Ahojte, mate niekto skusenosti s niecim podobnym? Sme s priatelom uz vyse 5 rokov, z toho cca 4 roky byvame v spolocnej domacnosti. Obaja mame vek okolo tridsiatky. Problem je jeho mama, v podstate moj problem, on to az tak velmi neriesi, ale ja sa z toho pomaly zblaznim. Permanentne vyvolavanie synovi, kazdy jeden den, ako sa ma, ci je vsetko v poriadku, alebo ine somariny. Ked je nahodou nedostupny, tak vola mne, ci je vsetko v poriadku. O vsetkom musi mat prehlad, co kedy, kde, ako budeme robit. Ked sa s priatelom dohodneme, ze niekde pojdeme a na druhy den mu zavola jeho matka, ktora ho prehovori na akciu, kde sme prvotne ist aj chceli, ale po doslednom zvazeni pre a proti sme sa rozhodli pre iny plan, no ona ho zmanipuluje a nakoniec ideme tam. Alebo idem k doktorovi, zatial co on ma caka u rodicov, volam mu, ze som skoncila, ze mozme ist na nakup a riesime miesto stretnutia a pyta sa ma ci nechcem ist do Freshu, kde maju toto a tamto v akcii, ja mu poviem, ze nie, ze mame toho doma dostatok, netreba nam to a aj tak mi stamad nechuti pecivo, podme do lidlu, mam tam vyhliadnutych okrem toho par veci a my sa pomaly chystame platit a tam jeho matka, ze nam tie veci, ktore nam ani netreba kupila. Uplne od veci. Proste je toho vela a v poslednych tyzdnoch je to prilis a ked to neprestane rovno si zavolam 112tku a mozu ma zavriet na psychiatrii.
Matka abnormalne naviazana na syna
Mame taky plan do buducna, ze sa prestahujeme niekde na juh - Grecko alebo podobne, este len vtedy pride velke halo, mozno aj zemetrasenie nastane. :)
Tak mozno jej chce utiect,preto to nastahovanie...lenze sa mu nepodarilo urcit vztahove hranice s nou.takze opraty ma nadalej ona,hoci budete byvat aj na Marse :D
V ostatnych smeroch nemame nejake extremne problemy, nehovorim, ze vsetko je idealne a mame sem tam medzi sebou nezhody, ale to su skor banality, ktore stale vyriesime, ved nic nieje dokonale. A nechcem si pustit takeho chlapa ako je on, splna vsetko co pre mna idealny muz splnat ma. Je mily, nezny, atraktivny, vtipny, vzdy ochotny mi pomoct, no zaroven je to taky ten typ sexy bad boya a uz kvoli tomu mi to nejde do hlavy cele. Podla mna mu to uplne nedochadzalo cele, ze co jeho mama stvarat, alebo sa mu to nechcelo riesit, alebo ja neviem. Verim v to, ze to bude fajn.
Ejjje: A to mam akoze miesto toho, zeby som nasla riesenie hodit 5 rocny vztah len tak za chrbat? Ved sa lubime, mame spolocne plany, zaujmy, nieco sme si uz vybudovali, mame kopec krasnych spomienok, plany do buducnosti a tak dalej a kvoli sialenej zene, ktora nevie pochopit, ze deti z hniezda vyletia, kvoli nej ja budem zahadzovat vztah? Pockam ako sa situcia vyvinie a na zaklade toho budem konat. Snad sa chlapec uz prebudi uplne. Ako som nizsie pisala, jedine pomenovanie co som nasla na tento stav je Oidipovsky komplex, co cca sedi na nu, ale nesedi to na neho. Ked sme spolu rok chodili a ja som byvala sama, stale mi prislo luto, ze nebyvame spolu a ze ma vecer opusta a ide spat domov. Viac krat som mu spominala, ze sa kvoli tomu citim smutna. Zrazu bez toho aby sme to vobec nejak hlbsie prebrali, prisiel autom pobaleny s PC a vsetkymi vecami. Bol to pre mna supersok, samozrejme v tom pozitivnom zmysle slova. Takze az taky strateny pripad to byt nemoze. Jeho mama vtedy preplakala cely den, ked nie viac. Vyvolavacky, ze preco to spravil, len tak, z nicoho nic, ze preco ju opusta a blaa blaa to bola ina kava. Vtedy sme od seba byvali asi 7 minut pesou chodzou a ona z toho spravila dramu akokeby sa prestahoval na opacny koniec zemegule.
Tymto si len potvrdila,ze nie si na prvom mieste.inak by si nemusela tak o to miesto bojovat. Stoji ti to zato? Bud si zvyknes alebo odides alebo ta to bude dalej trapit.
Ta zena manipuluje so svojim muzom, a s ostatnymi detmi rovnako a boh vie este s kym.
Zas take radikalne to nieje, zeby ona bola na prvom mieste, akoze manipuluje s nim kvalitne a niekedy sa necha, evidentne mu vyhovuje mat moznost nadalej vyuzivat mama hotel, ked to potrebuje a podobnu pomoc. Ale pokial nieco silno chcem ja, tak si to aj vydobijem. Lenze tu vyskakuje otazka, do kedy je clovek schopny bojovat o spolocne traveny cas s partnerom. Do kedy budeme robit, alebo chodit na akcie, ktore usporiadava jeho mama, ked to bude v stvrtrocnych intervaloch, som tam ochotna zajst. Inac ma to uz nezaujima, odomna absolutna stopka, nikto ma tam uz nedostane viac ako je to potrebne. A cele toto natahovanie sa rodinnej pohode nepridava. Ja sa len cudujem rodicom, ktorych deti su v zahranici ako to vobec dokazu prezit, ako tie deti dokazu prezit bez permanentnej rodicovskej pomoci (sarkazmus).
A naco si s ním preboha? To si na tom tak zle že sa musíš držať nohavíc jedného nesamostatného chlapa, ktorý je natoľko slabý, že si dovolí vlastná matka ním manipulovať? Myslíš, že to bude ten správny chlap pre život? Asi sotva. Vykašli sa na neho, nechaj ho mamičke, nech sa s ním zadusí Nech si spolu čvirikajú od rána do večera a ty si zariad život tak ako ti to vyhovuje. Teda, ak máš na to gule. Lebo keď budeš len stonať, nadávať na ňu a jemu sa sťažovať, potom si rovnaká handra ako on. Svoj život máš vo svojich rukách, ty si ho riadiš. Ak to nechápeš a necháš iných aby ti ho riadili, potom trp dalej.
No ale toto sa uz nikdy asi nezmeni. Ty si takto predstavujes svoj zivot? Ak nie, tak musis rozhodnut uz teraz. Pretoze roky ti utekaju... Neviem, keby som bola na tvojom mieste, tak by som toto neakceptovala. Ked sa aj po tvojich rozhovoroch s nou nezmenila, tak sa uz nezmeni nikdy. Ja by som utiekla prec. Rok dva by si sa spamatavala z rozchodu, ale nakoniec by si si zariadila zivot tak ako chces ty a s lepsim partnerom. Pretoze tvoj sa spod matky nikdy nevymani, ani sa o to nesnazi. Dievca zlate, vies si predstavit, co sa stane, ak budete mat deti? Ako sa vam bude starat do vychovy? No a potom uz uniku nebudes mat. Budes ako v base. Toto chces? Lubis ho az natolko, ze si nechas zbabrat zivot a psychiku navzdy? stoji ti to za to? Nakoniec sa aj tak len budete hadat. Ja v tom perspektivu nevidim.
Tak co,zvyknes si,ze na prvom mieste v tomto vztahu nikdy nebudes ty?:D