Začínam byť na hrane

Príspevok v téme: Začínam byť na hrane
Andrejjjjj

Ahojte.

Uz sa prestávam ovládať a neviem najst cestu.
Byvam s manzelkou 7 rokov a mame spoku 2 rocnu dcerku.
Predali sme byt po rodičoch a prestahovali sa k svokrovcom.
Staviame si maly poschodovy dom svojpomocne.

Mala je dost ziva a doferz nam enjako nedopriala spanok dlhší ako 7 hodín.
Nechce spat skor ako o 22.00 a v noci nadranom sa prehadzuje a zvykne plakať. O 6-7 je hore.

Za prácou dochádzam a je pre mna tazke byt unavený , v práci počúvať staznosti inych, ist robit na dom a popritom pocuvat problemi doma.
Manzelku milujem ale v poslednej dobe sa ken hadame. Aj ona ma dost popri malom aj med svomrovci nam pomahaju ako sa da.
Stale mi manzelka vytyka moju rodinu a rodicov ze nemaju záujem co je aj oravda, ze malu ani neozbrali nikdy spat aj kes byvaju na dedine o 40km ďalej. Moja mama je specificka oaobnost a nieje jednoduché vysvetlit jwj povahu. Je to vsetko dedovou chladnou vychovou....

A tak som doma v permanentnom kolotoči.
Nevyspaty, unaveny, v práci psych. vycerpanie, doma zivo, stavba, vycitky na rodinu, hadky.
Manzelka je cim dalwj nevdaxnejsia a namiesto toho aby hladala oddych a cestu, tak mi len vycita monu rodinu a ktorou sa ani ne stretáva.
Ja uz prestávam vládať.
Svagor mi chodi pomahat na sravbu ale furt ma len mudre reci co je zle a namoesto debaty na stavbe ako veci vylepsitlen somre vkuye aj ked pomaha nad ramec inych ludi.
Ozvat sa nechcem lebo som skoncil so stavanim a tak ma vycerpava aj to. Pridem domov doma nemam klud, manzelka nervozna z malej, striedave nalady a ja sa citim ako v mlyne.

Cim dalej som drzejsi a ona to citi a namiesto uvedomeniaako kedysi este viac vzdoruje.
Uz neviem co mam robiť.
Pomaly mi zkyhava sebakontrola a zacinam byt na hrane nadavok, vulgarizmov a asi sa na vsetko vykaslem.
V praci som drziebo ma uz štve vsetko, uz ma volal aj sef ze co sa robi so mnoua pritom je fo tiez hajzlik falošný.....

Ako mam veci riešiť? Manzelke som dohovaral ale plati to tak jeden den. Stale odomna ocakava vojnu s mojimi rodicmi a nechápe ze ja jej davam za pravdu ale ja uz nasich nezmenim...

Problem je ze som taky ze ťahám ako kon a vzdy som sa prispôsobil inym ako svojim potrebám a každý to zneuziva aj manzelka.
Pridem domov a hrajem sa do vecera s malou, poperiem, nakupim, povysavam, staviam dom, vozim beham, vybavujem a manzelka len svojw dookola o tom ako mala vystraja a ako nasi kaslu na nas...

Co mam robit? Ako sa nezblanit a nerozviest?
Ako vydrzat svagrove zbytocne reči a manzelkyne Výčitky na rodinu

Andrejjjjj

Ved ja to tak lres ev imam ako píšete.
Lenue kazda hádka konci o mojich rodicovze nepomahaju nic a zw som im ukradnuty aj maly.
Uz som jej to milion krat vysvetloval.
A teraz kwd nastavuje piplacky na dome tam budem. Non stop. Este viac vytazenia.
Neberie veci s nadhľadom. Proste zije tu a teraz a nerozdeluje rok na casove obdobia aj malwj vyvoj.
Dnes mi je zke dnes som nevyspata vsetko je na hov... moni rodiciia toto a tvoji hento a mala toto a ts.. A este ked som na stavbe tak kedy dojdem lebo mala vystraja... Ako keby to bolo len tak ist sa hrat na dom.
Ja uz som jej minule povedal ze ma 34ale sprava sa ako 15 rocne decko soplave. Zacinam vyt sprosty co nieje dobre ale uz nevladzem vkuse pocuvat za mojich rodičov. Ano nestaraju sa nic. Formalne aa spytaju ci netreba nieco ale taka ochota ze peidem zoberiem malu a hotovo nic. Proste ak sa nespytam tak sa neponuknu uprimne a akcne. Ale taky su. Vzdy to tak bolo aj ked nie su zki ľudia. Je tazke to vysvetliť.
Neviem preco to neberie ako fakt. Ja nenadavam. Na jej brata kgory mudruje vkuse na stavbe a aj ked pomaha zadaemo a casto tak vkuse s poznamkami enjakymk a moje nazory si nevypocuje a peitom sa stavia moj dom.
Ja som len mlady neksusenyco vsetko komplikuje a vymysla....
Druhy by uz asi vybuchol a zmlatil zenu a vrazil jemu, buchol s dverami a siel trdkat niekam na tyzden...

Chihuahua

Ano, potrebujete sa hlavne cim skor osamostatnit, to urcite, potom budete mat sukromie a nerieste rodicov ani svokrovcov- oni naozaj nie su povinni vam pomahat, vy ste rodicia. Dieta tiez naozaj potrebuje cim skor do detskeho kolektivu, mozno ma problemy prave z nepokoja a hadok rodicov - dieta to vyciti a tam ho ucitelky zvladnu a nauci sa vztahom, ukludni sa, nepocuvaj psychologov. A rozhovor pomoze, len sa treba ovladat, povedz jej ze to musite vydrzat, kym dostaviate, prestahujete sa a toto je mozno vase najtazsie obdobie, ked ho prekonate, ako dcera bude rast, vsetko sa ukludni a bude vam robit len radost..

Zahon

Ak tvoja zena stale toci dokola o tvojich rodicoch, hoci sa s nimi ani nestratava, tak to hovori len z toho dovodu, aby ta nastvala. To znamena, ze si ta nevazi. Tazko je radit v takejto situacii, ked ste uz manzelia, lebo tu je jedine rozumne riesenie rozvod.Pokial nie je dom v pokrocilom stadiu dokoncenia, tak hned zastav vsetky aktivity, aby neskoncil u tvojej manzelky nakoniec.

Andrejjjjj

Tak ja inac beriem veci.
Mala ked place tak aa snazim identifikovat dovod. Ak ma dovod riesim to alebo ju beriem k sebe. Ak si nieco vynucujesnazim sa ju zaujat alebo zabavit a ak to nepomaha necham ju aby nevyhrala a funguje to.
Je aikovna veka veci sa rychlo uci ale vzdorujw.
Mam asi 10 krat vacsiu trpwzlivost ako manzelka vo všetkom.
Ja nechcem aby bola ako ja alwbo dokonalá to nie.
Ma roho a malou vela. Ale riesit frustráciu tym ze sa vybije na niekom co je po blizku nie je riesenie.
Len sa bojim ze tuto nestalost nervov pod tlakom doposial maskovala ako v kazdom vztahu na zaciatku a ze proste taka je.
Vela sa smeje a vie sa aj zabavit ale len v jej programoch. Bieco také ako peist ku mne lahnut si ku mne alebo ze co si pozrieme v tv to nehrozi.
Predava take zenske veci na modrom koníkovi teplaky a hlúposti, na tom zarlbi nejake peniaze tak je vecer tam a pise odpusuje predava.
Cize take su nase dni.
Praca, stavba, mala, modrykonik, hadky a dookola.

huhuhuj

Andrejjjj: vzdor-nevzdor, jednoducho ju dajte do školy a dovidenia. do max 1-2tyzdnov ju to prejde. snáď nechceš ustupovať malému 2rocnemu dietatu, to keď bude mat 15 a bude chcieť fajčiť a piť a bude vzdorovať tak zas ustupite? mala musí vedieť kde sú hranice! a keď to manželka nezvláda tak duplom.
manželke by tiež prospelo ,,vypadnut,, zo stereotypu dom-dieta-bývanie u rodičov-dieta. jedine čo robi sedi doma, rodicia ju asi huckaju proti tým tvojim a nezvláda ani domáce prace keď ich robíš ty po fuske v práci a na dome? to čo robi cely den?
ja som zvládla byt s malým dieťaťom doma, o cely byt bolo postarane, všade čisto, navarene, voňavé, upratané, umyté, nehovorím že to bolo každý den a ľavou zadnou, ale zvládla som. po 1,5roku som aj tak išla do prace, to len tu na slovensku si vysedávajú doma mamičky na materskej cele 3roky a ďalšie ešte spekuluju ako to natiahnuť na 6rokov s ďalším dieťaťom. mne to príde totálne choré, tie ženy sú úplne nepoužiteľné, jedine čo vedia je plienky meniť a debatovať o počte kojení za hodinu... Naozaj najlepšie ísť do prace, hoci aj na skrátený úväzok ale vypadnúť z toho stereotypu a po práci si človek príde po dieta do škôlky oddýchnutý a teší sa na svoje dieťa, rada si vypočujem čo maly robil, aké ma nové zážitky, aj on sa cíti podľa mna lepšie, vychádza dobre s ostatnými detickami, samozrejme že tým že sa hrajú spolu cely den je aj unavenejsi a kľudnejší doma. ja mám zas dobrý pocit že tiež viem finančne prispieť do rodinného rozpočtu a nie som mimo diania v praci.

Mrauka

Sorry, z tvojho prispevku sa nedalo identifikovat pohlavie.
Andrej myslim si, ze mala vam prerasta cez hlavu. To nie je ziadne obdobie vzdoru, ale manipulacia, ktoru deti robia, ked tam nie je autorita. Z tvojej strany ano, ale dieta vidi, ze tvoja zena ta ako autoritu nevnima a neuznava, no a zrejme si necha od nej skakat po hlave.

huhuhuj

Mrauka: som žena ;) a keď vidim ako niektorým kolegyniam prepína na materskej, hnala by som všetky do prace a hneď! nemajú čo robiť iba okolo deti behať, potom sú z toho znechutene, ohucane a jedine čo vedia je sekirovat a debatovať na ihrisku o kasickach, prikrmoch a podobne. najlepšie dať dieta do škôlky kde sa vyblazni s inými deťmi, rovesníkmi ako drzat ho doma zavreté a odizolovane.

Andrejjjjj

Ja uz som x krát skúšal normalnu debatu. Stake to skonci pri mojej rodine. Ja viem ako toje a ze sa to nezmeni ale stale sa dozaduje toho aby som im to povedal a ja viem ze to skonci lwn hadkou.
Ja uz som jej x krat vravel ze mam toho dkst ze je na mna toho veľa, tak to skonci pri tom ze kto ma toho viac na hlave a ze mala toro hento tamto.
Uz sme skolku zvazovali ale mala ma obdobie vzdoru a je dost naviazana na nas a ma fazu ze nemoze jeden z nas odist z miestnosti normlane a place, ublizuje ai ak inym detom od nervov. Paych. radila ze to musime len vydrzat z malej strany.
Uz som skusal normalne, pdobrom, drzejsie ale na nu pride chvika ze ma toho dost a odnesiem si to ja a moja rodina.
Ja mam nervy a som unaveny a peidem somov kde chcem mat klud aj starosti ale neprenasam to na ma zelku.
Pridem z lracr nervozny a idem na stavbu a za odmenu mam toto. Som stalw viac podrazdeny, v praci k svagrovi, na ceste, k susedom k ma zelke. Niekedy mi pkvir take veci ze ma to zaboli.
Pritom. Nechcem aby doma bolo kazdy den updarane ani navarene, ano postelene.
X krat si periem sam, navarim ai nieco male, upracem ked malej dava jest a cwz vike d som x hodin na stavbe...
Vyceroava ma to veľmi.
Musime dom dostavat lebo neviem si ofedstavit byvat vsetci nakope so svokrovcami rok v malom dome.
Proste ziadne pochopenie