Dobry den,zijeme s manzelom a rocnym dietatkom asi 7 km od manzelovej matky-mojej svokry,ide totizto o to ze ju absolutne nic nezaujima,ani jej syn ani vnucka a uz vobec nie ja,,,,,pred dvoma rokmi sme prerabali moj rodicovsky domov,vravela ze nam da aspon 5000 eur aby nam pomohla,doteraz som tie peniaze nevidela ani ja ani manzel a este si pred polrokom od nas pozicala 500 eur lebo vraj nema,podotykam jej manzel pracuje v zahnranici a ma doma este 33 rocneho syna alkoholika.mam uz take nervy ze snad explodujem ,,,,,,cez cele prerabanie tu ani oci neukazala a to som bola s bruchom ,,,proste zavolala ze co robime a ja ze ki je zle ze lezim a ona iba ze takto to je ...proste ziaden zaujem ze nosim jej vnuca prve pod srdcom,,,,a to mi zomrela moja mama pred dvoma rokmi,cize vedela ze som tu ostala na vsetko sama......a teraz?z nicoho nic mi zavola a povie ze o desiatej pride ...chapete?tak ked sa prerabalo tak nevedela povedat ze pridem len tak ...a terqz si len tak z nicoho nic zavola a ze pride?nevude ru chodit ,pokial nechodila vtedy ked trebalo,naco tu bude chodit teraz?vtedy som potrebovala od nej pomoc. Ved som bola tehotna a nikdy mi nezavolala ze pride,tak ako teraz,,,,len sa chcem opytat aky mate nazor nato......manzelovi zbalila len kufre a je u mna. ,,,nedala mu nic,ani financne mu nepomohla ani fyzicky ked sme prerabali,,,,,,,ja uz ju tu tera nepotrebujem ......teraz by jej bolo dovre sa prechadzat s malou,a ukazovat sa?aky mate nato nazor
Svokra
Prepac ale tvoje argumenty mi pridu viac nez nezmyselne, tak asi ja som z ineho sveta. Moja svokra tu nebola za cele roky co som zila este s priatelom a par rokov uz manzelom a nevycitam jej nic. Teraz dostala rakovinu a stravila u nas mesiac v 2-izbovom byte, nepovedala som pol slova. Nikdy som od nej nic nechcela aby pre mna robila, pomahala a nakupov sme jej porobili tiez vela bez pytania eura. To ze od teba pytala 13 eur ta stve? :D ako vazne alebo 2 eura za knedlu?
Mozno keby sa jej nieco stane tak si uvedomis, ze tu nebudeme vsetci vecne a ze aj ona ma pravo vidiet malu a rozhodnut sa prist vas navstivit kedy jej to vyhovuje. Samozrejme s vasim suhlasom.
Manzel povedal medzi recou ,ze mam nervy ze vtedy sa ozvat nevedela a teraz preco?odpovedala mu ze trebalo zavolat ,,,,a manzel nato,a teraz ta tu kto vola ze tu chces chodit ked uz je po vsetkom ?tak neodpovedala ,,,chapete?ona proste si robi ako vyhovuje jej
Pointu vidím v tom, že svokrička si robila, robí a bude robiť len ako JEJ vyhovuje, na to si treba zvyknúť, aj také svokry sú...povedať nemôžeš nič, lebo sa ti urazí, len sa pretvarovať, že všetko je OK. A možno by nebolo zle povedať, len manžel by to ťažko znášal potom, aspon u nás...
Ovecka to bol len poondany priklad
lol ze ani vedra s materialom nenosila :-D ... mna by v zivote nenapadlo nieco taketo chciet od svokry. max ked fakt nemozeme tak na par hodin postrazit deti a kebyze aj povie ze ne tak to neriesim. Fakt zasnem ake ocakavania maju niektori ludia.
A nechapem co tu pises o kamaratkach...ked tema je svokra ....s tymi problem nemam a ani ony so mnou nie,,,aspon o tom neviem ....momentalne tu 3 sedia a piju kavu ...tak neviem ci som az fakt taka zla ....
MA1 VIDIM AKO SI CITALA.....ci ja som jej prisla pomoct?ok budem pisat,iala som na nakup volala som jej co treba nakupit pre nu domov,vody ....atd nakupila,priniesla ,vyniesla na 3 poschodie bez vytahu a nezobrala peniaze. ,,ved je to moja svokra predsa,nebudem brat peniaze,ved ona nam pomoze s niecim inym......ona mi kupila maso iba raz aj to peniaze vzala...no coment
S jej manzelom som bola autom v ramci osobneho volba podpusovat zmluvu o pracu,na benzin som nevzala ....ona za knedlu a kolac co mi kupila 4 eura vzala.....
Mam dalej pokracova? Mala nema ani jednu hracku od nej ,ani plienky nekupila,,,,,,este mam pokracovat? O pomoci aspon fyzickej som uz pisala,,,,ani to som sa nedockala,,,,tak dokedy mam ustupovat?mam ju tu volat na kavicky akoby sme si malu o com podebatovat?lebo ja zial nervy na toto nemam
Este by ma zaujimalo ci ty si niekedy prisla jej s niecim pomoct ked sa tak ohanas tym, ze ti nepomohla. Predpokladam, ze je od teba a slusnych par rokov starsia. Ja svojej svokre pomozem aj operiem, ked jej treba. Nikdy nie je neskoro zmenit vzajomny vztah.
Mikinkamo ty mas asi vela kamaratok ze? Ani sa jej nedivim, ze nechcela prist, ked citam tie reakcie a ver tomu precitala som si kazdy jeden tvoj utocny prispevok. Mozno sa ti vyhybala a teraz zmenila nazor lebo ved ma len jedno vnuca. Chyba ti skromnost a schopnost odpustat.
MA1 PRECITAJ SI VSETKO OD ZACIATKU,asi nechapes pointu a princip celej veci ,,,,nejde tu o masirovanie noh,ide tu o to,ze ona nezamestnana,byva par km od nas,ked sme prerabali nevedela dvihnut svoj zadok a prist nosit vedra z materialom,ked vedela ze ja varim,nosim,pratam,zametam,cistim,,,,,a vsetko okolo toho.......a som bola na rizikovom..........vtedy ju nenapadlo prist?a teraz sa tu maco trepe? Fakt ma niektore nazory prekvapuju,viem ze tehotentsvo choroba nieje,clovek by ani nekecol kebyze chodi do prace a nema cas,ale sedi si doma na zadku a este zavola synovi ze ona pozera tv?vysmech jak sviba ....tak nech sa tu teraz netrepe. Ked to nepotrebovala minuly rok,tak nech tu nechodi ani teraz .....kavu si viem vypit aj sama ...