Ahojte mam taky problem, ze mi zlenivelo viecko na jednom oku. Bezne to nie je vidiet, ale je to trochu citit, že pri jednom treba vacsiu silu na otvaranie a ked obe oci zlahka otvaram, tak ked jedno uz je otvorene cele, druhe len z polovice a pri nom musim vyvinut trochu vacsie usilie otvorit ho cele. Pritom som uplne mlady, predpokladam, ze je to zo stresu a tiez malo spanku. Stresu uz je menej a mam aj dostatok spanku, ale toto sa uz asi len tak samo nevyriesi. Neurologicke ochorenie to asi nie je, lebo som bol na MRI CNS, aj ked uz davnejsie a kvoli niecomu inemu, a nic nenasli a mam to tak uz dlhsie. Skusal som uzivat Milgammu N a nepomohlo, mal by som to uzivat nepretrzite a vo vacsej davke? Pripadne nie su na to nejake cviky? Neviem, ci mam ist neurologicke, asi by mi predpisala to iste a zase by som isiel zbytocne na MRI. Vie mi niekto poradit, co s tym prosim vas? Dakujem.
Zlenivelo očne viečko
OCT prístrojom sa vyšetruje sietnica, očný nerv, makulárna degenerácia, podozrenie na glaukóm, ochorenie sklovca. Padnuté viečko je problémov okohybných svalov a to je neurologická záležitosť, očný s tým nič neurobí.
Omen a okolo očí nemáš svaly? Musculus levator je sval, ktorý pohybuje očným viečkom. Ako sa vyšetria padajúce viečka pri podozrení na myastenia gravis?
Metódou EMG sa nevyšetrujú oči, ale svaly! Na to slúžia evokované potenciály - VEP (zrakové).
Inak aj očný lekár ti dokáže zistiť, či sa jedná o neurologické problémy pomocou vyšetrenia OTC, perimetrom,...
Sonie - myslim, ze mi robli aj to vysetrenie, ale ako pisem, vtedy som tam nebol kvoli viecku.
Myslela som tie isté choroby, ako ty.......
pre Cliattsi - je zaujímavé sledovať tvoje odpovede. Väčšinou máš tiež isté problémy a choroby prii odpovediach.........ako ty,,,. žiješ v anglicku?
Robili ti aj EMG vyšetrenie očí na nerologii? Je to svalové vyšetrenie.
Ja som preto nerobil asi nic, len som vysadil kvapky. A nejedol sladkosti.
V tvojom pripade neviem, co to je. Mozno to bude neurol. charakteru, skus uzivat B komplex KUP SI ALE SILNEJSI. Odporucil by som ti B-50. Ci to pomoze neviem.
Ak sa chystas k neurologovi, skus it co najskor, nech sa to nezhorsi.
Kortikoidy som si niekedy kvapkal, ale len chvilu a to uz bolo davno. Ptoza je asi skor, ked je poklesnute ocne viecko, ale ja ho mam len akoby unavene, rano je to este v pohode, ale do vecera sa to zhorsi. A v akom stave si to mal ty a co si robil pre to, aby sa to vratilo do normalu? Inak niekedy pojdem tomu neurologovi.
Andrew - Ja s tymto skusenosti mam. Vzniklo mi to po očných kvapkách. Odborne sa.tomu hovorí PTÓZA. Na zákl. mojich inf. sa to myslím riesit neda, ale neviem. Mne sa to ale vratilo do normalu.
Tiez je.mozne,.ze uzivas,.ale bo si uzival nejake.lieky,.hlavne KORTIKOIDY (ak sa dobre pamatam). Je tak?
Nebezpecny v tomto je aj LEVOFLOXACIN. s cim mam zle skusenosti, co je antiinfektivum, nie kortikoid.