Predstavte si, ze stretnete zenu milu, pracovitu, peknu, tichu a skromnu. Tato zena pochadza z rozpadnutej a chudobnej rodiny. Po materialnej stranke nema vobec nic ponuknut do spolocneho zivota. Vzali by ste si ju aj tak?
Ozenili by ste sa so zenou z chudobnej rodiny?
Viktorka, dnes sa už hovorí nie, že do koča a do voza, ale do aj BMW-čka, aj do traktora! Ja už riešim UFO, mňa také veci už nezaujímajú. Len tu nemáme také vysoké kopce, tak kde potom zapáliť tú hranicu?
Ibaze ja nie som muz, ale zena. Uz roky som vydata do dobrej rodiny. Z jeho strany nam pomahaju, ale z mojej nikto. Moja rodina, ak sa to da nazvat, o mna zaujem nikdy nejavi. Moji rodicia presli alkoholizmom, rovodom a nasledne si kazdy z nich nasiel noveho partnera...Akoby si obaja zariadili svoj zivot po svojom, v ktorom uz pre mna miesto neostalo. Odisla som z domu mlada a pretlkala som sa zivotom, ako sa len dalo. Pracovala som vo fabrikach, mycka riadu, casnicka, aj ked mojim snom bolo vystudovat vysoku skolu. Taktiez od mala som chcela hrat na klaviri, ale v case, ked ini rodicia zapisuju svoje deti na zaujmove kruzky, moji cas nemali, pretoze po sebe ziapali a tlkli sa... Ale uz odbocujem od temy.
Ked som robila ako casnicka, castokrat sa k nam chodieval najest jeden veduci z dobrej firmy. Vyzeral byt mlady, uspesny a spokojny so zivotom. Snazil sa mi prihovarat, ale ani som sa neodvazila pozriet jeho smerom...vedela som, ze na moje pomery je to tazky kaliber a nemam ziadnu sancu. Dobiedzal dovtedy, kym som mu neslubila kavu vo vedlajsej kafeterii. Tam som mu uz hned na prvom rande otvorene povedala z akych pomerov pochadzam, a kto vlastne som - dieta nielen z chudobnej, ale aj rozvratenej rodiny, bez vysokej skoly, ziadna partia pre neho. Myslela som si, ze sa mi po prvom rande uz neozve, ale na druhy den mi znova volal. Tam som uz mala pochybnosti ja. Co moze chciet odo mna vzdelany muz na urovni, ktory moze mat kazdu druhu? Sex na par noci?... Tak som mu prestala dvihat telefon. Mala som strach, ze ma iba vyuzije a odkopne. Beztak sa na mna uz dost ludi, ktorych som mala rada, zvysoka vysr..lo. Nepotrebovala som dalsiu ranu pod pas. Aby som bola uprimna, naozaj sa mi pacil a sympatizovala som nim, ale nerovnala som sa mu. Samozrejme, nasiel si ma v restauracii, pozval na veceru, a takto to slo dlhy cas, kym som mu nezacala verit. Nakoniec ma predstavil rodine, a ti ma prijali taku, aka som. Nikdy som sa na nic nehrala. Pred svadbou som mu hovorila, ze to so mnou bude mat tazke, pretoze mu nemozem ponuknut to, co on ponuka mne. Vlastne som mu davala sancu cuvnut este pred svadbou. Chcel ma a vzal si ma.
Teraz sme spolu uz desat rokov a sme stastni, mame deti. Ale ked s nimi potrebujeme pomoct, tak pomaha len jeho mama. Moja na to kasle. Ked bol problem s byvanim, pomohli jeho rodicia a ja nic. Aby som bola uprimna, nikdy som od nich, ani od vlastneho manzela nepytala ani korunu. Viem, znie to divne, ale je to tak. Chodim kazdy den do prace a uskromnujem sa z toho, co si zarobim. Prispievam do byvania, prispievam na deti a sama pre seba sa uskromnujem ako sa len da. Nosim lacne oblecenie, nechodim ani ku kadernicke, ani na nechty ako dnesne zeny, malujem sa minimalne, dokonca som si na splatky sama kupila ojazdene auto. Nikomu sa nikdy nestazujem, stale mam usmev na tvari a vsetci si myslia, ze proste je to moj styl, a takto sa mi paci zit. Nikto ale nevie, ze castokrat vypluvam dusu a v penazenke mi ku koncu mesiaca ostava par centov, a nikomu nic nehovorim, pretoze nechcem byt zatazou na krku nikomu. Je tazke pre mna samu kompenzovat to, ze z mojej strany nikto nepomaha, a tym este viac sa snazit to vynahradit sama. Niekedy to tempo nestiham.
Len teraz som potrebovala peniaze na operaciu noh, a to som uz nemala. Bolo mi to tak ubohe pytat od nich, ale nemala som na vyber. Nakoniec mi dali, ale citim sa ako zobrak.
Viem, mozno sa vam zdam byt divna, ale nevyrastala som v normalnej rodine, a tak sa snazim tu svoju udrziavat zubami nechtami.... Prepacte za ten dlhy prispevok, chcela by som iba vediet, ci niekto preziva to iste.
Nuž, kto sa na to ako pozerá, keby ona vyhrala veľký jackpot, tak potom by si skôr ona trieskala hlavu do steny. Bola by to jedna báseň o: Ako môj život stratil zmysel! Keby si aspoň účet založila, občas by jej hackeri isto niečo poslali.
Ano, na Slovensku sa vedia pracoviti ludia zabezpecit jak svinky.
Nemoze za to z akej rodiny pochadza a nemoze ani za to, ze na Slovensku je jej pracovitost na houby, bohuzial nemoze ani za to, ze jej do cesty prisiel taky chamtivy kreten.
Zelam jej z celeho srdca, aby vyhrala jackpot a pan si trieskal hlavu o stenu.
píšež že: "po materialnej stránke nemá čo ponuknuť.."
a píšeš že "pracovitá.." ???
tak ked je pracovitá mala by sa vedieť sama zabezpečiť, bez toho aby ju dotovali rodičia...
Tak toto by bolo asi posledne co by ma zaujimalo :)..
A máš aspoň vlastný traktor alebo vlastný kombajn, že tu frajeruješ, že si bohatý? Asi najskôr nie!
Asi ti moc nejde o srdce toho druhého ale skôr o tučné konto. Keď vôbec nad takým niečím uvazujes tak si ju neber, s tebou by šťastná nebola.
Raz sme hore, raz sme dole, čo keď ťa ešte predčí a ty budeš plakať, lebo ťa nechala, že si chudobný. Na dobré sa dobre privyká a byť chudobným nie je výhra, hoci zase až taký chudobný netreba byť, aby sme sa s partnerom museli deliť o jednu protézu.
Keby tu bola zalozena tema: Vydali by ste sa za muza z chudobnej rodiny? uz by tu bolo sto komentov s nadavkami typu zlatokopka. Rovnaky meter na obe pohlavia, cize pytam sa, ako uz niekto podo mnou, pan je zlatokop? Naozaj nechutne.