Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho

Príspevok v téme: Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho
dsds

Čo si o tom myslíte? Kým som bola veriaca, myslela som si, že to ateisti sú nejakí chybní a že sú plní samých seba, a preto neveria v Boha.Ale dnes viem, že oni sú skôr plní pochybností a myslia si, že Boh je zlý. Neoprávnene?

Ja by som sa nedefinovala ako ateistka, lebo verím v Boha, ale nedôverujem mu.

Teraz to vidím inak. Uvedomila som si, že som bola v zajatí strachu a indoktrinácie.

-Ked (ne)urobíš to, pôjdeš do pekla.
-Skoro všetko je hriech, celé je to o obmedzeniach a o tom, aby sme nikdy nedosiahli šťastie na tomto svete, aby sme sa celý život cítili vinní za svoju hriešnu prirodzenosť (teda za spôsob, ako nás On stvoril)
-Predestinácia - Boh vie všetko, prečo stvoril tých o kt. dopredu vedel, že ho odmietnu? Ved aj najhorší rodič by radšej svoje dieťa nestvoril, akoby ho mal stvoriť a uvrhnut do večneho utrpenia. A to sme len ľudia.
-prečo má každý uplne inu štartovaciu čiaru?
- súhlasím, že veľa zla robia samotní ľudia (ale aj to býva následkom výchovy, prostredia, inej štartovacej čiary), ale čím sa previnili tí, čo sa narodili postihnutí, prečo majú jedni hrozné detsvo (alkohol, bitky, sex.násilie, drogy) a niektorí šťastné harmonické detstvo?
-posadnutosť sexom - resp. všetko čo sa spája s telesným potešením je hriech --> ak sú tie hriechy take hrozne, kto bude spasený ked dnes maju aj veriaci max. 1-2 deti? Čím to je? Zeby tým, že použivaju cirkvou a Bohom zakazanu ochranu? Alebo kto dnes z nich čaka s prvým sexom do manželstva? Málokto. Súhlasím s tým, že promiskuita nie je ok, ale prečo by žena mala ostávať s mužom ktorý ju týra? Prečo už po rozvode s takým kretenom nemá právo na lásku a chodiť na prijimanie?
-prečo stvoril teplých/gay ludí a nasledne ich odsúdil? A netrepte, že je to choroba, ked má niekto original buzerantsky hlas, stavbu tela a proste celkovo je to hned aj fyzicky vidno - prečo taki ludia nemajú právo byt lubeni?
-Bez Judáša by nebolo ukrižovanie. Čiže chcel, aby zradil a zahynul, bola to súčasť plánu, bol to jeho osud, kt. Boh poznal už od počiatku.

Atd atd, mohla by som hovoriť do nekonečna.

Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista.

godsinmyheart

pre neveriacich: ako si teda vysvetľujete niektoré zázraky, napr. stigmy sv. Pátra Pia, ktorý ich mal celých 50 rokov a po jeho smrti ihneď zmizli? To si ich počas života každé ráno jatril, aby mu tie rany krvácali, alebo...??? Alebo zázrak, keď muž trpiaci terminálnym štádiom rakoviny, obrovský nádor v mozgu, sa modlil a doslova z večera do rána nádor úplne zmizol - dokázané vyšetrením CT aj MRI...keď mi toto vysvetlíte........

Blablab

Htgvdh ci jake to mas meno. Ak si to ty autorka temy, tak sa neobtazuj s trepanim :) Ak si niekto neznamy, daj si nadych a vydych a najprv pouvazuj, az nieco vypustis. Podla nicku nevidim, zeby si tu prispel niecim konstruktivnym. Ja som prispela nie jednym prispevkom, aj som autorke dala odpoved na otazky. Ale neodpustim si poznamku, ze sama nevie co chce a diskutuje o niecom, co skutocne nema v sebe vyjasnene. Aj PreTeba to uz nacrtla. Autorka temy ma v sehe isty vnutorny boj, lebo je rozpoltena...Zaujimave, mily hgtvg je to, ze si tu obranujes autorku, ale to nemusis :) Potom to vyzera tak, ze si vlastne ona

Preteba

Veriaci002, viem, že má meno ako každý. Ide o to, že keď chce kázať, mal by to robiť pod svojím vlastným menom, nie finalcall. Ja ho nesúdim, to som len poznamenala. Kde si vzal, že nasledovník finalcall je bližšie k Bohu ako katolík? Pokiaľ nenasleduješ Ježiša Krista ako Božieho syna, ktorý zaplatil za Teba i mňa svojím životom, si mimo pravdy. Pokiaľ neveríš Božiemu slovu, odkiaľ sa učíš o Bohu?
Ešte jedna vec, i keď finalcall môže žiť dobrý život, ten mu však nezaručí spasenie, ktoré dostane človek na základe viery v Božieho syna.

Veriaci022

Nebude v mojich moznostiach odpovedat na vsetko, ani reagovat. To by trvalo prilis dlho. Rad by som len v skratke vyvratil, co pisala "PreTeba", ze finalcall nema meno. Ma, vola sa John Bishop. Da sa to dohladat na vela miestach. Aj v jeho videach. Pochopitelne, ten clovek par krat hlasal aj verejne, nema dovod skryvat si meno. V tomto Ta musim teda napravit, ze prilis skoro vynasas sudy. Poznanie = trpezlivost. Mala by si si teda prejst viac jeho videami.

Ale spat k dsds, lebo prave jej som rozhodol adresovat moj pohlad na vieru a zapojit sa do diskusie. Velmi ma sklamalo, co pises, pretoze, si sa rozhodla ma chytat za slovicka. Pod pojmom "musis opustit cirkev", som myslel, nie ze ti rozkazujem. Ja viem, ze mas slobodnu volu. Bolo to myslene, ak hladas pravdu, cize malo to navaznost na logiku toho, ze cirkev Ti klame. Cize, cela logika veci bola: "ak hladas pravdu, musis opustit cirkev (lebo ti klame)". Pochopitelne korektne by to bolo, doporucujem Ti opustit cirkev. Ale to neznie dost razne. Pretoze, nechavat niekoho v cirkvi, zatial co ta klame, je tiez nezmysel. Cize, podla mna som to napisal dobre, len Ty si v tom nasla iny vyznam, nez to bolo myslene.

V kazdom pripade, pravda je velmi tazka. Z mojej skusenosti, drtiva vacsina ludi ju nevie uniest, a tak hlada klucky, ako z nej von. Z toho co si napisala, si dost stratena. Absolutne si v pomykove. Hladas Boha, pravdu, ale bojis sa jej. A bojis sa aj jeho. No a nazvala si ho Sadistom. To je absolutne mimo. Cize napisala si:
"Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista." Tym si ma dost ranila, a aj jeho. Preto som sa Ti rozhodol napisat. Tvoj prispevok proste zranil Boha a zaroven, vniesol presvedcenie pomoct Ti, kedze si zjavne totalne stratena.
Aby som Ti ukazal, ze nieje sadista a teda Tvoja viera musi byt mimo pravdu.

K ostatnym sa vyjadrovat nebudem, bohuzial, bolo by to prilis nadlho. To by z tejto diskusie bola kniha.

Este nieco. Ja niesom nasledovatelom fincall07. Ja som pisal v com sa myli. Ale, je blizsie k pravde nez akakolvek cirkev. A moze to dolozit svojim zivotom, ktory svedci. Cize, nasledovatel fincall07 dopadne lepsie, nez katolik, ktory veri v nespravneho Boha. Katolik nepozna praveho Boha, lebo v Bibilii nevystupuje pravy Boh.
Som teda niekto, kto vdaka finalcall (ale aj vdaka mnohym inym), pochopil Bohu ovela lepsie. Takze vdacim mu za dost vela, ze v zaciatkoch posilnil moju vieru. Niesom jeho nasledovatelom. Nestotoznujem sa zo vsetkym co hovori.

Este nieco k dsds. Ak hladas pravdu, musis teda v logickom mysleni zaradit vyssiu rychlost a to ako o dost. Pretoze, zase si spravila chybu v tom, ze si napisala finalcall07 exposed. A podla toho sudis. Absolutne kazda teoria, ma svojich odporcov. Absolutne. A hlavne pravda vzdy mala najviac. Z ludskej historie sa mozes presvedcit, ze to bola prave pravda, ktora mala vzdy najviac odporcov. Takze ak ju chces najst, musis trosku zaradit spatecku na vyssi level, nez len napisat "ten a ten exposed". Inymi slovami, kazda pravda ma aj svoju protipravdu, ktora o nej klame.

ped

Každý točí o tom svojom, tolerancia je archaizmus, ale skúste niekomu spraviť exorcizmus, kto je posadnutý, to zažijete iný brain-storming - ha, ha. Dá to, nedá to? S.ať na to!

Blablab

Dsds, presne ako som napisala niekolko dni dozadu a strasne si sa dourazala....keby si tak velmi bola presvedcena o tom, comu si sa rozhodla verit, nemala by si potrebu o tom diskutovat s neznamymi ludmi. K tomu si este aj akasi zabednena, lebo vidis, ze ludia maju opacny nazor ale nieeeeeeeeee musis im to vysvetlovat po svojom :D Ved ty vlastne potrebujes presvedcit samu seba, ze robis spravne :D Potrebujes sa obhajit sama pred sebou :D Ako, je to tak do oci bijuce, az to je smiesne. Nedoveruj Bohu, je to tvoje slobodne rozhodnutie. Ale nevysvetluj ludom, preco si sa tak rozhodla. My to nepotrebujeme pocut. To je add1. A add2, kto je presvedceny o svojich rozhodnutiach, respektuje nazor ineho, ale neriesi to z kazdej strany, nehrabe sa v tom ako v ho*ne. Si nevdacna osoba, co si nevazi to, ze sa narodila inde a v inom postaveni, ako mnohi, co skutocne vo svete trpia. Si myslis, ze im rozumies? Ze od pocitaca hajis ich cest a vyzdvihujes nespravodliveho Boha? Rozumny clovek je rad za to, co ma. Nadavaj si na Boha kolko chces, ale ze mas potrebu tlacit ludom omacky svoje do hlavy, je trapne a smiesne