Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho

Príspevok v téme: Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho
dsds

Čo si o tom myslíte? Kým som bola veriaca, myslela som si, že to ateisti sú nejakí chybní a že sú plní samých seba, a preto neveria v Boha.Ale dnes viem, že oni sú skôr plní pochybností a myslia si, že Boh je zlý. Neoprávnene?

Ja by som sa nedefinovala ako ateistka, lebo verím v Boha, ale nedôverujem mu.

Teraz to vidím inak. Uvedomila som si, že som bola v zajatí strachu a indoktrinácie.

-Ked (ne)urobíš to, pôjdeš do pekla.
-Skoro všetko je hriech, celé je to o obmedzeniach a o tom, aby sme nikdy nedosiahli šťastie na tomto svete, aby sme sa celý život cítili vinní za svoju hriešnu prirodzenosť (teda za spôsob, ako nás On stvoril)
-Predestinácia - Boh vie všetko, prečo stvoril tých o kt. dopredu vedel, že ho odmietnu? Ved aj najhorší rodič by radšej svoje dieťa nestvoril, akoby ho mal stvoriť a uvrhnut do večneho utrpenia. A to sme len ľudia.
-prečo má každý uplne inu štartovaciu čiaru?
- súhlasím, že veľa zla robia samotní ľudia (ale aj to býva následkom výchovy, prostredia, inej štartovacej čiary), ale čím sa previnili tí, čo sa narodili postihnutí, prečo majú jedni hrozné detsvo (alkohol, bitky, sex.násilie, drogy) a niektorí šťastné harmonické detstvo?
-posadnutosť sexom - resp. všetko čo sa spája s telesným potešením je hriech --> ak sú tie hriechy take hrozne, kto bude spasený ked dnes maju aj veriaci max. 1-2 deti? Čím to je? Zeby tým, že použivaju cirkvou a Bohom zakazanu ochranu? Alebo kto dnes z nich čaka s prvým sexom do manželstva? Málokto. Súhlasím s tým, že promiskuita nie je ok, ale prečo by žena mala ostávať s mužom ktorý ju týra? Prečo už po rozvode s takým kretenom nemá právo na lásku a chodiť na prijimanie?
-prečo stvoril teplých/gay ludí a nasledne ich odsúdil? A netrepte, že je to choroba, ked má niekto original buzerantsky hlas, stavbu tela a proste celkovo je to hned aj fyzicky vidno - prečo taki ludia nemajú právo byt lubeni?
-Bez Judáša by nebolo ukrižovanie. Čiže chcel, aby zradil a zahynul, bola to súčasť plánu, bol to jeho osud, kt. Boh poznal už od počiatku.

Atd atd, mohla by som hovoriť do nekonečna.

Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista.

Preteba

NaRovinu, už som to tu písala, keď sa ma pýtali. Večeru Pánovu prijímam s tými ľuďmi, ktorí veria Bohu, nie náboženstvu. S tými, ktorí sa starajú o núdznych, nie berú. Veriť Bohu, nie je chodenie do kostola, ale spoliehať sa predovšetkým na Boha, modliť sa za chorých, dať im to, čo potrebujú, byť tu pre nich, nie pre seba, aby nás niekto obdivoval. Človek v núdzi potrebuje jedlo, peniaze na prežitie, uzdravenie skrze modlitbu a lásku, nie krížik na čelo a zbohom.

Preteba

Dsds, myslím, že máš ako taký obraz, prečo veríme Bohu, nie v Boha. Nie zo strachu, ale z lásky, ktorú nám dal On. On je tu vždy, aj keď ostatní už odišli, On je verný a čaká na náš záujem. Jeho slovo je v mojom živote pravdou, lebo som ho zažila niekoľkokrát. Nie je to slepá viera ako si niekto myslí, je do dokázané prežité v našom živote. Hovoriť o niečom, čo som počula je možnosť, ale povedať vlastnú prežitú skúsenosť je istota. Keď vieš, kto je Boh a vieš, kto si Ty, nemôže Ťa uraziť žiadna narážka. Poznanie pravdy dáva slobodu.

petrzlen

Preteba
Je mi ta luto kedze nicomu nerozumies, hlavne pisanemu slovu, ze veris bludom z biblie a vobec im nerozumies nedokazes odhalit podstatu textu, zasifrovaneho klamstva, skus citat doslednejsie a odhaluj pravdu . Ved biblia je iba lacne zrkadlo. K tej laske , preco su nepekne zeny same a tie pekne zboznuju milony muzov aj zien? si skareda ked ta uz tvoja ubohost dohnala do kostola?

Preteba

Petrzlen, to, čo už zažiješ je pravda v Tvojom živote. Viem, že to pravda je. Neporovnávaj náboženskú cirkev s pravdou Božieho slova, nič s tým nemá, okrem toho, čo im pasuje. Žiaľ. Ženská krása bola stvorená na to, aby muži milovali ženy? Tak to máš o láske biednu predstavu. Tomu, čo je napísané, vôbec nerozumieš. A prečo by sa mali ženy cítiť hriešne, keď nič zlé nerobia?

petrzlen

Preteba
Pani alebo slecna knihomolova, kde ste na to prisli ze co je napisane je aj pravda, biblia je kniha pisana pre ovecky, viete vobec co je hriech? kto žiadostivo pozrie na ženu, už s nou cudzoložil vo svojom srdci , ved toto do biblie mohol napisat iba psychopat,Zene dal boh krasu preto aby ju muzi milovali nie aby ju oznacili za hriesnicu. Takymito podvodmi sa biblia len tak hemzi. Ma to jediny ucel klamat , aby sa zeny schovavali a citili sa vinne hriesne. Cirkev svata je najbohatsia firma sveta , bohatne len a len na ludskej hluposti, Divim sa kolko ludi stale oblbuju.

Preteba

Petržlen, to si ako na to prišiel, že hriech vymysleli ľudia? To akože teraz môžeš hrešiť koľko chceš, je to len výmysel? Bez urážky, ale zamysli sa, o čom píšeš.