Svokra

Príspevok v téme: Svokra
Mikinkamo

Dobry den,zijeme s manzelom a rocnym dietatkom asi 7 km od manzelovej matky-mojej svokry,ide totizto o to ze ju absolutne nic nezaujima,ani jej syn ani vnucka a uz vobec nie ja,,,,,pred dvoma rokmi sme prerabali moj rodicovsky domov,vravela ze nam da aspon 5000 eur aby nam pomohla,doteraz som tie peniaze nevidela ani ja ani manzel a este si pred polrokom od nas pozicala 500 eur lebo vraj nema,podotykam jej manzel pracuje v zahnranici a ma doma este 33 rocneho syna alkoholika.mam uz take nervy ze snad explodujem ,,,,,,cez cele prerabanie tu ani oci neukazala a to som bola s bruchom ,,,proste zavolala ze co robime a ja ze ki je zle ze lezim a ona iba ze takto to je ...proste ziaden zaujem ze nosim jej vnuca prve pod srdcom,,,,a to mi zomrela moja mama pred dvoma rokmi,cize vedela ze som tu ostala na vsetko sama......a teraz?z nicoho nic mi zavola a povie ze o desiatej pride ...chapete?tak ked sa prerabalo tak nevedela povedat ze pridem len tak ...a terqz si len tak z nicoho nic zavola a ze pride?nevude ru chodit ,pokial nechodila vtedy ked trebalo,naco tu bude chodit teraz?vtedy som potrebovala od nej pomoc. Ved som bola tehotna a nikdy mi nezavolala ze pride,tak ako teraz,,,,len sa chcem opytat aky mate nazor nato......manzelovi zbalila len kufre a je u mna. ,,,nedala mu nic,ani financne mu nepomohla ani fyzicky ked sme prerabali,,,,,,,ja uz ju tu tera nepotrebujem ......teraz by jej bolo dovre sa prechadzat s malou,a ukazovat sa?aky mate nato nazor

Kimmy_CA

Ja ťa (narozdiel od asi väčšiny prispievateľov tu) chápem, teda respektíve tvoje pocity. Muselo to byť pre teba ťažké keď si bola na rizikovom tehotenstve (vtedy je asi viacej ohrozený plod alebo jeho vývin), robila si veci ktoré si podľa mňa ani nemala (ako to nosenie kýblov či čo to tu už bolo spomenuté), a asi si aj cítila že je toho na teba všetkého veľa a z pozície rodiny v akej si vyrastala (lebo naše rodinné prostredie nás formuje ako ľudí, teda pomáha formovať naše predstavy a očakávania) si nejak prirodzene očakávala aspoň trochu pomoci alebo aspoň záujmu, ktorý podľa mňa v rámci dobrých rodinných vzťahov vôbec nie je až také nerealistické očakávať. Však rodina by mala byť základom spoločnosti a sú aj rodiny alebo aj kultúry, kde si medzi sebou príbuzní pomáhajú a je to pre nich prirodzená vec (možno tak ako pre rodinu odkiaľ ty pochádzaš a kde si ty vyrastala). Možno nemusela hneď nosiť vedrá s materiálom, ale aspoň nejaký záujem počas tvojho tehotenstva prejaviť mohla. Tiež píšeš, že podľa toho čo vraví tvoj manžel, tak tvoja svokra takáto bola asi vždy. Preto trochu aj chápem tvoje znechutenie a rozhorčenie v nastávajúcej situácii, keď svokra s k vám zrazu sama pozýva, keď predtým vám nechcela pomôcť, neprejavovala o vás záujem, dlží vám peniaze hoci máte malé dieťa, a tomu nikdy ani nekúpila hračku, cumeľ či len obyčajnú plienku. Myslím že ostatní diskutujúci tu by sa tiež mohli snažiť prejaviť voči tvojmu pohľadu na vec trochu viacej empatie a porozumenia a nie ťa len šmahom odsudzovať, kritizovať a hodnotiť. Inak mám dojem, že táto téma tu už raz spomínaná bola

a_dr1a

Mikinkamo, mala by si urobit hrubu ciaru za tym, co uz bolo. Uzavri minulost. To uz nezmenis. Zmenit mozes mozno iba ak pritomnost, ci buducnost. A hlavne svoj postoj k svokre. Je v tebe tak vela nenavisti hnevu. Sorry, ale ukaz mi daku nevestu, ktorej svokra chodila pocas tehotenstva hladkat brucho, ci robit masaze?? :D Stale opakujes dokola ako pokazeny gramofon, ze svokra k vam nechodila, ked si bola tehotna. No tak nechodila! A basta. Vsak ona nebola povinna vam chodit pomahat, makat k vam na barak, chodit vyvarat, davat vam prachy ai, ci teba obskakovat. Ak chce teraz vidiet vnucku, alebo ju ist kocikovat, tak preco ne?? Ty uz mamu nemas. Takze tvoje a vase decko bude uz beztak o jednu staru mamu ochudobnene. To ju chces pripravit aj o druhu?? Pozri. Ovplyvnuj seba. Ci svoje decko vychovou. Ale ako chces zmenit ci prevychovat matku tvojho muza?? Proste kohokolvek?? Zvykaj si, ze ludia su rozni. A nikdy nebudu podla tvojich predstav ci ocakavani. S tym sa este velakrat za zivota stretnes. Bud to bude suseda kolegyna lekar udrzbar manzel sestra brat ai. No vzdy sa najde niekto, kto ta bude stvat, ci robit ine ako chces ty. A ked svokre nabuduce nieco kupis, tak jej predloz blok a vypytaj si peniaze. Rovnako ako robi ona. Ale nie, ze jej najskor nieco das nechas len tak a potom to iste ocakas ty od nej. Uz si sa poucila aka je, tak si teda nabuduce prachy vypytaj aj ty. Ked ta to tak stve. Mi to pride, ze zbytocne hladas chyby aj tam, kde nie au. A vzdy si najskor poloz sama sebe otazku, ci ty sama si dokonala a bezchybna? Iste ze nie si. Ani tvoj muz neni. Ani tvoja rodina neni svata. Tak co cakas od svokri? Povznes sa a neries. Neries jej zivot. Ze je nezamestnana, sedi na riti a kuka slager ci co. Vsak nech si aj hore pupkom lezi a nohami strikuje. Ak chce prist pozriet vnucku tak nech pride. Ak ju chce kocikovat a ukazovat sa pred kamoskami ci podla teba sa chce hrat skor na dobru svokru, vsak nech to robi. Ty si zatial doma oddychni ci pospi, zasportuj, daj si kupel relax. Ale zbav sa tej nenavisti. Lebo nou casom otravis vsetko a vsetkych

0vecka

Mikinkamo ale svokra nemoze za to ako si ty bola vychovavana. Ja som bol tiez nejako vychovavany a nepototo sa ked bol niekto vychovavany inak. podla mna by si mala yapracovat na tom ako vychadzat s ludmi. Ja si napr nemyslim ze kebyze je tvoja svokra moja ze by som s nou mal problemy.

nevesta7

Preto je najlepšie OD NIKOHO NIC NEOCAKAVAT.
Manžel bol tiež vychovávaný v tom, že pomáhať, tak to bolo pekne zneužívané a jednostranné...

Mikinkamo

Ide o to ze ja som bola od malicka vychovavana ze treba pomoct,robila to moja mamka,ktora bez ohladu nato,aby ju niekto volal,sla....to iste som robila ja do urciteho casu,,,,mamka mi zomrela a ja asi nieco ocakavam stale.....pre mna je nepochopitelne ako sa svokra sprava,nevravim ze tu ma otravovat kazdy den,,,,ale aspon trocha zaujmu ,,,,,teraz uz je neskoro ,lebo tak ako sa zachovala je dost smutne,a manzel to vravel tiez....

nevesta7

Ide o to, že niektoré svokry baví organizovať všetkých a všetko, aj ked ich nikto nežiada o nič a vyhovuje to len im...ja mám od svokry radšej pokoj, ako dačo od nej chcieť...;-)

Mikinkamo

Ved nech nechodi,nikto ju tu nevolal predtym ,tak nech sa tu netrepe aniteraz....islo mi len o princip,vystacila som si aj vystacim sama,,,,fakt tu slo len o princip ze aka je.....

0vecka

nevesta7 a od kedy je svokra povinna pomahat v cudzej domacnosti? Ona sa nerozhodla mat vnucata a tiez nevyberala nevestu a nema ziadnu moralnu povinnost tam chodit robotovat.

Mikinkamo

Ako sorry ale podla mna je to od nej viac nez trapne pytat si peniaze ..a vsetko okolo toho .....a ja som vsetko robila automaticky,bez toho aby som nieco pytala.....musela by si ju poznst,ze je vypocitava a robi ako jej vyhovuje