Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Platia všetko za mňa rodičia a dávajú mi to poznať

Príspevok v téme: Platia všetko za mňa rodičia a dávajú mi to poznať
abcd_4

Dobrý deň! Mám 15 rokov a snažím si zohnať brigádu, pretože moji rodičia vždy keď mi niečo zaplatia tak povedia, že to platia oni. Je mi to naozaj trápne a hovoria mi, že si nepredstavujem koľko to stálo keď ešte nezarábam. Platia moje knižky a vyučovanie mimo školy (ZUŠ, doučovanie) naozaj draho a potom mi hovoria koľko ich to stálo. Teraz máme mať svadbu a mama povedala, že si mam vybrať šaty pod 60€ a keď som jej povedala že ona má šaty tiež za 60€, odpovedala mi, že si na ne zarobila sama (60€ sa mi zdá veľa). Neviete kde by zobrali na brigádu 15 r. dievča? prosím poraďte, ďakujem

Miga

Zas fake tema....prosim vas, kde by 15 rocne decko takto pisalo? Videli ste sucasnu komunikaciu 15 a nast rocnych? Neverim tejto teme, tak ako neverim temam o rozchode kvoli tetovaniu, panna v 29 a podobne...je ich tu strasne vela. Niekto ich zalozi, uvodny text je vzdy napisany velmi rozumne, zvacsa bez pravopisnych chyb ale v jednej veci sa totalne zhoduju tieto temy - ten kto ich zalozil nediskutuje. Nepride si precitat prispevky aby na ne odpovedal, neodpisuje na otazky, nic....a toto je rovnaky fake. Temy tu vznikaju len za ucelom umeleho zvysenia citania a rozprudenia diskusie

nicollette12

huhuhu - prepac, ale ja tomuto dietatu neverim, ze by jej matka pri kazdej veci ktoru jej zaplati frflala nad tym, ze jej to zaplatila a teraz jej to ma vsetko vratit..... podla mna jej len mama pripomina, coz je velmi dobre, hodnotu penazi a ze nie je vsetko zadarmo a nic jej nedonesu na zlatom podnose len tak..... ako som pisala uz, pubertiaci zvyknu zvelicovat, napisat len ich pravdu a napisat to tak, ako to oni vidia ich nasratymi ocami, ked nie je po ich.... uz len ohladne tych siat ako sa vyjadrila, ze nemoze si kupit za tu sumu, ale len pod a to sa jej nepaci, tak uz nenavidi cely svet a silou mocou chce ist pracovat a pritazit si, aj ked jej povinnostou je sa iba ucit, pomahat doma a byt vdacna za vsetko svojim rodicom ktory ju zivia.... jasne ze robi dramu z blbosti, ktore podla mna urcite jej matka tak vobec nemysli, lebo keby myslela, tak uz jej davno nic neplati a vykopne ju z domu.... alebo ju nuti aby sla zarabat a aby sa o seba starala sama.... nic z toho je jej matka nevykrikuje, len jej ukazuje hodnotu penazi, lebo si to zrejme dievca nevie uvedomit.... asi sama vie preco to robi... a podla mna robi velmi dobre....

Keita

Pocuj ty s tym poslednym komentarom, to co ma byt, ze nebud mala suka? Riesis si na autorke frustraciu zo zivota? Admin by mal takychto vulgarnych ludi vyhadzovat z fora. Psychopatka.

a_dr1a

Vo svojom veku si mozes uz kludne najst dake brigady. Bratrancova dcera si takto uz v 15r nasla prvu pracu v restike kde hlavne cez vikendy obshluhovala a robila co bolo treba, cele letne prazdniny tam robievala (alebo podla potreby si ju vzdy volavali, ked mali svadby, rozne akcie). Jej kamaratky rovnako tak. Jedna v stanku predavala zmrzlinu, ci roznasaju letaky, dalsia pomahala v zelovoci co tam bolo treba, dalsia robila na kupalisku v bufete alebo robi plavcicku. Kto chce, brigadu si najde. Pochod co sa da a hladaj si brigady, alebo tieto subjekty oslov pisomne.

A nepochopila som to s tymi satami. Mama ti urcila strop hranicu, za ktoru nemas ist. Rozumne. Vsak dnes mozes za saty vyhodit aj tisicku a viac. A ver, keby bola mama na teba tak lakoma a zla, tak by ti nedala financny strop ako sama sebe. Lebo ona je uz zena a zarobila si na ne. A ty si este uprimne, decko. Tebe by sa dali zohnat saty aj do 15-20e. A pozri. Si sice ich dieta, ale tak isto si mohla skoncit v decaku ci matka mohla ist na potrat ai. Mas vsetko. A aj navyse. Kolke decka nemaju ani zaklad toho co mas ty. Tebe sa dostava aj nadstandard. Dokonca mas aj internet :D Takze nebud mala nevdacna s... Ked si zacnes zarabat a uzivis samu seba (najom byvanie inkasa seky ucty strava drogerka handry ai), tak potom si ten zvysok minaj na seba ako uznas sama za vhodne. Ale ver. Pecene holuby nepadaju same od seba z neba. Nemas len naroky prava poziadavky. Ale mas aj povinnosti a maj aj trochu vdaky ucty respektu voci tym, co ta zivia staraju sa vychovavaju ta a maju ta urcite v laske (nezbavili sa ta a mohli).
Puberta je aj o vzbure protireceni priekoch kofliktoch, sama v sebe sa cil hladas a s dospelymi nesuhlasis uz len z principu. Obzvlast s rodicmi. Aj vztahovacnost zvelicovanie sem patria. Pravda je kdesi uprostred, ci skor blizsie k tvojim rodicom?

Keita

Niektori ludia by nemali mat deti, ked nezvladaju zodpovednost. Mat dieta nie je len splodit ho, ale sa aj o neho starat a to minimalne do 18 rokov.

huhuhu

nicollette12: Podla mna nemas pravdu, zakladateľka témy nepôsobí ako rozmaznané decko, ktoré len naťahuje ruku, ale naopak sa pyta či sa da v 15tich brigádovať. Keby len pýtala od rodičov tak by iba zas natiahla ruku a čakala čo dajú a nie sa na nete vypytovať či niekto nevie o brigáde pre 15rocnych.
Mne skôr nepríde normálne vlastnému dieťaťu vyčítať na oci že mu musím platiť doučovanie a kruzky!! Pre boha to kde sme. Keby chcela handry, drahý mobil, PC alebo nejake materiálne blbosti tak ani nepipnem, ale vzdelanie a normálne koníčky (prepokladam že na umeleckej ide o maľbu alebo hru na hudobný nástroj) by mal podporovať každý rodič. Ako sa to dievča môže potom cítiť, keď jej rodicia všetko vyhadzujú na oci? Ešte dobre že jej nevystavili faktúru na úhradu...sila naozaj. Na hocičom inom by som dokázala šetriť, ale vlastnému dieťaťu by som dala aj to posledné. Hlavne keď ide o rozumnú vec.

nicollette12

lemuna - kto jej to ma platit? Nech vydrzi rok a moze ist zarabat ako tu dotycna velice chce, tak nech to ide skusit ked sa tak bije do hrude a chce velice zarabat, ked jej jedinou povinnostou teraz momentalne je sa ucit do skoly a byt mame vdacna za kazdu vec..... nie vymyslat somariny, byt nevdacna a stazovat sa na to, ze si nemoze kupit drahe saty na svadbu..... akoze kde to sme? A urcite ti 15 rocna nastvana pubertiacka s ktorou plieskaju hormony napise ako to v skutocnosti je.... sa nauc jednu vec, deti v puberte beru kazdu vec tak, ze vsetci idu proti nim a len oni maju pravdu... a ak je dotycna rozmaznana, chce od mami az prilis a mama jej to vysvetli ze takto to v zivote nefunguje tak nevidim na tom nic zle..... a ja budem svoje deti vychovavat tak, ako chcem ja a ako chce moj partner.....ale aby mi pubertiacka vycitala ze jej nekupim drahe saty a ze jej nezaplatim to a to tak to teda nie.... s tym by som si spravila poriadky..... ako pisem, o rok moze ist pracovat, nic jej v tom nebrani a moze si vyskusat ako si pokryje tie svoje blbosti z vlastnych penazi..... hned zisti co to je zarabat a ze to nie je lahke..... a este dalsia vec... keby jej matka bola taka hrozna, tak by jej neplatila umelecku skolu a vselijake potreby drahe co potrebuje na neviem co, takisto by jej nedavala peniaze na blbosti, ale ked je niecoho moc tak to uz je moc a nebudeme sa hrat ze mame bezodne konta v banke.... ma dost rokov na to, aby jej to mama zacala davat do hlavicky ze nie vsetko je zadarmo a treba aj makat.... chce jej len dobre, tak by to malo byt v kazdej rodine....

memememe

hrozné..chapem ťa..ja som bola 9 rokov jedináčik a vždy som mala taký chudobnejší pocit z našej rodiny, proste nekupovali mi veľa oblečenia, jedlo len furt všetko v akciách, nebodaj som chcela nejaku knihu ..rok som počuvala kolko stala, mam v poličke asi 5 knih z detstva...a potom sa narodili súrodenci..a neviem či sa nejako zmenila naša situácia ale zrazu naší vyhadzujú peniaze od buka do buka...sestre financujú haldy oblečenia, bratovi drahé športy..(každý ho baví asi 10 min ale vyhodia sa stovky eur) ..tolko knih maju ani to nečitaju.......a potom pri rodinnych navštevach si robia zo mňa srandu že nepustim peniaze len tak.. (lebo hej hospodárim trochu podobne ako som videla v skorej mladosti, počítam peniaze či si kupim hento a hento...)
niekedy mi je z toho normalne zle....

matthiola

chudatko...vydrz to nejak a pamataj si to! potom ked budes dospela mat vlastnu rodinu inak sa zachovas k svojim detom a ked sa ti maminka bude tlacit aby si prisla na navstevu konecne tak len velmi striedmo raz za rok! ked sa k tebe chovaju jak keby si nebola ich ale nejake ciganske o ktore sa s nevolou musia starat raz sa minca otoci a budu sa modlit aby si sa k nim nechovala ty rovnako ako oni teraz k tebe. je to nechutne. vydrz