Ahojte mam taky problem, ze mi zlenivelo viecko na jednom oku. Bezne to nie je vidiet, ale je to trochu citit, že pri jednom treba vacsiu silu na otvaranie a ked obe oci zlahka otvaram, tak ked jedno uz je otvorene cele, druhe len z polovice a pri nom musim vyvinut trochu vacsie usilie otvorit ho cele. Pritom som uplne mlady, predpokladam, ze je to zo stresu a tiez malo spanku. Stresu uz je menej a mam aj dostatok spanku, ale toto sa uz asi len tak samo nevyriesi. Neurologicke ochorenie to asi nie je, lebo som bol na MRI CNS, aj ked uz davnejsie a kvoli niecomu inemu, a nic nenasli a mam to tak uz dlhsie. Skusal som uzivat Milgammu N a nepomohlo, mal by som to uzivat nepretrzite a vo vacsej davke? Pripadne nie su na to nejake cviky? Neviem, ci mam ist neurologicke, asi by mi predpisala to iste a zase by som isiel zbytocne na MRI. Vie mi niekto poradit, co s tym prosim vas? Dakujem.
Zlenivelo očne viečko
Sonie, poskytla som ti dosť času a priestoru, aby si svoje "múdrosti" opravila. Ty si svoje chyby nepriznala, nepoučila si sa, preto ťa to ani nikam neposunie a budeš ich opakovať. Tvoj problém!
Máme dva druhy ľudí :
takých, ktorí ti to zhltnú aj s navijákom, čo by robiť nemali, nakoľko sa jedná o ZDRAVIE (kvôli ním som to robila, ty si nepodstatná)
a
takých, ktorí majú vedomosti (aj z anatómie človeka), skúsenosti, logiku,... A tí dokážu rozlíšiť kto má a kto nemá ani šajnu, o čom píše!
Utešiť ťa môže len to, že nie si jediná, ktorá tu trepe. Tak sa maj, ja idem GÚGLIŤ!!! : D : D : D
Omen príliš gúgliš , ale jednu chybu som napísala, je to orbicularis levator, lebo sa týka očí. A čo som ostatné napísala na tom trvám.
No a možno je to narušená činnosť močového mechúra, to vieš ty, nie ja.
Vieš neviem čo ti hovorí meno Onassis-grécky lodiar, myslím že už nežije. Z traumy mu ochabli viečka, diagnostikovali mu Myastenia gravis.
Omen.Ja len pre istotu dodám, že v poslednom prispevku z 21:27:52 som opisoval svoj stav zapalu velkych prsnych svalov (musculus pectoralis major-myslim ze sa tomu hovori). Bolo to preto, lebo bolo tu spomenute EMG a urc. veciam som tu nepochopil. Len pre istotu som to dodal aby nedoslo k omylu.
S lavym oc. vieckom som mal predtym iny problem.
Ahoj, mne zlenivelo jedno viečko po prekonaní chlamýdii keď sa infekt dostal do očí. ATB zabrali, ale viečko mám navždy na trištvrte otvorené.
Sonie, kam na tie kraviny chodíš?
Tvrdíš, že :
1. "Musculus levator je sval, ktorý pohybuje očným viečkom"! Je to orbicularis oculi!
2. " Padnuté viečko je problémov okohybných svalov..."
Okohybné svaly sú tie, ktoré ovládajú očnú guľu!
3. "Cliattsi - áno robí sa to aj na tvári, pod očami". EMG sa na tvári NEROBÍ!!! Na to slúžia evokované potenciály zrakové VEP a sluchové BAEP!
A takto by som mohla pokračovať ďalej. Čo sa týka Myasthenia gravis je to autoimunitné ochorenie neuromuskulárneho systému a pri diagnostikovaní sa robí EMG svalov na NOHE!!!, pacienti sa odosielajú na očné vyšetrenie,... A vôbec z čoho si vydedukovala, že sa jedná o toto ochorenie? Nanajvýš sa môže jednať o Ptózu (Cliattsi). Kľudne to môže byť triviálna záležitosť - prechladnutie, reakcia na chlad, narušená funkcia močového mechúra,...
Mam zapal toho svalu po urazee. Pricom je to taky iny zapal . Lebo ine casti tela toho urazu ma prestali boliet, ale na tento zapal sa zase nabalil dalsi, atypicky zapal., ze ma zacal boliet cely ten sval inou bolestou- vyzera to na autoimun. ochorenie a zapalil sa mi aj ten druhy sval, kt. nebol zasiahnuty urazom. Ale vraj to polymyozitida nie je. Tak neviem, co to je. Kreatinkinaza a myoglobin su v norme.
Do žiadneho viečka sa nič nepichá. Okohybné svaly-kruhové sú okolo očí, môže sa to pichnúť aj nižšie, zisťuje sa elektrická aktivita nervov vo svaloch. Čo sa týka tých pŕs, tak tam sa to nedá zrejme kvôli tomu že je to veľký sval a pri tvojich problémoch by to bolo asi zbytočné. Čo máš, zápal, kŕč? Ale ak máš ozaj ten problém, obráť sa na dobrého odborníka v neurológii, nie na sestričku.
sonie diky. Len mi nejde do hlavy - to potom do toho ocneho viecka pichnu ihlu? To musi byt zvlastne.
A ked som sa pytal zdr. sestry, ci mi budu pichat ihlu do velk. prs. svalu, tak jej odpoved bola, ze nie, lebo ten sval nemam (ja) ako napnut. Vedela by si sa mi k tomuto vyjadrit? Z tvojich odpovedi usudzujem, ze si sa o tom ucila mozno aj na skole :) Je tak?
Ide o to, ze ma boli tento sval - lavy aj pravy. A ak nebudu do toho nic pichat, ako mi zistia, ci mam myozitidu (napr., na kt. mam podozrenie). Ja som to pochopil tak, ze mi to pichnu mozno do nohy a na zaklade toho (asi). Ale tam patologiu nemam.
Ešte som zabudla odpoveď pre Cliattsi - neviem.