Bojím sa o spolužiačku

Príspevok v téme: Bojím sa o spolužiačku
bojimsaonu

Dobrý deň. Porebujem radu.
Moja spolužiačka s ktorou sa poznám od 1. ročníka základnej školy a chodím s ňou aj na strednú, sa správa divne. Vymeškáva školu a dnes zo školy uteká. Stačí maličko a vyhodia ju.
Myslím si, že s ňou niečo nie je v poriadku, že má možno problémy. Takú ju vôbec nespoznávam.

Odmalička bola tichá, hanblivá, citlivá, uzavretá a nenahovorí toho veľa, no nikdy by zo školy nebola schopná utiecť alebo proste len tak neprísť. Vôbec nie je, ako dnešné decká, že chodí poza školu s kamarátmi fajčiť, piť.
Nemá dokonca žiadnych kamarátov. Ani v triede. Sedí tam celý čas, bez slova. Všimla som si, že ju spolužiačky ohovárajú, veľakrát som bola pri tom. No neviem, či to je ten dôvod.

Stretli ste sa niečím takým ? Čo jej môže byť ?

milajar

bojimsaonu, vies, charakter cloveka sa pozna podla toho, ako dokazeme pomoct tomu, kto nam to v zivote nemoze vratit.

myslimtovazne

Jana Lukacova - Myslím si, že s tým davom husičiek kráčať bude. Ak je typ človeka, ktorý má partiu a teda nie je rada sama, a ktorý sa nehanbí ohovárať, tak sa na ňu vykašle a bude s nimi naďalej.
Ona chcela vedieť, čo jej je, že zrazu nechodí do školy. Keď spomenula ohováranie a to, že je citlivá, tak si v postate na svoju otázku odpovedala.
A len tak mimochodom, slovko prepáč by nestačilo ani mne.

Jana Lukacova

bojimsaonu:...nie je podstatné, čo spolužiačke môže byť, má problémy, z ktorých nenachádza riešenie a správanie jej spolužiakov to, čo prežíva, iba zhoršuje...podstatné je, čo vy chcete preto urobiť? naozaj sa o ňu bojíte a záleží Vám na nej? tak jej buďte skutočnou oporou, napr. slovkom "prepáč" za to, že ste pri nej nestála a pridali sa k spolužiačkam a tým, že ak ju budú najbližšie ohovárať, rázne sa za ňu postavíte..môžete urobiť to, čo je správne (pomôcť bezbrannému) alebo kráčať s davom husičiek v triede...

nicollette12

bojimsaonu- este som chcela ze, ak by si jej chcela realne pomoct, tak sa takto nespravas...tak si to najprv ujasni v tej tvojej hlave, az potom konaj..

bojimsaonu

nicollette12 - Tak mohla sa už toľko pozdraviť, keď som ju ja pozdravila. Najprv nevedela, prečo sa ku mne tak správala, veď nič som jej nespravila. No až potom mi to došlo.