Ahojte mam taky problem, ze mi zlenivelo viecko na jednom oku. Bezne to nie je vidiet, ale je to trochu citit, že pri jednom treba vacsiu silu na otvaranie a ked obe oci zlahka otvaram, tak ked jedno uz je otvorene cele, druhe len z polovice a pri nom musim vyvinut trochu vacsie usilie otvorit ho cele. Pritom som uplne mlady, predpokladam, ze je to zo stresu a tiez malo spanku. Stresu uz je menej a mam aj dostatok spanku, ale toto sa uz asi len tak samo nevyriesi. Neurologicke ochorenie to asi nie je, lebo som bol na MRI CNS, aj ked uz davnejsie a kvoli niecomu inemu, a nic nenasli a mam to tak uz dlhsie. Skusal som uzivat Milgammu N a nepomohlo, mal by som to uzivat nepretrzite a vo vacsej davke? Pripadne nie su na to nejake cviky? Neviem, ci mam ist neurologicke, asi by mi predpisala to iste a zase by som isiel zbytocne na MRI. Vie mi niekto poradit, co s tym prosim vas? Dakujem.
Zlenivelo očne viečko
Ale máš pravdu Omen, očný lekár môže zistiť diagnózu a to tým, že vylúči ochorenie oka. Okohybné svaly, ich nervovosvalové ochorenie ako napr.blefarospazmus patrí už do liečby neurológa. No a pre zaujímavosť dodám, že pri tomto ochorení sa robia obstreky okolo oka botoxom, podobne ako aj pri Torticollis spastica, alebo rôznych dystónií.
Týmto pokladám moju diskusiu v tejto téme za ukončenú.
Omen, zabudla som napísať, že perimetrom sa tiež vyšetruje zrakový nerv, pri glaukóme sa to vyšetrenie robí pravidelne. Sú aj veci, ktoré sa vygógliť nedajú. Ale otázka je na padnuté viečko, skús sa tým smerom zamerať.
Omen, čo má spoločné OCT vyšetrenie s poklesnutým viečkom.
Cliattsi - áno robí sa to aj na tvári, pod očami, veď svaly máš všade. Elektromyografiou sa zisťuje nervovosvalové ochorenie, napr. blefarospazmus, neuropatie, myastenia gravis.....
Tak asi to OTC mi robili, ale to je jedno. Niesom polovnik ani nic podobne a ani hypochonder. Ze mam s tym vieckom takyto problem je proste fakt. Ako otvaram oko, tak asi v polovici otvarania sa trochu zadrha a musim s nim vyvinut vacsie usilie otvorit ho cele ako pri druhom oku. Zaujimave, ze rano to este nepozorujem ani necitim, len neskor v priebehu dna. Kupil som si B, zatial.
Cliattsi, tak na tú odpoveď som zvedavá aj ja. Veľmi!
Žiadne " Robili ti aj EMG vyšetrenie očí na nerologii" ako tvrdí Sonie sa nerobí!!! Čo sa očí týka, tak sa vyšetrujú evokované poteciály, ako som už napísala, teda VEP (zrakové).
Inak aj očný lekár ti dokáže zistiť, či sa jedná o neurologické problémy pomocou vyšetrenia OTC, perimetrom,...
OTC vyšetrenie slúži na presné sledovanie zmien na zrakovom nerve a sietnici.
Sonnie - Reagujem vacsinou na choroby ktore som m aj ja. Neviem, ci som ta spravne pochopil.
Ale jedna vec ma zaujala, co si napisala - EMG OKOHYBNYCH SVALOV. To sa naozaj da? Nepytam sa to len tak pre srandu, lebo ak sa v tom vyznas, mal by som taku otazku, ci sa da urobit aj EMG prsneho svalu, lebo s tym mam problem. Bolo mi ale povedane zdrav. sestrou, ze sa to nerobi, lebo ten sval sa neda poriadne napnut. Ak mas s tym skusenosti/vedomosti, bol by som ti vdacny za odpoved. (pripadne niekomu inemu). Zatial mi robili EMG ihlou iba na nohe, co bolo davno.
Sonnie - Reagujem vacsinou na choroby ktore som m aj ja. Neviem, ci som ta spravne pochopil.
Ale jedna vec ma zaujala, co si napisala - EMG OKOHYBNYCH SVALOV. To sa naozaj da? Nepytam sa to len tak pre srandu, lebo ak sa v tom vyznas, mal by som taku otazku, ci sa da urobit aj EMG prsneho svalu, lebo s tym mam problem. Bolo mi ale povedane zdrav. sestrou, ze sa to nerobi, lebo ten sval sa neda poriadne napnut. Ak mas s tym skusenosti/vedomosti, bol by som ti vdacny za odpoved. (pripadne niekomu inemu). Zatial mi robili EMG ihlou iba na nohe, co bolo davno.
Andrew, skor by ma zaujimalo ako kontrolujes potrebnu silu na otvaranie jednotlivych viecok samostatne. Moze sa to menit ked si po spanku, alebo mas hlavu naklonenu na jednu stranu. Pripadne ak si polovnik, alebo strielas co len vzduchovkou, vtedy mas jedno oko vytrenovanejsie.
Inac mi to smrdi tazkou formou hypochondrie, co je majpravdepodobnejsie. Prestan sediet doma a sledovat sa a chod von zit.
Andrew1 ešte ma napadlo, či to oko s poklesnutým viečkom viac nenamáhaš, neprižmuruješ, potom by to mohlo súvisieť aj so zrakom, korigovať okuliarmi.