Ahojte mam taky problem, ze mi zlenivelo viecko na jednom oku. Bezne to nie je vidiet, ale je to trochu citit, že pri jednom treba vacsiu silu na otvaranie a ked obe oci zlahka otvaram, tak ked jedno uz je otvorene cele, druhe len z polovice a pri nom musim vyvinut trochu vacsie usilie otvorit ho cele. Pritom som uplne mlady, predpokladam, ze je to zo stresu a tiez malo spanku. Stresu uz je menej a mam aj dostatok spanku, ale toto sa uz asi len tak samo nevyriesi. Neurologicke ochorenie to asi nie je, lebo som bol na MRI CNS, aj ked uz davnejsie a kvoli niecomu inemu, a nic nenasli a mam to tak uz dlhsie. Skusal som uzivat Milgammu N a nepomohlo, mal by som to uzivat nepretrzite a vo vacsej davke? Pripadne nie su na to nejake cviky? Neviem, ci mam ist neurologicke, asi by mi predpisala to iste a zase by som isiel zbytocne na MRI. Vie mi niekto poradit, co s tym prosim vas? Dakujem.
Zlenivelo očne viečko
@ Cliattsi, zápal svalov sa vyšetruje EMG na stehne, presne tak, ako pri Myasthenia gravis. Neurológ takéto vyšetrenia robí AŽ na základe istých symptómoch. Ak sa diagnóza EMG vyšetrením potvrdí, pacient musí absolvovať aj biopsiu svalu. V oboch prípadoch! EMG neurológovia robia LEN na končatinách - ruky, nohy. Skús sa informovať u nejakého súkromného neurológa, ale osobne o tom pochybujem.
@ Andrew, ja ti odporúčam B1. Spevňuje svalstvo, aj nervstvo.
no tak na co sa vopred vypytujes co by ti pomohlo. Najprv navstiv doktora a ked ti nepomoze potom sa pytaj a rozkecavaj.
Cliattsi staci 100 mg Mg?
Tak este raz :) Viecko nemam poklesnute a som si isty, ze moj problem mam zo stresu a nedostatku spanku. Chcem len nieco, co by malo pomoct, zatial skusim vyssiu davku becka a este uvidim, co na to neurolog.
A este,za poklesnutym vieckom sa mozu skryvat aj zavaznejsie choroby,nech ti ocny urobi aj ultrazvuk, ale ocny neurooftalmolog, nie bezny, co ti len urobi bezne vysetrenia.
Len najprv chod na tu neurologiu, co myslis ze ti becka pomozu? Mozno to mas vrodene, prejavilo sa to teraz.Nikto nema obe oci rovnake. Najdi si nejake cviky ocnej jogy.
No tak kym pridem na neurologiu, viete poradit nieco okrem vitaminov B? Vitaminy B sa mozu brat vo vacsich davkach aj dlhodobo?
soniei si psychicki nemocna?
Omen, tuším si ani dobre nespala, čo tak nabrúsene hneď z rána?
Pokračujem -okohybné svaly pohybujú očami, ale je tam jeden konkrétny sval musculus levator - dvíhač viečok-aby si rozumela, to je ten, s ktorým otváraš a zatváraš svoje očká.
Otázka.... Z čoho sa mám poučiť, akú chybu si mám priznať? Z tvojich zaručených poznatkov z anatómie?
Nestačím sa čudovať, aká si snaživá a za každú cenu chceš mať pravdu. Chováš sa ako dieťa, ktorému na piesku berú jeho hračku. Ešte nakoniec neviem, a nemienim to tu už rozoberať a pokračovať v tejto diskusii, nakoniec si môžeš pliesť vyšetrenie EMG s EEG.
Nemáš nejaký zdravotný problém? Pýtam sa preto lebo mi zostáva rozum stáť nad tou tvojou prvou vetou -že si mi poskytla dosť priestoru na to aby som si opravila tie svoje múdrosti. Ty máš patent na rozum? Vieš ako sa hovorí -prázdne nádoby najviac dunia.