Dobrý deň! Mám 15 rokov a snažím si zohnať brigádu, pretože moji rodičia vždy keď mi niečo zaplatia tak povedia, že to platia oni. Je mi to naozaj trápne a hovoria mi, že si nepredstavujem koľko to stálo keď ešte nezarábam. Platia moje knižky a vyučovanie mimo školy (ZUŠ, doučovanie) naozaj draho a potom mi hovoria koľko ich to stálo. Teraz máme mať svadbu a mama povedala, že si mam vybrať šaty pod 60€ a keď som jej povedala že ona má šaty tiež za 60€, odpovedala mi, že si na ne zarobila sama (60€ sa mi zdá veľa). Neviete kde by zobrali na brigádu 15 r. dievča? prosím poraďte, ďakujem
Platia všetko za mňa rodičia a dávajú mi to poznať
Uzivatelka Nicolette suhlasi s prispevkom dotycnej, ktora napisala, ze autorka je suka. A vy tu pisete, ze jediny normalny nazor. Kam tato spolocnost speje? Totalny suteren, vy v tej hlave mate asi uz uplne vymetene.
MatkaMama, a možno sme my sami boli tiež kedysi v puberte a starali sa o nás rodičia, no a keďže boli normálni nemali potrebu nám vykrikovať koľko do nás vrazili peňazí. ;) Na čo si robíte deti, keď im potom vykrikujete koľko vás stoja?
Tak prečítala som si príspevok, mám na to svoj názor, ale najviac sa zhoduje s nickom nicollet12, je to v dnešnej dobe tak, má podla mojho názoru asi jediný triezvy pohlad a názor. Sama Mám 14 ročnú dcéru, tiež takto vymýšľa, chce už niekedy odomňa príliš, takže tiež jej ako matka vysvetlujem, že nie všetko dostane zadarmo. A taktiež jej vymedzujem do koľko si čo môže kúpiť a na čo nemá míňať. Mne takisto vykričala minule, že jej stále prizvukujem, že jej všetko platím, áno, robím to, ale viem prečo. A už si to začala ak pomalinky uvedomovať. Už aj sama si radšej kúpi lacnejšie, menej často, to už je jedno, či je to oblečenie, alebo kozmetika, no hlavne sa pomaly učí hospodáriť s peniazmi a to je len dobré. Do života s jej to zíde.
A mne skôr príde, ako keby ostatní čo tu píšete ľútosti, nemáte sami deti, ale iba tu zhadzujete triezvy názor. Nemusíte sa báť, jej mamka to určite nemyslí zle a je pravda aj to, že keď je dieťa v puberte, tak si myslí všeličo iné, len nie ako to v skutočnosti je. No to pochopíte keď budete sami vychovávať dieťa. Pa. :-)
tak ešte raz..nerobte si deti ked sa o nich nechcete starať..
.....lebo vy ste nikdy nič v puberte nechceli že?!!uspokojili ste sa len s krajcom chleba asi...čo máte proti mladým ľudom nechapem..asi im závidite ich mladosť,krásu, priebojnosť lebo vy ste starí a zvraskavení...takto dopadnuť?dobre že sa staroby nedožijem lebo tato spoločnosť je chorá...sami zakomplexovaní ľudia
Tak mojej ex ešte z čias strednej rodičia neboli velmi ochotní ani len školské pomôcky kúpiť...dostávala vreckové tak jej povedali nech si to zaplatí z vreckového
nicollette - neviem, či sama máš dieťa v puberte a/alebo aká si ty bola v puberte, resp. neviem odkiaľ pramení tvoja negativita voči mladým ľuďom/puberťákom.. pomaly v každej téme vyjadruješ negatívny názor (zvlášť na mladých ľudí). každý puberťák nepíše/nehovorí pravdu, .. za každým problémom puberťáka je jeho rozmaznanosť/nevďačnosť/etc, za každým problémom puberťáka je niečo, čo nebolo v pôvodnej otázke spomenuté lebo snáď nie sme tak naivní, že veríme, že tam napíše pravý dôvod (lebo vina je určite na jeho strane), atď... a to bez ohľadu na to ako ten puberťák (autor príspevku) píše, ako pôsobí, čo píše, atď.. vždy je na vine on.... asi by si sa mala trochu zamyslieť ;-) ....
memememe - tak zrejme uz chce od mami privela, ved nikto z nas nemoze vediet ako to je v skutocnosti, dievca napise cokolvek, len aby sme jej uznali za pravdu a polutovali ze aku ma hroznu mamu a nech hned utecie z domu a bude jej lepsie... tiez niektori by jej to v pohode poradili..... to je chore podla mna..... a tiez premyslam nad tym ci to nie je vymyslene, kedze dotycna este na nic neodpovedala, cize neviem ci to je take surne pre nu ..... treba rozmyslat.... mne je to 5, kazdy ma svoj zivot, ale velmi dobre poznam tieto pubertalne vykyvi, zazila som si to aj sama (aj ked nie v takej miere) a mam aj mladsiu sestru ktora tiez este prednedavnom vsetko videla ako najhorsie na svete a len ona ma pravdu a nikto iny... treba brat do uvahy aj to, skor, nez sa tu niektori zacnete navazat do jej mami ze aka je strasna a ze by nemala mat deti a ani nikto taky, no a pritom to moze byt uplne inak..... takze napiste nieco objektivne, berte do uvahy aj inu verziu, tu pravdivu a nie dievca lutovat a radit jej aby utekala z domu a ked bude starsia tak ma matku poslat dokelu... to su mi rady....
mat deti fakt neni pre kazdeho... jednak k nim treba mat vztah nie ze spravim si dieta lebo to tak ma byt v nasej spolocnosti aby sa nepovedalo a druha vec ked niekto nevie uzivit sam seba nema co mat deti lebo z nich budu dalsi chudaci na tomto biednom slovensku.... take dieta bude mat pokazeny cely zivot ked sa narodi do nevhodných podmienok
Chvala Bohu, ze ste sa v zivote nestali povolanim sudkynami. To by bolo nevinnych ludi v base. Normalne mate doma vestecke gule a vidite, ako to naozaj vsade je, zarucene! :D
nicollette12 mysliš že je dobre neustale decku vytykat zo strany rodicov, co mu kupili kolko to stalo atd? Ako tie saty za 60€ to je cez ciaru to uznavam, mne by nasi dali 15€ a kup si alebo si doplat v tom veku...ale napr. ja by som chcela mat dieta vtedy, ked budem schopna ho uzivit a nebudem mu hovorit ze no tuto rozok som ti kupila za 6 centov tak SI TO VAZ! :D treba si vediet vazit tieto veci a tak, ale ozaj 15-rocny clovek by este nemal byt odkazany na pracu ci hej?
ako ja sa nehadam ani nic podobne len tato teenagerka mi dojde taka ze ma teda aj tu ochotu pracovat nie je to fracek co len bere bere a ani sa nad tym nezamysli. :)