Matka abnormalne naviazana na syna

Príspevok v téme: Matka abnormalne naviazana na syna
V AkoVendeta

Ahojte, mate niekto skusenosti s niecim podobnym? Sme s priatelom uz vyse 5 rokov, z toho cca 4 roky byvame v spolocnej domacnosti. Obaja mame vek okolo tridsiatky. Problem je jeho mama, v podstate moj problem, on to az tak velmi neriesi, ale ja sa z toho pomaly zblaznim. Permanentne vyvolavanie synovi, kazdy jeden den, ako sa ma, ci je vsetko v poriadku, alebo ine somariny. Ked je nahodou nedostupny, tak vola mne, ci je vsetko v poriadku. O vsetkom musi mat prehlad, co kedy, kde, ako budeme robit. Ked sa s priatelom dohodneme, ze niekde pojdeme a na druhy den mu zavola jeho matka, ktora ho prehovori na akciu, kde sme prvotne ist aj chceli, ale po doslednom zvazeni pre a proti sme sa rozhodli pre iny plan, no ona ho zmanipuluje a nakoniec ideme tam. Alebo idem k doktorovi, zatial co on ma caka u rodicov, volam mu, ze som skoncila, ze mozme ist na nakup a riesime miesto stretnutia a pyta sa ma ci nechcem ist do Freshu, kde maju toto a tamto v akcii, ja mu poviem, ze nie, ze mame toho doma dostatok, netreba nam to a aj tak mi stamad nechuti pecivo, podme do lidlu, mam tam vyhliadnutych okrem toho par veci a my sa pomaly chystame platit a tam jeho matka, ze nam tie veci, ktore nam ani netreba kupila. Uplne od veci. Proste je toho vela a v poslednych tyzdnoch je to prilis a ked to neprestane rovno si zavolam 112tku a mozu ma zavriet na psychiatrii.

Vaterllo

Po lopate bod1.Drahý minule sa stalo trena opísať konkrétnu situáciu ,aleúplne presne a zatiaľ bez emócii tak aby súhlasil že to tak bolo.
Bod2.Treba vyjadriť svoje pocity proste ako to na teba pôsobilo všetko...
Bod3.Ponúknuť svoju cestu čiže ja tvoju matku mam rada,alebo rešpektujem,alebo aspon som rada ze mate blizky vztah,alebo je mile ze ta má rada proste nieco z toho + ved radi s nou pokecáme poprípade navštivime ju ,alebo aspoň zavoláme ( toto je asi tazke hlavne v tejto situácii)ale treba toto povedať.niečo z toho čo je pravda.
4.Navrhnúť riešenie ...také na ktorom sa dohodnete spolu a ktoré potom predostre mame.
Samozrejme toto všetko platí a dása uskutočniť len ak partner v prvomrade cíti prílišný natlak mami a je ochorný to riešit v záujme vás dvoch..Ak by ale to riešil len kôli tebe poprípade ešte nebodaj opomenul že to tebe vadí proste alibysticky strč
il hlavu do piesku .Tak je to v riti.5.riešenie navrhnúť pravidlá na ktorých sa dohodne on z matkou proste volat max 1x denne alebo pri zemetrasení.Keď poviem do telefónu teraz sa to nehodí -to znamená chceme byť sami....atď
POZOR...toto musí on prezentovať mamine a musí byť jasné že on to chce inak !inak si navine ty a ty budeš tá zlá.Ps a nesmie to byț tak že ked bude s tebou tak vsetko bude fungovat a ked bude mimo domu matka bude volat kazdú hodinu potom je zkavné odkiaľ vietor fúka.

0vecka

podla mna dobry vztah s rodicmi je ked si tak max 2x do tyzdna zavolaju popripade sa raz tyzdenne navstivia, ale ze konzultuju vsetko na dennom poriadku mi tiez nepride ok. Ako sa hovori manzelstvo je vztah 2 ludi a nie troch.

nevesta7

Niektorí chlapi to nevidia ako problém, ale ako že je to normálne (česť výnimkám), ju čaká boj kto z koho a on potom možno ustúpi pre pokoj v dome, možno...

matthiola

tak to je huste. Ale je to jeho chyba, ze si ju tak pusta k telu. Matka vyzveda jasne, ale nemusi jej vsetko referovat. Nevravim odbijat ju, ale proste odtial potial. Obcas nedvihnut, druhy den zavolat ahoj co si chcela , nemal som cas. Obcas aj nezavolat a vyhovorit sa na vela prace. odvykne si pomaly. Nehovorit vsetko do detailu matke jak skolacik..nerozvyjat ju to prestane bavit. Vela matiek ktore zili len so synom a nemali partnera si navyknu na syna tak ze s nim pomaly riesia veci jak s partnerom a to je chore. Chudak ta jeho priatelka potom. A Pilcuk matka nie je najdolezitejsia osoba. To si kde pobral? Mas prilnut k svojej zene a nie vysiet na matke, ona ma svojho muza na to a ked nema, tak nema, mas mat vlastny zivot. Nic proti ze zijes u mamy je to normalne v dnesnej dobe, kto ma na to peniaze aby sa staral aj o seba aj o mozno nevladneho rodica, ale davat ju za na najdolezitejsiu osobu to prehanas. Potom tak su rozvody, dcery si nechavaju manipulovat od matiek zivot a znicia zivot chlapovi a ked su aj deckam lebo dobre nezarabal a matka chcela aby dcera mala bohaca a sprostana nakoniec ostane u matky a nechava si diktovat. Alebo mamickar dobreze do postele materi nevleze, vsetko referuje co robili so svojou drahou a matka len analyzuje riadi tu si vezmes tu si nevezmes ved to je choreeeee. Poznam takeho chalana, kokos ako stretavala som sa s nim, a ze matka hento matka toto a ze matka sa pytala co je taky zafajceny a ze s kym sa to stretava nakoniec sa so mnou prestal bavit, mamicke som sa asi nepacila. Chalan uz ma decko teraz a dievca chudak musi posluchat jeho mater aj ked u nej neziju. Kym nezdrhne ovsem.

Vaterllo

V prvom rade je dôležité aby si aj tvoj partner uvedomoval ,že je tu problém(svokra)Presnejšie nie ona ako osoba ,ale jej prehnaný záujem ,ktorý hraničí z obmädzovaním...Ty si musíš najskôr vydebatovať s ním čo a ako.Samozrejme u neho to je citliuvejšie.....Ak treba.Môžem ti to napísať polopate čo a ako.

Pilcuk

Asi zabúdate na fakt, že matka najdôležitejšia osoba v živote každého človeka, dôležitejšia aj ako manžel/ka. Ešte raz, n-a-j-d-ô-l-e-ž-i-t-e-j-š-i-a...

NaRovinu

Pilcuk - Ty si vážne prípad. Radšej neraď, mamičkin maznáčik.
Jeho matka ich vyciciava, pije im krv, najmä jej. Zakladateľku to psychicky ničí a ty povieš, že je to zdravý vzťah medzi mamou a synom ? Si ty normálny ? Toto nie je žiadny zdravý vzťah. Je to chorobne prehnaná starostlivosť a mala by so sebou niečo robiť.
Mne by veru vadilo, keby mi mama toľkokrát volala. Poriadne by som jej to vytmavila, na jeho mieste. A to mám s ňou dobrý vzťah, ale odtiaľ potiaľ.

Zakladateľka - Tvoj priateľ nevie povedať, nech vám dá pokoj, že si chcete žiť svoj život ? Čonsa jej bojí ? Aj keď majú dobrý vzťah. Čo je veľa, to je veľa.

V AkoVendeta

A kto pise, ze nemozu mat dobry vztah? Lenze toto uz nieje vztah, toto je chorobny stav, ked matka nedokaze pochopit, ze jej syn je uz dospely a ma vlastnu rodinu, kde nieje potrebne nekonecne narusanie sukromia. A ja som mala s mamkou dobry vztah, a aj napriek tomu, ze bola vdova, respektovala nase sukromie a vedela kde su hranice uplne prirodzene.
A bohuzial, ked si nemal vztah, nemozes to pochopit.