Začínam byť na hrane

Príspevok v téme: Začínam byť na hrane
Andrejjjjj

Ahojte.

Uz sa prestávam ovládať a neviem najst cestu.
Byvam s manzelkou 7 rokov a mame spoku 2 rocnu dcerku.
Predali sme byt po rodičoch a prestahovali sa k svokrovcom.
Staviame si maly poschodovy dom svojpomocne.

Mala je dost ziva a doferz nam enjako nedopriala spanok dlhší ako 7 hodín.
Nechce spat skor ako o 22.00 a v noci nadranom sa prehadzuje a zvykne plakať. O 6-7 je hore.

Za prácou dochádzam a je pre mna tazke byt unavený , v práci počúvať staznosti inych, ist robit na dom a popritom pocuvat problemi doma.
Manzelku milujem ale v poslednej dobe sa ken hadame. Aj ona ma dost popri malom aj med svomrovci nam pomahaju ako sa da.
Stale mi manzelka vytyka moju rodinu a rodicov ze nemaju záujem co je aj oravda, ze malu ani neozbrali nikdy spat aj kes byvaju na dedine o 40km ďalej. Moja mama je specificka oaobnost a nieje jednoduché vysvetlit jwj povahu. Je to vsetko dedovou chladnou vychovou....

A tak som doma v permanentnom kolotoči.
Nevyspaty, unaveny, v práci psych. vycerpanie, doma zivo, stavba, vycitky na rodinu, hadky.
Manzelka je cim dalwj nevdaxnejsia a namiesto toho aby hladala oddych a cestu, tak mi len vycita monu rodinu a ktorou sa ani ne stretáva.
Ja uz prestávam vládať.
Svagor mi chodi pomahat na sravbu ale furt ma len mudre reci co je zle a namoesto debaty na stavbe ako veci vylepsitlen somre vkuye aj ked pomaha nad ramec inych ludi.
Ozvat sa nechcem lebo som skoncil so stavanim a tak ma vycerpava aj to. Pridem domov doma nemam klud, manzelka nervozna z malej, striedave nalady a ja sa citim ako v mlyne.

Cim dalej som drzejsi a ona to citi a namiesto uvedomeniaako kedysi este viac vzdoruje.
Uz neviem co mam robiť.
Pomaly mi zkyhava sebakontrola a zacinam byt na hrane nadavok, vulgarizmov a asi sa na vsetko vykaslem.
V praci som drziebo ma uz štve vsetko, uz ma volal aj sef ze co sa robi so mnoua pritom je fo tiez hajzlik falošný.....

Ako mam veci riešiť? Manzelke som dohovaral ale plati to tak jeden den. Stale odomna ocakava vojnu s mojimi rodicmi a nechápe ze ja jej davam za pravdu ale ja uz nasich nezmenim...

Problem je ze som taky ze ťahám ako kon a vzdy som sa prispôsobil inym ako svojim potrebám a každý to zneuziva aj manzelka.
Pridem domov a hrajem sa do vecera s malou, poperiem, nakupim, povysavam, staviam dom, vozim beham, vybavujem a manzelka len svojw dookola o tom ako mala vystraja a ako nasi kaslu na nas...

Co mam robit? Ako sa nezblanit a nerozviest?
Ako vydrzat svagrove zbytocne reči a manzelkyne Výčitky na rodinu

Superzena

Ona ta chce zasiahnut na citlivom mieste, co je tvoja rodina a rodicia. Bolo by dobre jej vecne oznamit, ze ti uz nazivanie s nou nevyhovuje a chcel by si to riesit rozvodom. popripade jej doporucit psychiatra, lebo je manipulativna a zakomplexovana. Inak si bude mysliet, ze ma stale navrch a moze si k tebe dovolovat, co chce.

Chihuahua

Andrej,
daj si povedat..jedine co vam pomoz je rozhovor, ale INY, povedz si dopredu ze za kazdych okolnosti zostanes kludny a nic ta nevytoci..je to velmi dolezite..musite sa naucit komunikovat v klude inac sa tymito vecnymi hadkami odcudzite a rozidete skor ako postavis dom..viem o com hovorim..mala som velmi podobnu situaciu ale uz vela rokov dozadu a my sme sa takto aj rozisli, aj napriek malemu dietatu a vsetkemu..komunikacia a toleranciame, bez toho ziadnyvztah neprezije..vela stastia

lienkalenka22

ahoj
prečítala som si celú diskusiu a nedá mi niečo nenapísať. Dovolím si malú analýzu:o))
Ty sa snažíš, až priveľmi a nenachádzaš ocenenie a vďaku za to čo pre rodinu robíš.
Malá Vám prerástla cez hlavu, lebo vo výchove nie ste jednotní. Ty zakážeš - ona dovolí, to nie je dobré.
Manželka si robí čo chce a čo ONA považuje za správne. Nehovorím , že to je celé zle, ale nikde tam medzi Vami nevidím REŠPEKT. Rešpekt z jej strany voči tebe ako hlave rodiny a rešpekt dieťaťa voči rodičom.
Čo sa týka Teba - páči sa mi že, nemyslíš hneď na rozvod. Máš s nimi oboma božskú trpezlivosť!!! To je fajn, ale tiež nie si robot a máš svoje potreby....či už telesné alebo duševné... Takýto dlhodobý stres a vyťaženosť sa odzrkadľuje na tvojich niekedy možno neprimeraných reakciách....
Potrebuješ pomoc....kto ti pomáhal ked si bol dieťa? Tvoji rodičia. Neverím tomu, že ak by si sa s nimi otvorene porozprával o situácii, ktorú teraz prežívaš ... nemusíš do detailov, ale že už nevládzeš a potrebuješ pomoc, napríklad na stavbe, alebo napríklad jeden víkend v mesiaci s dieťatom a postupne aj častejšie...Fakt si myslím, že by ti nepovedali nie. Vychovali ťa veľmi dobre, zvládli by to aj s vnúčikom, vnučkou.
Nájdi si na nich čas, vysvetli vážnosť situácie.
A ešte sa vrátim k rozvodu - nie je to riešenie vo vašom prípade. Nájdi si cestu k manželke, skús tiež pochopiť, že má určitý mesačný cyklus, podla ktorého sa jej striedajú nálady...
Nejdem to ospravedlnovať...možno stačí len povedať: miláčik chápem, že si unavená, pod sem nech ťa obímem....Prejaviť empatiu....niekedy netreba slová a hladať hned nejaké riešenie...
Prajem .... aby sa Vám podarilo nájsť sa zas...

Andrejjjjj

Lenze ona to neakceptuje. Proste ze by sa so mnou vymenila. Ze nech ostanem ja doma s malym. Lenze ona tolko nezarobi a na stavbu chodit robit nebude.... Ani vybavovat veci okolo domacnosti po uradich atd...

JaSom

Ahoj,

Porozpravaj sa s manzelkou, ze je na teba uz toho vela... urci si dajme-tomu nedelu a stredu ze nebudes robiť nic, ziadna stavba atd... venuj sa niecomu co mas rad, najlepsie teraz turistika, plavanie... musi respektovat to ako sa citis

JaSom

Ahoj,

Porozpravaj sa s manzelkou, ze je na teba uz toho vela... urci si dajme-tomu nedelu a stredu ze nebudes robiť nic, ziadna stavba atd... venuj sa niecomu co mas rad, najlepsie teraz turistika, plavanie... musi respektovat to ako sa citis

ccleaner24

Ako si tak citam problemy ludi vo vztahoh tak cim dalej tym viac som rad ze som single a bez stresu. Cim dalej tym viac som presvedceny ze vztah a zakladanie rodiny v dnesnej pokazenej dobe a este k tomu v zasratom Slovensku s malymi platmi..to je dost velka vyzva a takto to pottom dopada - znicene zivoty mladych ludi. Stres, hadky, nepokoj...

Asi nebudes chciet pocut radu od 24 rocneho slobodneho chlapa co si ani nedokaze predstavit ake to je... ale ked mate male decko tak si myslim ze by bolo lepsie rozviest sa skor nez to bude nejak vnimat. Alebo sa pokus tie problemy nejak vyriesit do tej doby nez zacne viac vnimat aby nemalo stresy a a vyvijalo sa lepsie. Mal by si konat hlavne tak aby dieta z toho vyslo co najlepsie.

Andrejjjjj

Minimalne 3 krat do ryzdna je taro tema u nas na stole a stale je to o tom istom. Ona svije ja ze dobde mas pravdu, ona svoje ja ze to sa nezmeni, ona svoje ja nervy, ona svoje ja kričím, ona kričí, buchnem s dverami, ona svoje a ideme spať....
Proste totálne neakceptuje nic

ped

Z hľadiska psychoanalýzy je podvedomie nastavené tak, že potrebuje byť neustále niečím zaťažované, aby sa cítilo byť potrebné a využité. Len v extrémnych prípadoch je to nastavené u zdravého jedinca iné. Tým pádom, že tvoja žena je málo psychicky vyťažená, tak si našla túto "zábavku" vo forme útokov na tvojich rodičov. Ty jej musíš hneď na začiatku povedať, že ty toto nemieniš počúvať, lebo ona nie je Moralapostel, aby ich hodnotila, posudzovala a kritizovala. Nech namiesto toho radšej lúšti krížovky,