Dobrý deň! Mám 15 rokov a snažím si zohnať brigádu, pretože moji rodičia vždy keď mi niečo zaplatia tak povedia, že to platia oni. Je mi to naozaj trápne a hovoria mi, že si nepredstavujem koľko to stálo keď ešte nezarábam. Platia moje knižky a vyučovanie mimo školy (ZUŠ, doučovanie) naozaj draho a potom mi hovoria koľko ich to stálo. Teraz máme mať svadbu a mama povedala, že si mam vybrať šaty pod 60€ a keď som jej povedala že ona má šaty tiež za 60€, odpovedala mi, že si na ne zarobila sama (60€ sa mi zdá veľa). Neviete kde by zobrali na brigádu 15 r. dievča? prosím poraďte, ďakujem
Platia všetko za mňa rodičia a dávajú mi to poznať
Tebe ta Keita dobre lezi v zaludku ze? Trafila kliniec po hlavicke tak si tu vytvaras treti nick, ktory s tebou akoze sympatizuje, pritom kazdy vidi, ze ste jedna osoba aj s tou adriou, ani si sa nenamahala zamenit slovo drb... ide ta roztrhat od zlosti :D:D
Keita ty o čom tu trepeš? To je normálne smiešne čítať, všade vypisuješ sprostosti, keď sa niečo nezhoduje s tvojim názorom tak útočíš a ponižuješ ľudí. Ako sa to vyjadruješ? Niekto si napíše svoje a ty stále musíš reagovať drbnutými poznámkami. Vidím to už niekoľký krát. Vidím že tvoja mentálna úroveň a schopnosť pochopenia a rešpektovania je na veľmi biednej úrovni.
nicollett12 ty si nevšímaj takých ľudí, vidím že chceš bojovať za svoj názor a to je veľmi dobre. Cítim že si vyspelá vo svojich vyjadreniach aj názoroch, no presne ako si napísala, niektorí ľudia budú stále rozprávať a vypisovať to svoje, ako keby boli hluchí a slepí. Alebo skôr nechcú počuť a vidieť. Ja ich stretávam aj v bežnom živote vo veľkom počte a viem čo to je, takým ľudom niečo vysvetliť. No nevysvetlíš. No ohľadom tejto témy mám iný názor ako ty, myslím si, že nie každý pubertiak je taký, ale chápem čo myslíš svojim vyjadrením, lebo z časti je to pravda, z veľkej časti, ak je dieťa naozaj také a chce od rodičov až nemožné. Len niektorí rodičia si v tom nevedia urobiť poriadky a potom to vyzerá tak, že dieťa im skáče po hlave a rodičia si to nechajú. Povedia si väčšinou že dieťa z toho vyrastie. Ale to nie je dobré, ale naopak veľmi dobré je, dieťaťu vysvetliť veci ohľadom financií aj keď nemusí to byť krikom a neustálym napomínaním že to čo má vaše dieťa je z vašich peňazí. Tak len toľko.
Keita - tresknut sa mozes ty, alebo skor tebe by niekto mohol aby si sa spamatala zo svojho sna, kedze clovek nieco pise na zamyslenie a ty tu vkuse drbes tie tvoje traaaapne frazy, ktore nikoho nezaujimaju a znizujes tak seba, nie mna :) mna sa to ani trosku nedotklo, lebo ja som vyrovnana zrela zena, co ty urcite nie si :)
Este sa treskni o zem a bude to kompletne :-)
Keita - este nieco, radsej budem mat svoj nazor a vyjadrim ho, je mi to uplne jedno ci niekto suhlasi alebo nie, lebo mat svoj nazor je to co ti nikto nemoze zobrat ale to vy OVECKY asi nepochopite, vam ide len o to aby ste sa podrzali ked uz ma niekto iny nazor ako vy, co mi pride dost trapne a detinske :) fakt ako stado oviec :D ale ved ludia co deti skutocne vychovavaju mi daju za pravdu, ale pozor, nie je vychova ako vychova :) ja som to zazila pri svojej sestre, ked som s nou bola viac ako nasa mama a predstavte si, som mame vdacna za vsetko a vychovu zvladla na vybornu, aj ked som sestru z polovice vychovavala ja... ale to tiez OVCE nepochopia... :) co takto sa nazorom odlisit a nie davat vkuse niekomu za pravdu, co takto sa prejavit sam za seba:) ????
Keita - jaaaj tieto tvoje traposiny... :) to sa vola mat svoj NAZOR!!! Ak nevies.... ale aj ty si asi vekovo na urovni tej "slecny" co pisala tento prispevok :) a nikoho sa nesnazim presviedcat tak si to laskavo uvedom a nevyrypuj !!!!!
Pardon, vystihla :)
Andy to vystihol uplne presne. Ja k tomu viac nemam co dodat. Niekto tu proste len dupe a kope nozickami v snahe presvedcit druhych o niecom, co okolo pravdy ani neslo.
Zakladateľka napísala:
,,Teraz máme mať svadbu a mama povedala, že si mam vybrať šaty pod 60€ a keď som jej povedala že ona má šaty tiež za 60€, odpovedala mi, že si na ne zarobila sama (60€ sa mi zdá veľa). "
To som jediná, ktorá tú vetu pochopila tak, že jej sa zdá 60€ za šaty priveľa? :D Lebo vy to tu úplne preplietate. Veď z tej vety mi vôbec nevychádza, že ona chce šaty za 60€ a teraz je kvôli tomu nahnevaná, ale fajn, možno neviem čítať s porozumením. :D
A pre nicollette12, ty budeš tiež svojmu dieťaťu vyhadzovať na oči, že mu musíš platiť školu a knihy? Prečo by vlastne táto téma nemohla vychádzať zo života? Sami sa tu ozvali ľudia, ktorí mali podobné detstvo ako má zakladateľka a do budúcna im to veľmi nepomohlo. Vďačnosť je jedna vec, druhá vec je vyčítanie základných potrieb. Nejaké drahé značkové veci a mobily nie, za to nie som, ale vyčítať potreby do školy a knihy, aby si uvedomila ich hodnotu? Hlúposť.
Jetotak Teraz si poloz otazku... co mam akoze ja zavidiet 15 rocnemu dietatu? To snad nemyslis vazne :D ja som takisto mala 15 a som rada ze to bolo v trosku inej dobe a ze ma mama vedela dobre vychovat a veci som si vazila, v zivote by ma nenapadlo nieco ofrflat, ako dnesne deti, rodicia im daju maximum a aj tak budu chciet viac... a v 15 som mala ine problemy, pomahala som doma mame s vecami, aj so sestrou a nie riesila, ci si mozem kupit saty za 100 alebo za 200 korun, ja som bola vzdy vdacna mame za vsetko lebo vzdy som vedela ze mi dala maximum.... a tieto deti ktore tu obhajujete vidim na vlastne oci kazdy den uz len ked idem po ulici... decko, ktore by malo mat uz nejaky rozum v hlave ide s mamou do obchodu a ked mu nekupi to a to, tak dobre ze matku tam nezbije... tolko agresie... a potom tu vznikaju taketo temy... a nehovorim ze kazdy pubertiak je taky, ale vacsina ano a aj by som autorke uverila ze je chudatko, ale potom sa prezradila s tymi satami.... takze to je cele prikraslene lebo autorku sere, ze si nemoze kupit drahsie saty ako mama, o tom to cele je... a ze by jej matke vadilo, ze jej kupuje pomocky do skoly, tak to pochybujem... inak by jej ich ani nekupila a neplatila jej este aj umelecku skolu a doucovania navyse.... ach ludia rozmyslajte trosku a som rada ze konecne sa tu objavili aspon nejaki rozumni ludia a chapu co myslim tym co pisem..... a to nie je nenavist ani nic podobne...