Lebo ja už naozaj neviem. Viem len to, že vyše 20 rokov sa liečim a zlepšenie žiadne, pritom vyskúšala som všetko. Fakt všetko, všetko čo mi poradili lekári, psychológovia, alternatívni liečitelia, bylinkári, kineziologička, hypnoterapeut a pod. Skúsila som aj akupunktúru, tradičnú čínsku medicínu, no aj to bolo zbytočné, neviedlo to k žiadnemu zlepšeniu. Brala som kopec liekov, Minirin dlhodobo, ale aj ten mi už vysadili, lebo som stratený prípad a nemá význam, aby som ho brala, keďže už nepomáhal. Za tie roky som zalergizovala na plienky, čiže samá radosť. Skoro každú noc som mokrá, o vzťahu a deťoch môžem iba snívať a čím ďalej tým viac, mi to lezie na nervy. Začínam žiť v beznádeji a postupne ma to deptá.
Už nezvládam život s enurézou. Poviete mi ako sa s ňou dá žiť?
Viera, nie si v tom sama. Aj muži tým trpia : www.pluska.sk, čo tak vytvoriť team?
podla mna si co sa tyka liecby uz spravila dost, nejaka akupunktura atd tak to bolo vopred odsudene na neuspech.
Podla mna ti ostava len sa s tym naucit zit a uprimne mi to nepride ako nieco take strasne. Urcite mas obmedzenia ale ja by som bral radsej toto ako zivot na voziku.
Čo mi na tom vadí? Všetko! Je totiž hrozné sa takmer každé ráno zobudiť v mokrej posteli a žiť so všetkým čo enuréza so sebou prináša a v mojom prípade je to obzvlášť zlé, lebo som alergická na plienky, takže to mám ešte ťažšie. Máte pravdu, vadí mi aj to, že som kvôli tomu sama. Vadí mi to hlavne preto, že som ľúbila a pritom každý vzťah skončil obrovským sklamaním, napriek tomu, že zo začiatku sa vyvíjal krásne a každý z partnerov ma ubezpečoval, že to nie je nič strašné, že je to len choroba, ktorá nemôže byť problémom vo vzťahu. Takéto sklamania bolia, takže vadí mi to a bojím sa, či to neskončí stále tak. Pýtate sa, či sa snažím hľadať a riešiť príčinu. Myslím si, že snažím, už viac ako 20 rokov. Bola som opakovane psychologicky aj psychiatricky vyšetrená, skúšala som to na x pracoviskách, u mnohých odborníkov, no psychické pozadie problému je vraj nepravdepodobné a to som podstúpila aj vyšetrenie v hypnóze a narkoanalýzu. Každý z týchto odborníkov mi povedal, že sa treba zamerať na hľadanie organickej príčiny. Tak som bola podrobne, vrátane všetkých možných prístrojových vyšetrení, za tých vyše 20 rokov tiež opakovanie, vyšetrená na urológii, nefrológii, neurológii, samozrejme na gynekológii a aj v spánkovom laboratóriu som bola. Nikto nezistil žiaden problém, žiadnu príčinu. Bola som aj v špecializovanom enuretickom centre v zahraničí, no ani tam sa nič nevyriešilo. Som zdravá. Skúsila som aj alternatívne spôsoby liečby, dokonca som navštívila špičkové centrum alternatívnej medicíny vo Švajčiarsku, ale ani to k ničomu neviedlo. Nedalo mi, preto som skúsila aj tú riadenú detoxikáciu o ktorej tu píšete. Brala som kvapky a chodila na merania, no ani to mi nepomohlo. Skúsila som, regresnú terapiu, kineziológiu, akupunktúru a neviem čo ešte, no či to pomohlo, nemusím hovoriť, keďže stále som enuretička. V podstate stále som brala nejaké lieky, Minirin dlhodobo, ale nikdy to nebolo dobré. Stále pátram po nejakých nových, ďalších možnostiach, ktoré by som ešte mohla skúsiť, lebo veľmi sa chcem uzdraviť. Môže sa zdať, že dôvodom je aj to, že som teraz sama, že mi chýba láska a túžim po nej, no ono to nebolo lepšie ani keď som ľúbila a ani v detstve, pritom detstvo som mala šťastné a krásne.
Neznamy, ako a cim ju ides vyliecit ty? :) Regresna terapia uz davno nema nic spolocne s ezoterikou. Dokonca poznam lekarov, co ju vyuzivaju okrajovo, pretoze problem mohol a vela raz aj nastal prave v rannom detstve...Nastastie ludia uz zacinaju mat otvorene mysle a nevyuzivaju len to, co sa da ochytat :)
VieraL: Btw na rady tých ezoterikov, čo písali tesne predomnou by som sa nespoliehoal
Suhlasim s prispevkami podo mnou. Neodstranujes prvotny zdroj, iba nasledky. Samozrejme, ze cela ta namaha vychadza nazmar. Otazne je, ako si na tom psychicky a ci sa skutocne chces vyliecit. Musis prist na to, kde problem vznikol. A ver tomu, ze nemusel vzniknut v tomto sucasnom zivote. Vyskusaj regresnu terapiu a budes velmi prekvapena :) No i tak si myslim, kym nebudes ty sama psychicky pripravena sa liecit, nic nezmozes. Lebo si prosto nastavena nespravne :)
Ahoj. Podla toho, co pises, tvoj problem je, ze sa citis osamela a nelubena ako to, ze chces problem vyriesit. Takze v tomto pripade chces psychologicku radu (nie ako sa vyliecit).
A podla toho, co si vymenovala : psycholog, liecitelia, cinska medicina, fyzio- a hypnoterapia, akupunktura VSETKO SU LEN ALTERNATIVY!
Ake vysetrenia si v skutocnosti podstupila???
Alebo si tu len preto, aby ta ludia polutovali, ze nemas lasku. Dnes kazdy treti je sam, bez vztahu, niektorym je dobre, niektorym nie (ako ty), ale nechodia sem vyplakavat, ze su dlhodobo sami. Vsetko ma svoje plusy a minusy, aj taky vztah. Iny su zasa skaredy, ze si nenajdu vazne nikoho cely zivot, a co. Ty si vies mozno svoj zdr. problem riesit (to je pricina tvojej zlej psychiky), a ked vyriesis to, tak mas po probleme. Ale ak si to liecila iba hentak, tak jasne, ze za tie roky uz mas aj psychiku v haji...
Takze z prispevku nechapem presne, aky je tvoj problem - pomocovanie? Alebo ze nemas partnera??
Viera, ide o to, čo s tým chceš robiť a či vôbec chceš niečo robiť? Si psychicky nastavená tak, že ti už nič nepomôže, a to je zle. Veľmi zle, lebo aj psychika vplýva na tvoj problém. Veľmi! K tým dvom menám len toľko, že patria k špičkám v oblasti alternatívnej medicíny!!! On v Prahe, ona v Bratislave. Za otázku, či by ti s tým dokázali pomôcť nič nedáš, či?
Omen
07.02.2018 19:54:40
Vierka, nie, nepoviem ti ako ako sa s enurézou dá žiť. Príčinu ti asi nezistili?! Chcela by som ti len povedať, aby si sa nevzdávala a skúšala ďalej. Mohol by ti pomôcť MUDr. Josef Jonáš alebo Mgr. Albertová. Drž sa!
Nellis to je veľmi pekné :-)
K problému, žiaľ neviem poradiť, to by snáď vedel len niekto kto to prekonal, je mi ľúto čo prežívaš.
Ale domnievam sa, že liečba nepomáha, lebo tá sa neustále snaží odstrániť následok niečoho, miesto aby odstraňovala príčinu a tá je podľa mňa v takýchto prípadoch nie fyzickým problémom, ako je to napr. u starých ľudí, ktorý jednoducho už nevedia udržať moč, ale psychickým problémom a to dlhodobo, už od detstva, takže o to ťažšie je zmeniť tvoje "nastavenie".
Predpokladám, že zaspávaš s tým, že už rátaš s tým, že sa to znova stane a vopred sa bojíš, plus robíš všetky potrebné opatrenia, prípadne len dúfaš, že ti niečo pomohlo a už sa to viac nestane, čo je vlastne to isté len s opačným znamienkom, pretože v hlave ti to zostáva stále a tak sa to vždy znova stane.
Ak si s tým nevieš poradiť sama, možno by pomohlo, keby si naozaj našla niekoho ako tuto opisuje Nellis, že by to bral úplne normálne a ľubili by ste sa, prestala by si sa postupne tým trápiť, ako keby problém ani neexistoval a tak by možno aj existovať prestal.
Moja skúsenosť-láska je najlepším liekom :-)