Ahojte.
Uz sa prestávam ovládať a neviem najst cestu.
Byvam s manzelkou 7 rokov a mame spoku 2 rocnu dcerku.
Predali sme byt po rodičoch a prestahovali sa k svokrovcom.
Staviame si maly poschodovy dom svojpomocne.
Mala je dost ziva a doferz nam enjako nedopriala spanok dlhší ako 7 hodín.
Nechce spat skor ako o 22.00 a v noci nadranom sa prehadzuje a zvykne plakať. O 6-7 je hore.
Za prácou dochádzam a je pre mna tazke byt unavený , v práci počúvať staznosti inych, ist robit na dom a popritom pocuvat problemi doma.
Manzelku milujem ale v poslednej dobe sa ken hadame. Aj ona ma dost popri malom aj med svomrovci nam pomahaju ako sa da.
Stale mi manzelka vytyka moju rodinu a rodicov ze nemaju záujem co je aj oravda, ze malu ani neozbrali nikdy spat aj kes byvaju na dedine o 40km ďalej. Moja mama je specificka oaobnost a nieje jednoduché vysvetlit jwj povahu. Je to vsetko dedovou chladnou vychovou....
A tak som doma v permanentnom kolotoči.
Nevyspaty, unaveny, v práci psych. vycerpanie, doma zivo, stavba, vycitky na rodinu, hadky.
Manzelka je cim dalwj nevdaxnejsia a namiesto toho aby hladala oddych a cestu, tak mi len vycita monu rodinu a ktorou sa ani ne stretáva.
Ja uz prestávam vládať.
Svagor mi chodi pomahat na sravbu ale furt ma len mudre reci co je zle a namoesto debaty na stavbe ako veci vylepsitlen somre vkuye aj ked pomaha nad ramec inych ludi.
Ozvat sa nechcem lebo som skoncil so stavanim a tak ma vycerpava aj to. Pridem domov doma nemam klud, manzelka nervozna z malej, striedave nalady a ja sa citim ako v mlyne.
Cim dalej som drzejsi a ona to citi a namiesto uvedomeniaako kedysi este viac vzdoruje.
Uz neviem co mam robiť.
Pomaly mi zkyhava sebakontrola a zacinam byt na hrane nadavok, vulgarizmov a asi sa na vsetko vykaslem.
V praci som drziebo ma uz štve vsetko, uz ma volal aj sef ze co sa robi so mnoua pritom je fo tiez hajzlik falošný.....
Ako mam veci riešiť? Manzelke som dohovaral ale plati to tak jeden den. Stale odomna ocakava vojnu s mojimi rodicmi a nechápe ze ja jej davam za pravdu ale ja uz nasich nezmenim...
Problem je ze som taky ze ťahám ako kon a vzdy som sa prispôsobil inym ako svojim potrebám a každý to zneuziva aj manzelka.
Pridem domov a hrajem sa do vecera s malou, poperiem, nakupim, povysavam, staviam dom, vozim beham, vybavujem a manzelka len svojw dookola o tom ako mala vystraja a ako nasi kaslu na nas...
Co mam robit? Ako sa nezblanit a nerozviest?
Ako vydrzat svagrove zbytocne reči a manzelkyne Výčitky na rodinu