Na konci alebo na začiatku ?

Príspevok v téme: Na konci alebo na začiatku ?
BezSily

Pekný večer prajem , prišiel som sa trocha vyrozprávať ... Asi by som mal na začiatok povedať že mi je osemnásť , tu si mnoho ľudí dá facepalm no ak budete čítať ďalej dozviete sa viacej.

Hovorím si koľko toho ešte zvládnem , momentálne som v tom momente kedy zo mňa vyprchá všetka životná energia , duša zaspáva a ja pomaly s ňou. Viem že to bude znieť akoby som sa sťažoval ale nie je to tak , len sa chcem vypísať , detstvo bolo také všelijaké ... šikana , žiadna láska ( rodičovská atď ) , osamelosť , bolesť , sklamanie , poškodené zdravie na doživotie.
Spravilo to zo mňa človeka ktorým som dnes , nejak som to zvládol a poučil sa z toho. Predstavujem si to akoby som spadol do vody a jediné čo ostalo je moja osobnosť a jediný zmysel života a to cítiť lásku. Necítim hnev , necítim nenávisť ani strach. Nechcem moc , nechcem peniaze. Viem že fyzicky mám len osemnásť ale mám pocit akoby som žil celé veky , tie dlhé noci v bolesti , dlhé dni v škole medzi ľuďmi ktorý vás nenávidia a vy ani nepoznáte dôvod ( je to hodne veľká irónia ).

Posledné dni som neskutočne duševne unavený , život si ma zase podal a ja už strácam nádej že to niekedy skončí. Ja viem , zase vstanem zase budem bojovať ďalej ale ani neviete čo by som dal za malú chvíľku v objatí kedy by som sa mohol vyplakať. Aspoň na sekundu , oddýchnuť si. Viete vyprchá zo mňa život a ja neviem ako to mám zastaviť , moja duša zaspáva a neviem ako ju mám prebudiť. Prajem si aby si ma Boh zobral k sebe.

Čo má vlastne človek robiť keď jediné čo cíti je smútok a bolesť ? Hah znie to strašne naivne ale posledná vec čo ma tu ešte drží je pocítiť tu lásku. Nie som silný ani dobrý človek , necítim sa tak ... od kedy som ako dieťa dosiahol uvedomenia sa tak hľadám zmysel života a nenašiel som ho , tým pádom som si ho vytvoril ( možno to tak má byť , netuším ). Len , kedy to všetko skončí ? Poviem vám poznám duševnú aj fyzickú bolesť a ta duševná je o mnoho horšia. Ale to už asi viete. Kam týmto všetkým mierim ? Nikam .. len chcem dať von zo seba tie myšlienky inak sa v nich utopím.

Mám pocit akoby som prišiel na koniec , je to pocit akoby ste dlho umierali , chcete už ale stále vás niečo nechce pustiť alebo to nechce niekto dovoliť.
Trápi ma že si necítim svoje srdce , je skamenelé a prasknuté.
Viete , je to strašná irónia , prosíte o rýchlu a bezbolestnú smrť a potom dostanete dlhý život s bolesťou a s tým že je vám ešte horšie , s tým som sa zmieril , povedal som si že dobre budem žiť tak som sa modlil za lásku a na koniec stretnem ženu s dobrým srdcom a zároveň zistím že od nej lásku asi nikdy nepocítim , to je ta ďalšia rana od života. Ak mi chcete povedať že .. nezúfaj , však dievčat sa ešte nájde .. tak prosím nerobte to. Možno sa nájde , možno nie.

Jedna moja strana prosí o to aby som z tohto života odišiel a druhá prosí o to aby som tu zostal ak je tu šanca že ešte budem cítiť lásku.

Tu je asi koniec , ďakujem že som sa mohol vypísať , ak sa pýtate čo budem robiť tak neviem , je to jediná odpoveď ktorá ma teraz napadá. Možno som vás niektorých rozčúlil , ale veď máš len osemnásť čo už len ty vieš o živote , veď ťa čakajú ešte roky ťažkostí , moja odpoveď ? Pochybujem , no dávam vám aj za pravdu.
Asi zase vstanem a budem bojovať len stále mám takú myšlienku že čo na konci zo mňa zostane. Znova neviem.

Nejaké rady ako sa uzmieriť so životom ? Bonboniéra by asi nepomohla však ? Dúfam že to nie je až tak zlý vtip .. hah

Prajem vám krásny deň a hlavne aby sa vám darilo.

Omen

: )
Ak budeš potrebovať, ozvi sa. Sú tu ľudia, ktorí ti dokážu pomôcť, aj zodpovedať zvyšné otázky. : )

BezSily

Viem že s chorobu som sa už narodil , mám ju už od útleho detstva len sa za posledné roky viacej prebudila. Cez tu všetku bolesť sa aj tak modlím hlavne za to aby som bol milovaný a mohol milovať.

Myslím že som niečo medzi žiakom a učiteľom , to čo už viem odovzdávam ďalej avšak sa ešte stále učím a viem že ešte je čo vylepšovať a viem že ešte na mnohom musím pracovať a stále sa budovať.

Omen , moc ti ďakujem za tvoje slová , sú veľmi múdre , zodpovedala si mi pár otázok na ktoré som si sám nevedel odpovedať , Ďakujem. Krásny citát. :-)

Omen

BezSily fyzickej, ale s veľkou vnútornou silou, ahoj! : )

Teší ma, že som ťa rozosmiala. Ty si budeš pamätať moje slová, ja teba! : )

@ Zmysel života? "Učiť sa, učiť sa, učiť sa", kak skazal Lenin! : D
Život je škola a ty si v ňom žiak alebo učiteľ.

Ak si učiteľ, potom odovzdávaš svoje vedomosti, skúsenosti, morálku, zásady. A pochopenie. Snažíš sa vysvetľovať tak, aby ťa žiak pochopil a nasledoval. Ak si aj "dobrý" učiteľ, potom žiješ to, čo hlásaš a postupuješ do vyššieho levelu. Ak ale nekonáš tak, ako hovoríš, nasleduje tvrdý trest. Prečo? Lebo si už "učiteľ". Vyspelejšia a vedomejšia duša.

Ak si žiak, tak sa učíš, nasávaš vedomosti, snažíš sa o pochopenie, zažívaš dobro, zlo, robíš chyby,... Ty si môžeš dovoliť tých chýb viac a väčšie, ako tvoj učiteľ. Ak spravíš takú istú chybu ako učiteľ, budeš tiež potrestaný. Tvoj trest však bude miernejší, lebo si LEN žiak. Učiteľ aj žiak sa navzájom ovplyvňujú, tak ako ostatní ľudia navzájom.

Na svojej ceste životom stretávame ľudí, ktorí nám ukazujú smer. Môžeme ho, aj nemusíme nasledovať. Je to závislé od hĺbky nášho pochopenia, nášho cítenia.
To, akí sme teraz, sme si vytvorili sami. Svojou minulosťou.
To, ako bude vyzerať náš budúci život, záleží od prítomného okamihu. Od našej prítomnosti. Tvoríme ho našimi myšlienkami, našimi skutkami.
Zažil si pri úplne cudzom človeku taký hrejivý pocit porozumenia hneď na prvýkrát?! Potom ste sa už stretli. V minulom živote. : )
Mohlo sa ti stať aj také, že osoba ťa už na prvý raz odpudzovala, pocítil si pri nej nervozitu,... Aj s ním si sa už stretol. Táto osoba ti ublížila.

Ako vyspelá duša, máš to v živote ťažšie. Odlišuješ sa, si iný, nepochopený. Jedinečný. To je dôvod, prečo ťa v škole nenávidia, šikanujú. Tvoji spolužiaci to cítia, preto to robia. Sú mentálne na oveľa nižšom stupni ako ty, sú to ešte mladé duše. Týmto spôsobom sa ti, nám, vracia karma.
Ako staršia duša premýšľaš o živote, kladieš si otázky o jeho zmysle. A nachádzaš odpovede. Sám v sebe. A k tomu prislúcha aj schopnosť učiť sa, prejavená vďačnosť, pokora, súcit,... Práca na sebe samom (prísnosť, tvrdosť), to nie je povahou, to je dušou. : )

@ Svetlo a temnota, muž a žena, dobro a zlo, noc a deň,... to je dualita. Jedno nemôže existovať bez druhého. Človek musí zažiť oboje, aby vedel rozlišovať, porovnávať,...

@ Choroba sa ohlasuje po ignorovaní signálov tela. Hovorí nám, že niečo vo svojom živote robíme nesprávne, že niečo máme zmeniť. Každá choroba má aj duchovnú príčinu. Skús nejakú terapiu, inú. Infúzna liečba vysokými dávkami vitamínu "C" zaberá aj na bolesti a mohla by ti pomôcť.
Prajem ti, aby sa stal nejaký zázrak a ty sa uzdravil, aby si mohol existovať bez bolesti, aby sa ti sny a túžby vyplnili až do samého konca. Maj sa krásne! : )

"Človek bol stvorený, aby svoj kríž niesol sám, na to mu boli dané mocné plecia. Človek vydrží veľa, ak vie vydržať sám seba. Môže žiť bez nádeje, bez priateľov, bez kníh, ba i bez hudby, ak vie počúvať vlastné myšlienky, spev vtákov za oblokom a ďaleký hlas mora."
Axel Munthe, Kniha o San Michele, str. 8

Omen

Ďakujem ti za všetky priania. : )
Nech sú tvoje dni a noci lepšie, krajšie a bezbolestné.
Snívaj aj ďalej. Sen, ten, zvláštnu podobu má, aby sa ti lepšie snívalo : www.youtube.com.
Možno sa ti bude snívať Sen vo sne (A. E. Poe). Ktovie? : )
Ešte sa ti ozvem.

BezSily

Omen velmi ti ďakujem , za tvoje rady aj povzbudenie. Budem si tvoje slova pamätať. :-)
To že už som k sebe prísny akosi patrí k mojej povahe ale posnažim sa trocha zjemniť.
Ďakujem ti a prajem pekný večer.

BezSily

Matya , moje zdravie sa už zmeniť nedá , ako som už písal , len som sa potreboval vypísať , nesťažujem sa , viem že ľudia majú ťažšie životy.
Pekný večer prajem.

Omen

Si veľmi zaujímavý mladý muž. : )
Tvoj mentálny vek vysoko prekračuje ten fyzický. Je obdivuhodné ako znášaš svoju chorobu, bolesti, ako sa vyrovnávaš s nástrahami života.
Si dobrý, nie, si viac ako dobrý, tak nebuď na seba taký prísny. Nepodceňuj sa! Nemôžeš byť dokonalý, ak by tak bolo, potom by si tu už nebol a my by sme sa nestretli. Viem, že ak niekomu pomôžeš, berieš to ako samozrejmosť, ako vzduch, ktorý dýchaš. To ale tak nie je, nie je to samozrejmé! Ak ti dotyčný nepoďakuje, poďakuj si sám, pochváľ seba samého. Zaslúžiš si to. Naozaj! : )
Si slušný, vnímavý, skromný, citlivý, netrpíš sebaľútosťou,...
Je obdivuhodné s akou pokorou berieš život.
Snívaš, tak len snívaj. Kým vieš snívať, máš nádej! : )

Matya

BezSily, tvoj hlavný problém je asi v sebaľútosti. Ani nepíšeš, aké máš zdravotné problémy, lebo to je veľmi široký pojem. Radšej si daj zdravie do poriadku, bez neho ti je aj tá vytúžená láska nanič. Nauč sa mať rád sám seba, potom nebudeš tak závislý na citoch iných ľudí k tebe.

BezSily

Omen máš vo všetkom pravdu , taktiež si myslím že ak budem žiť znova tak si vyberiem ťažkú cestu kedže práve utrpenie nás vždy zocelí , učíme sa na zlom a o tom vlastne život z časti je. Len mám hlboko v sebe ten pocit ako keby to bolo posledný krát , neviem , uvidíme.
S láskou máš pravdu , za tie roky sa vo mne pomaly zbierala a preto teraz chcem tak moc milovať a byť milovaný. Neviem prečo ale necítim sa ako dobrý človek , dajme tomu aj keď niekomu pomôžem vždy viem že jednoducho dobrý nie som. Je to niečo ako som už písal , temné srdce ( avšak nie chladné , len srdce ktoré nepoznalo svetlo ). Pozerám sa na to tak že na svete je jednoducho svetlo a temnota , jedno bez druhého nedokáže existovať , obe sa spolu doplňujú , čo ak cesta by mala viesť práve medzi nimi ? tou neutrálnou cestou ?
Napadá ma dobrý príklad , muž a žena , temnota a svetlo. Obe sa spoločne doplňujú. Nemyslím temnotu ako zlo , zlo môže byť aj vo svetle. Neviem či ma chápete , dúfam že hej.
Bolesť je celo telová , spať môžem aj celý deň a aj tak sa zobudím unavený , či už spím štyri , osem alebo dvanásť hodín , vždy sa zobudím unavený. Podobné metódy som už skúšal no moc mi nepomohli , aj tak ďakujem.
Vždy keď pomyslím na oddych tak si predstavujem láskyplné objatie od ženy ktorú by som miloval a ona mňa. Ani sa neviem tej predstavy zbaviť , je ako zaseknutá kazeta , ale je veľmi pekná.
Pri tomto som sa zasmial kedže mám skôr pocit že moja štylizácia a slovosled by potrebovali opraviť ale áno pracujem už pomaly na knihe, ale to len aby som dostal z hlavy jeden príbeh ktorý sa mi tam pomaly vytvoril , sám som zvedavý ako to dopadne :-).
Nad blogom som trocha uvažoval no neviem či by ľudia radi čítali aj smutné myšlienky.

Ďakujem za tvoje komentáre a prajem pekný deň. :-)

Omen

Mladý muž, tak si zapamätaj aj niečo z tohto môjho príspevku. Vyber si z mojich slov tie, ktoré vystihujú tvoju situáciu, tie, ktoré ti pomôžu a uľahčia tvoje bytie :

@ Koľko toho zvládneš? Zvládol si a zvládaš svoj údel statočne a zvládneš aj ďalšie výzvy života. Ak sa ti to podarí, potom v najbližšom živote ťa nebudú kváriť tieto problémy. Nemyslím si, na rozdiel od teba, že si tu poslednýkrát. : ) Vieš, naše prianie v tomto smere nebýva vyslyšané! Len postúpiš do vyššieho levelu, do vyššieho uvedomenia a pochopenia. A mám ti taký divný pocit, že si vyberieš zasa tú ťažšiu cestu. Cestu, na ktorej sa budeš opäť potkýnať, vstávať, zažívať úplne iné a nové situácie z tej, či onej strany, aby si pochopil, čo ešte nechápeš,...

@ Obleč si na seba niečo červené (na viaceré miesta - chodidlá,...), nos červený kameň, dodá ti to "kúsok" energie.

@ Máš čistú dušu a srdce prekypujúce láskou. : ) Máš jej toľko, že ju potrebuješ dostať von zo seba.To odpúta tvoju pozornosť od bolesti. Aspoň na krátku chvíľu. A dá ti impulz do života. Kým nemáš pri sebe dvojnohú bytosť, skús ju venovať štvornohej. Ak máš takú možnosť, ak sa to v tvojom prípade dá.

@ Potrebuješ sa vyplakať? Plač! Nechaj svojím emóciám voľný priechod. Slzy pôsobia ako tlmič bolesti a udržiavajú oči v zdraví.

@ Potrebuješ si oddýchnuť? Oddychuj! S tým ti dokáže pomôcť aj motivačná kniha, hudba, film, zvieratko, meditácia - L. Chudík "Cesta k uvoľneniu",...

@ Potrebuješ stíšiť bolesti? Odpútavaj si od nich pozornosť!!! - spánok, meditácia, vizualizácia, Silvova metóda, Liečebný kód, vhodná modlitba,...
Ak nemáš bolesti celého tela, môžeš si ich niekde inde vyvolať - obuješ si trebárs menšie topánky a budeš vnímať túto "inú" bolesť, ktorá načas prehluší tú tvoju.

@ Čo na konci z teba zostane?
Záleží, aký koniec máš na mysli. Konce sú rôzne. Ak máš na mysli, čo z teba nakoniec bude (na sklonku života), tak všetko to, čo si dokážeš predstaviť, čo si zaumieniš, na čom budeš pracovať, čomu sa oddáš.
Ten druhý koniec je skon a z teba zostane presne to isté, čo zo mňa, z nás! Prach sme a na prach sa premeníme. " Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris - Pamätaj človeče, prach si a v prach sa obrátiš." (Biblia, Starý zákon, Prvá kniha Mojžišova, 3. kapitola, verš 19, strana 4) Len naša duša zostane... : )

@ Povedal ti už niekto, že dobre štylizuješ? Žeby si mohol začať písať? Blog,... Tvoje myšlienky sú ucelené, máš tu veľa zaujímavých metafor,... To, čo si napísal a ako si to napísal, znie ako literárny pokus. Zároveň je to autentické a napriek tomu, že píšeš o ťažkých a vážnych veciach, číta sa to ľahko! ; )