Ozenili by ste sa so zenou z chudobnej rodiny?

Aliss

Kleda, a aj si si nieco z tych "peknych slov" zobrala, ci budes v pozicii trpitelky? :) Jedno je nemat pravu rodinu. To je naozaj vec, ktora ta ovplyvnovala ked si bola mala. Je mi luto kazdeho dietata, ak takto vyrasta. Ale mala si obrovsku silu sa tomu nepoddat, preto celkom nerozumiem naco teraz v dospelosti uvazujes ako uvazujes. Akoby si si vlastne nevazila co mas :) Obdivujem ta v tom, ze aj napriek detstvu, si sa vydala do dobrej rodiny a neskoncila si s rovnakym oplanom, ako bol tvoj otec. Lebo takto koncia mnohe mnohe decka s podobnym detstvom ako si mala ty. Avsak to, ze vo svojom veku este stale uvazujes nad tym, ci by si bohaty muz zobral chudobnu, je, prepac, zvlastne...podla hlavneho prispevku som si myslela, ze si mlada kocka a mas tento problem. Zrazu sa dozvieme, ze si uz vydata, mas deti a preto nerozumiem, co ta trapi :) To, ze ti tvoja rodina nepomaha, je bohuzial tak a mas len jedinu moznost a to zmierit sa s tym. Ano, je to nefer, je to zle, je to hrozne, ale do smrti im to budes vycitat? Pricom sa mozes mat tak bajecne....

dalsi

Mne by absolutne nevadila chudobna zena, ani ziadna apatia z jej strany rodiny, ani v najmensom. No asi by mi dost vadilo, keby namiesto toho aby bola somnou stastna, by bola klbkom nestastia. To co popisujes sa uz stalo, je to minulost, uz na nu zabudni. Uvedomujes si, ze takym spominanim, pesimizmom siris zlu naladu? Takto vsetkym naokolo len pokazis den, s takym clovekom by som dlhodobo nevydrzal, no snad si taka len sem. Skus sa nad tym zamysliet, minulost uz nikdy viac neries,, ty si tu detsku izbu aspon niekedy mala, ine deti ani tu minulost vo svojom domove s rodicmi nemali. Skus sa pozerat na veci z tej dobrej stranky.

inak, toto je zvlastne ze si musela pytat peniaze manzela, hmmm, nepovedala si mu niekedy, moje peniaze su moje, a tvoje su tvoje? Neseparuj sa od neho, zabudni na to ze si z chudobnej rodiny, Si zenou zabezpeceneho muza, tak sa aj spravaj ako zena zabezpeceneho muza. Zaujmi svoje miesto. A tez sa z toho. Uzivaj si s nim zivot.

ped

Nemusíš ma hneď chytať za slovíčko, ja som ten príspevok napísal len tak, že ma niečo napadlo. A čo si taká smutná Kleda? Nevychádzajú ti veci, či ako? Aj ty si dala na radu iných a nedopadla si dobre? Marry me?:-)

Kleda765

Kto nechce, nemusi moj prispevok citat, som rada za tych, ktory moj prispevok pochopili a naozaj, kto nechce, nemusi tu byt v mojej teme. Dakujem.

Kleda765

Ged, to je asi tak, ako ked ta niekto nakope do zaludka, povies, ze to hrozne boli a niekto ti odpovie: ty si len rada, ked ta to boli.

Kleda765

Youarenotalone, myslim, ze presne vies, o com pisem... Platime za nezodpovednost vlastnych rodicov. Prirodzena potreba kazdeho cloveka je mat vladstnu, pokrvnu rodinu a nezalezi na tom, ci je bohata alebo chudobna, ale na tom, ze mas niekoho svojho, komu na tebe zalezi. Kazdy clovek ma v sebe dane prezit prirodzeny cyklus zivota. Narodit sa rodicom, ktori nas vychovaju, budu sa tesit z vnucat, a ked pride cas, odidu z tohto sveta...ale pred tym nam daju pocit bezpecia a zazemia, ze niekam aj my patrime...v tomto smere aj ty aj ja mame v dusi prazdne miesto. Boli to a bude boliet do konca zivota. Ake by to bolo, keby moje deti mali staru mamu z mojej strany?... A ked sa nieco stane, ku komu pojdem zlozit hlavu? Rodny dom, moja detska izba, moje veci uz neexistuju. Citim sa, akoby moja minulost bola jedno velke prazdno, akoby som nemala ako clovek ziadnu hodnotu. A nechcem, aby kvoli tomu trpel moj nanzel a deti. Oni za to nemozu, preto si davam usmev na tvar a kazdodenne zaberam na 150% aby som aspon vynahradila to, co ja z mojej strany nemam...dakujem za pochopenie.

Aliss

Nebolo ti dopriane v detstve, zivot ti to priniesol v dospelosti. Mas dve moznosti. Uvazovat ako doteraz. Citit sa previnilo voci jeho rodine a mat tieto myslienky. Alebo sa obrovsky podakujes za vsetko, co si dostala a v pokoji si to budes uzivat. Muzovej rodine sa mozes najroznejsimi sposobmi podakovat za pomoc a podporu. Bud im aj ty napomocna, ukaz im, ze sa mozu na teba vzdy spolahnut. Bud tu vzdy pre nich. Je to viac ako keby si im splacala mesacne vsetko, co ti kedy dali. Spravas sa ako keby nic z toho, co mas, si si nezasluzila. Ale tak to nie je. Vesmir ti len vratil vsetko, lebo si toho hodna. Vela dakuj a uzivaj si to :)