Dobry den,zijeme s manzelom a rocnym dietatkom asi 7 km od manzelovej matky-mojej svokry,ide totizto o to ze ju absolutne nic nezaujima,ani jej syn ani vnucka a uz vobec nie ja,,,,,pred dvoma rokmi sme prerabali moj rodicovsky domov,vravela ze nam da aspon 5000 eur aby nam pomohla,doteraz som tie peniaze nevidela ani ja ani manzel a este si pred polrokom od nas pozicala 500 eur lebo vraj nema,podotykam jej manzel pracuje v zahnranici a ma doma este 33 rocneho syna alkoholika.mam uz take nervy ze snad explodujem ,,,,,,cez cele prerabanie tu ani oci neukazala a to som bola s bruchom ,,,proste zavolala ze co robime a ja ze ki je zle ze lezim a ona iba ze takto to je ...proste ziaden zaujem ze nosim jej vnuca prve pod srdcom,,,,a to mi zomrela moja mama pred dvoma rokmi,cize vedela ze som tu ostala na vsetko sama......a teraz?z nicoho nic mi zavola a povie ze o desiatej pride ...chapete?tak ked sa prerabalo tak nevedela povedat ze pridem len tak ...a terqz si len tak z nicoho nic zavola a ze pride?nevude ru chodit ,pokial nechodila vtedy ked trebalo,naco tu bude chodit teraz?vtedy som potrebovala od nej pomoc. Ved som bola tehotna a nikdy mi nezavolala ze pride,tak ako teraz,,,,len sa chcem opytat aky mate nazor nato......manzelovi zbalila len kufre a je u mna. ,,,nedala mu nic,ani financne mu nepomohla ani fyzicky ked sme prerabali,,,,,,,ja uz ju tu tera nepotrebujem ......teraz by jej bolo dovre sa prechadzat s malou,a ukazovat sa?aky mate nato nazor
Svokra
Myslím si, že svokra sa VŽDY zapája do života svojich detí hlavne keď to JEJ vyhovuje a nemusí ostatným naokolo :-) taká je moja skúsenosť...
Ja byť tebou sa jej normálne na rovinu spýtam prečo teraz? Prečo sa chce teraz zapájať do vášho života keď neprišla keď ste potrebovali pomoc, keď si bola tehotná, nech sa pekne sama nad sebou zamyslí
ovečka-keby som mala svokru aspon 80-100km vzdialenú od nás, tak tiež by som s nou nemala problém, hádam by mi aj chýbala, bola by ideálna svokra...:-) momentálne je to tak do 10km.
Ja nechapem co stale riesis "ked bola mala v brusku", ze co sa nezaujimala. A co mala akoze robit? Nemala ti prist pomasirovat nohy? Ved si bola iba tehotna nie chora. Ja som teraz tehotna a teda necakam, ze sa cela rodina pretrhne aby ma obsluhovala kvoli tomu.
nevesta7 ja so svojou svokrou vobec problem nemam chodime tam tak raz za mesiac. Manzelka kedze je na materskej tak raz tyzdenne, co mi pride vela ale je to jej vec. Inak ona byva tak 80km od nas. Ak by byvala blizsie tak by som nemal problem chodit aj kazdy druhy vikend ale kazdy je uz extrem podla mna.
Ešte ma zaujíma ako často svokry navštevujete? Minule nám zapotila, že nás očakáva minimálne raz za týždeň, že ich prídeme pozrieť. Mne je to však veľa, počúvať tie drýsty a stále chce organizovať svojmu už ženatému synovi život (a tým nepriamo aj mne), stačí mi bohate raz za 2-4 týždne...
Ja som toho názoru, že niekedy je lepšie, ked sa svokra nestará ako stará. Ja mám takú, ktorá sa chce starať až príliš, ako bola zvyknutá, keď bol manžel slobodný a robil jej čo jej na očiach videl a nielen jej, ale aj súrodencom...od takého radšej pokoj...tiež mám obavu, že ked prídu raz deti, svokry sa nezbavím a bude mi chcieť organizovať život a aj môjmu dieťaťu (ako to robí svojim už existujúcim vnúčatám)...čo už, aj také sú svokry...ja radšej od nikoho nič neočakávam, urobím si sama, nech mám pokoj...
Lepšie bude pre teba keď k nej zmeníš postoj. Naozaj od nikoho nič nečakaj a sama sa zariaď aby tebe bolo dobre. Keď vám sľúbila a nedala, tak nedala, snaď sa nebudeš zahanbovať tým, že jej to vykričíš. Možno nemala. Chcela úprimne možno, ale prišiel ožratý švagor a všetko jej zobral. Ber ju ako bolo písané - svojskú a zbytočne sa nerozčuľuj. Nechaj nech príde pozrieť vnučku, raz sa ti možno svokra bude ,,hodiť,, keď budeš chcieť s mužom niekam vypadnúť von. Každý máme nejaké muchy aj ty ich máš, preto nebuď až taká prísna že nie je podľa tvojich predstáv a nespĺňa nejaké parametre, že nie je ako Tvoja mama ktorá automaticky niektoré veci robila.. odpusti jej a ber ju takú aká je. Niektorých ľudí proste nenapadne. Možno tiež keď bola tehotná jej nikto nepomáhal a berie to tak automaticky. Píšeš, že sa pretvaruje. Aspoň sa snaží byť milá, tak to ber. Môže to byť aj horšie, tak hrozné to nie je. Rozdýchaj emćie, nervy nepriťažuj mužovi stále sťažovaním sa na jeho matku, ver mi, síce Ti dá zapravdu, ale je mu ťažko to stále počúvať. Je to jeho matka stále. uvedom si, že je to len tvoj problém a ty sa s ním musíš vyrovnať. Tebe je teraz zle nie jej.Ona problém nevidí a možno ani neuvidí aj keď jej nakričíš. Len zhoršíš vzťahy budeš permanentne nasraná a budeš mať skoro vrásky. A nehovor tak škaredo, že vás vyciciava veď je to aj tvoja rodina už, nájdi si aj ty nejakú formu slušnú a milú s ktorou s ňou budeš jednať aby si mala štít a keď ti zas nabudúce niečo sľúbi a nesplní aby ťa to nevytočilo. Takisto ak niečo neurobí jak očakávaš.
Tak už ťa viac menej chápem a ospravedlňujem sa ti, ale aj tak to v niektorích veciach trošku prehanaš ale tak chápem už tvoj názor na ňu
A odrazu sa s nou chce stretavat?ano lebo vraj uz jjej kamosky co s nimi kavickuje vraveli ze preco nekocikuje po meste ,chapete?chce sa ukaxovat aka je mala zlata?aku ma babku starostlivu?