale nato ste manželia aby ste prekonávali prekážky spolu.Ak jeden nemá záujem tak to nemá význam načo staviaš dom?Pre seba?

Mrauka

Pomohol by vam vikend, len vy dvaja, kde si oddychnete od vsetkych problemov. Jednoducho to na vas vsetko pada a aj v manzelstve by ste si pravidelne mali najst cas, len pre vas dvoch.
Na tom vikende ju poriadne pomiluj! Tvoja zena je frustrovana, lebo nema poriadny sex, preto je hasteriva. A aj tebe pomoze vypustit paru.
Najprv ju pomiluj, ale poriadne a potom sa rozpravajte. Bude ovela pristupnejsia.
Obvinovanim sa navzajom nicomu nepomahate.

Aliss

Nervy mate obaja a prenasaju sa na dieta. Preto je nepokojna, preto vas nenecha vyspat. Nielen preto, ze je to male dieta a u deti to je normalne :D Krici, lebo kricite vy. Neverim totiz, ze cez den je to pokojnucke dietatko. Ako nahle je "vojna" medzi rodicmi, dieta to vstrebava a robi vlastne to iste, co vy. Je to vas hromozvod, smutne je, ze si to neuvedomujete...Ono to uz zacina zniet ako nejaky gyc, ale spokojna matka/otec, spokojne dieta! Manzelka by v prvom rade mala riesit svoje problemy a zamerat sa, ako prestat neustale cosi vycitat. Nema to zmysel. Dieta ste si preboha neurobili preto, aby sa on starali vsetci naokolo! Nemoze ocakavat, ze za to, ze mate rodicov obaja, tak si budu vase dieta bravat k sebe. To co je? :D Nech si toto uvedomi. Nikto nema povinnost sa jej starat o dieta, dokonca ani rodina. Ma to byt nieco, co rodina sama ponukne, nemozno to ocakavat ako nieco samozrejme. A ty, pokial si nevyriesite medzi sebou problemy a kym si neuvedomis, ze tvoja pohoda nie je az taka zavisla na vonkajsich vplyvoch, nebudes vyrovnany. Ak vstavas s pocitom "omg, som mrtvy, vsetko je na*ovno, zas som sa nevyspal, zas bude blby den", tak nemozes cakat, ze den bude pekny. Vy a len vy si mozete vytvorit pohodu doma. Ked budete obaja uzlicky nervov, bude take aj vase dieta :)

Jana Lukacova

jjoe:

Bohužiaľ, návod ako na to Vám nenapíšem...viem byť nápomocná iba rozhovorom (na diaľku) s KONKRÉTNOU osobou, počas ktorého ju vediem k prejaveniu tej - ktorej emócie.. obdobne, ak by ste mal napr. zlomenú ruku, žiaden lekár by Vám nenapísal, ako si ju vyliečiť, ale požiadal Vás, aby ste k nemu prišiel do ambulancie, aby Vám mohol pomôcť (s tým rozdielom, že pri riešení osobných problémov, nie je potrebné človeka vidieť, býva to skôr kontraproduktívne, a okrem iného „vyliečenie“ osobných problémov na rozdiel od zlomenej ruky si vyžaduje ďaleko viac vlastného úsilia danej osoby...).

Kimmy_CA

A ešte prepáč že ti to takto surovo poviem, ale mne tvoja manželka príde ako jedna rozmaznaná ženská, ktorá si nevie vážiť chlapa ktorý sa o ňu a rodinu stará najlepšie ako vie. Čo by iné za takého dali...