Rozchod kvoli tetovaniu?

Príspevok v téme: Rozchod kvoli tetovaniu?
Rozchodko

Priatelka si dala urobit velke tetovanie na cely bok - zacina od polky zadku a konci pod pazuchou a zasahuje aj brucho a chrbat. Je to taky vyjav zo stredovekeho obrazu. Hoci som jej vravel, ze mne sa tetovania vobec nepacia (mozno by som zniesol nejaky maly jemny napis, ale nie v blizkosti intimnych miest), tak ma ubezpecovala, ze to bude OK, ked to uvidim. No co vam poviem - vobec sa mi to nepaci, praveze ma to odpudzuje, jednak velkostou a jednak tym stredovekym vyjavom. Neviem co mam robit, ako to prijat, mam chut sa s nou kvoli tomu rozist, lebo ma prestala vzrusovat tak ako predtym - mam pocit, akoby bola ciastocne oblecena. Co by ste robili vy?

mateo25

ale ake su tu zeny nedotklive ked sa nieco tyka ich nikto im nemoze nic povedat .... necudujem sa autorovi temy ze mu to vadi tetovanie nedas dole nikdy... tetovanie a vazna choroba kedy sa clovek komplet zmeni sa neda porovnat... odhladnuc od toho neviem si predstavit ze slecna bude mat raz 60 rokov a bude cela potetovana ako babka... zeny si dnes na sebe obhajuju kila navyse, tetovanie blbe ucesy a vsetko... ked jej nahodou muz povie pravdu tak sa cela oduje a vobec si nepripusti ze ma druhy v kritike pravdu. Ten kto tu pise ze by mu nevadilo keby sa jeho partner takto extremne zmenil klame sam seba...

pepe542

Rozchodko...jediný pravdivý, kompletný a ucelený príspevok je od Jany Lukacovej. Prehodnoť vzťah, ak sa dokážeš rozísť, tak to urob. Ak nie, budeš mať peklo do smrti. To čo urobila je nechutné. Presadila si zatiaľ len hlúposť. Aj keď nezmeniteľnú. Neskôr Ťa pekne po žensky po častiach donesie do blázinca. Je nezodpovedná. Nerobila to pre Teba, ani ona si nebude denne pozerať zadok v zrkadle. Urobila to pre obdiv chlapov. Aj spôsob je taký, aby si všimli to čo by ich malo zaujímať. Od zadku až po cecky. Pripomína mi to film Maverick, kde bola veta- taká bola škaredá, že jej mama musela na krk priväzovať mäso, aby sa aspoň psi s ňou hrali. Tak asi cíti, že neupúta svojou inteligenciou, tedy aspoň takto.Sigmund Freud napísal - hlupáka sto percentne
poznáte podľa toho, že nemá hanbu. Takže príspevky hlavne tie úprimné by bolo dobre trochu korigovať. Uvedomiť si, hlupák tvrdí a múdry pochybuje. Ospravedlňujem sa a želám správne rozhodnutie.

Andy565656

Filipe, hej, súhlasím, tiež som sa nevyjadrila priamo k zakladateľovi témy, ale veľa možností nemá. Buď si na ňu zvykne a bude to akceptovať alebo pôjdu od seba. Keďže ho postavila pred hotovú vec, už tam nezmenia nič.

Mimochodom, napísal si to celkom presne. Práve preto, že je to TRVALÝ zásah do tela, mala sa o tom porozprávať s partnerom. Keď mám dlhodobý vzťah, záleží mi predsa aj na názore môjho partnera a nebudem sa sebecky dívať iba na to, čo chcem ja hlavne pokiaľ ide o takéto radikálne zásahy, ktoré sa ťažšie vracajú späť.

Inak, možno som to nezachytila, ale zdá sa mi, že zakladateľ témy sa ani raz nevyjadril, takže je to možno vymyslená téma.

Filipe

Andy, okej takto vysvetlene to beriem absolutne. A mas pravdu v tom, ze strasne vela diskutujucich tu vidi seba. Len seba, pricom nikto nijak nepomohol zakladatelovi temy. Ani ty, ani ja, ani nikto. Nikto mu tu nedal riesenie, ze co teraz s obrovskym tetovanim a s partnerkou (rozchod neberiem ako riesenie), lebo kazdy tu len napisal co by on robil, aky ma kto vztah k tetovaniu a podobne. Pritom nejde o to, aky ma kto vztah ku tomuto druhu skraslovania tela :D To nijak zakladatelovi nepomoze. Preto som napriklad ja navrhol, aby to zakladatel zobral tak, ze toto je ona, toto sa jej paci. Keby sa jej pacil moderny vzor s priemerom 5 cm, tak si da taky. Ale jej sa pacil presne ten, co si dala urobit. A toto nedokaze pochopit clovek, co nema tetovanie. Ked uz si nieco dat na cely zivot, tak s tym musim byt 100% vzity, spokojny, uzrozumeny. Tetovanie nie su gelove nechty, ani vlasy. Nema vyznam si dat male len aby bol kompromis, ked tuzim po velkom. Ale opakujem, to nedokaze pochopit niekto, kto si takyto zasah do tela nikdy robit nedal. V tomto sa ludia neriadia tym, ze idem kvoli partnerovi zvolit zlatu strednu cestu a dam si nieco, co vlastne ani nechcem ale chcem mat doma klud. Ty ked si si dala gelove nechty, bola si spokojna aj s takymi mensimi. V pripade ze ta to omrzelo, si to dala dole. Ale tetovanie dole nedas, to nie je tak, ze zvolim kompromis a nabuduce si dam zas nieco ine. Je to trvale. A musi sa to pacit najma jeho nositelovi. Nehovoriac o tom, ze vztahy sa menia. Dnes si kvoli partnerovi nedam tetovanie ake chcem ale tak, aby bol spokojny a o tyzden sa rozideme. Lebo ano, aj to sa deje. A potom co? Budem vyplakavat? To uz nema zmysel. Pri tetovani sa musi clovek riadit sebou a svojimi pocitmi, lebo je to trvale.

Mrauka

V tomto prispevku ma Andy v niecom pravdu. Treba ist na to zensky, rafinovane. Muzov nesokovat, ale ich na to jemne pripravit, ked si na to zvyknu, pridat. To si uz nezvyknu vsimnut :)
Mala zacat s niecim malym a postupne zvacsovat, nie ho hned sokovat.

Andy565656

Filipe, na toto ti môžem odpovedať úplne presne, lebo som práve niečo podobné riešila minulý mesiac. :)
Nikdy som nemala gélové nechty a vždy som ich chcela vyskúšať. Keď som to priatelovi len tak medzi rečou povedala, tak sa zhrozil, lebo je to dlhé, umelé, neprirodzené, no jednoducho zdesenie v očiach. :D Mala som už kúpený kupón, čiže som tam išla aj tak, ale nedala som si ich urobiť presne také aké sa mu totálne zhnusili, ale kratšie, menej výrazné s prirodzeným tvarom, žiadne lopaty a po čase sám povedal, že to vyzerá v pohode. Spokojnosť na oboch stranách. Ja som si vyskúšala gélové nechty, ktoré som vždy chcela a on nemal z mojich nechtov totálny odpor, lebo som mu ukázala, že to nemusí vždy vyzerať tak umelo.

To o čom píšeš ty je manipulácia a egoizmus zo strany parnera tvojej kamošky, ktorý vidí len seba. Len JA JA JA. Túto istú teóriu tu razia aj niektorí ďalší - len JA alebo MNE sa to páči a je mi jedno, čo si myslí partner. A presne s týmto nesúhlasím. Môj priateľ mi v živote nič nezakazoval ani neprikazoval, to by som ho poslala kade-ľahšie, ale názor si povedal. A keď som riešila niečo so svojím vzhľadom, brala som do úvahy aj to, čo si myslel a vždy som našla zlatú strednú cestu. Nepríde mi na tom nič divné ani zvláštne, hlavne pokiaľ tu diskutujeme o zásahoch do tela, akým tetovanie je.

Mrauka

Suhlasim s Filipem.
Partner nema pravo rozhodovat o partnerke a rozkazovat jej, co moze a co nie. Je to partner a nie jej pan. Rozhodovat o jej vyzore a uz vobec nie o jej peniazoch.
Kazdopadne niektore veci su tak excentricke, ze najde minimalne percento muzov, ktorym sa take nieco paci a teda potencionalneho partnera, ako obrovske tetovanie, zelene vlasy a podobne, to si treba uvedomit. To, ze sa do niekoho zamilujem neznamena, ze ten clovek ostane do smrti taky isty, vyzorovo, ci povahovo, lebo clovek sa meni.
Ludia, ktori sa rozchadzaju kvoli takymto hlupostiam, miluju povrchne, v podstate to ani laska nie je. Na druhej strane zas tak velky zasah do tela napriek nesuhlasu partnera svedci bud o silnej individualite, alebo tiez povrchnom vztahu voci nemu. Ine su veci, ktore clovek ovplyvnit nemoze a ine, ktore zamerne ovplyvni.

Filipe

Andy, dam ti otazku. Predstav si, ze chces velmi ale velmi zmenit uces. Chces sa trosku inak obliekat, nejaky iny styl, viac cestovat, mozno vyskusat nieco crazy ako dalsie nausnice do ucha, bars co...Prosto sa ti to paci a chces to velmi skusit, lebo si v takom zivotnom obdobi. Tvoj partner ale s nicim nebude suhlasit. Je jedno ci sa bavime o niecom trvalom ako je tetovanie, alebo o niecom co sa zmenit da, cize uces. Ide o princip. Ked to partner nepovoli, neurobis nic z toho? Je to podla teba normalne? Budes kvoli cloveku vedla seba robit kompromis a vyberies si co z toho urobis a co nie? Hoci velmi po tom tuzis? Ma pravo partner o tom rozhodovat? Mam kamosku co si nemoze kupit ziadne nove topanky. Vzdy si musi pytat povolenie od partnera. Ona topanky miluje a je to jedine, na com je zavisla. Nepije, nenakupuje tony make upu a handier. Nema kapelky, zato miluje topanky. Partner jej ale nariaduje kedy a za kolko si smie zo svojich penazi kupit nejake. Je to ok?

Jana Lukacova

Rozchodko:

skutočný problém nespočíva v samotnom tetovaní, ale v tom, čo správanie priateľky vo Vás vyvolalo...dala Vám tým pocítiť, že jej na Vás veľmi nezáleží, nezaujímalo ju, či sa Vám to páči (resp. nechcela sa páčiť aj Vám)...a pravdepodne "problém tetovanie" nebude iba jediným problémom vo vašom vzťahu...pomôcť môže iba vzájomne úprimný rozhovor a následná zmena (pokiaľ vám obom na pokračovaní vzťahu záleží), ak nie tak potom je rozchod prirodzeným riešením.

Andy565656

Filipe, ale toto je pletenie hrušiek s jablkami. Ak príde človek o zdravie či už kvôli ťažkej chorobe alebo úrazu a partner ho opustí, je to svinstvo, pretože vzťah nie je iba o pekných a dobrých chvílach, ale aj o tých ťažších. Toto sú ale veci, ktoré človek nevie ovplyvniť. Rakovina, autonehoda, úrazy - to jednoducho prinesie život. Ale to, či si dáš tetovanie na polku tela aj keď sa to partnerovi nepáči alebo si zvolíš niečo menšie a decetnejšie - to je naša voľba. Píšeš o tolerancii, súhlasím, ale vo vzťahu sú potrebné najmä kompromisy a dohoda medzi partnermi. Bez toho žiadny vzťah nevydrží.