Som hlupa?

Príspevok v téme: Som hlupa?
brainstorm.

Ahojte, mali ste niekto niekedy pocit ze ste uplne nanic, ze ste hlupy ako tago, ze nic nedokazete? Ze si nenajdete fungujuci vztah, nebudete vediet samostatne byvat a fungovat bez rodicov, ze si nebudete vediet najst normalnu robotu?? Ale nie len taky chvilkovy pocit ze joj ja som ale blba..ked sa nieco nepodari ale ja to mam uz pomerne dlho tieto presvedcenia..
Prekonala som jednu psychicku chorobu a pred tym som nikdy taketo myslienky nemala, no teraz neustale, aj obcas myslienky sa zabit... mam depresiu?

Cliattsi

Ja by som.sa.na tcojom mieste zameral na.vyhladavanie informacií, ktore su spojene s.tvojou chorobou na kt. beries lieky a pamatou. Ale mam pocit, ze to ta nezaujima/resp. nemas prehlad o tom.
Dalsia vec, co mam info, ze je dobre na pamat - LECITIN
A druha vec - Bol som raz v predajni bylinek a tam dosli dvaja mladi ludia a pytaju sa predavacky: "Prosim vas, co by ste poradili na ucenie?, Zachvilu mame skuskove." Odpoved: " No pre studentov tu mame najlepsie GOTU KOLA."
Je to caj, myslim si, ze by mohlo ciastocne zabrat a mozno si to kupim aj ja.
V tvojom pripade ale vidim to tak, ze by sa mala zistit primarna pricina.www.celostnimedicina.cz
Maj sa dobre, z mojej strany vsetko.

pedag

Treba sa niečo učiť, samoštúdiom a nie si nadávať do hlupákov. Ale ani s tým samoštúdiom to netreba preháňať, lebo ti potom bude trošku klepkať na kapotu.

brainstorm.

Tak ja sa vacsinou snazim normalne rozpravat s ludmi a tvarit sa ze sa nic nedeje a spravat sa ze som v pohode len vnutri mam strach.. alebo ked niekoho nahodou stretnem tak sa aj potesim ale ovela viac sa zhrozim ze o com sa budeme rozpravat a co povedat ked sa spyta ako sa mam.. vacsinou odpoviem ze v pohode atd. A pred tou chorobou som taketo strachy nemavala..
Ale spomenula som si ze pred maturou som mala tiez take stavy ze nic neviem ale nebolo to take ako teraz lebo teraz mam pocit ze som neschopna uplne...
Hej ked niekto nieco vysvetluje tak mi to trva ak vobec pochopim ako zalezi.. niekedy pochopin hned ked to je nieco jednoduche xD
No asi mozem napisat lieky preco by som nemohla? Ale neviem ci je to podststne..
No snazim sa citat ale ked ja aj tak zabudnem vacsinou alebo si nezapatam podstatne o tom tak potom to aj vzdam.. a u mn sa praveze nevie co bolo spustacom ale vraj asi stres ze som toho mala vela.. drogy som nebrala
Ale nechcem sa moc rozpisovat o tej chorobe tuto.. a ten vitamin neviem ci chcem kupovat

Cliattsi

Otazky som dal preto, aby som ta viac pochopil. No takže povahovo sme rozdielni. Ale teraz mi teraz nepripadas moc hanbliva, je to skor podla mna take v ramci normy. Ale tato choroba ta zmenila.
Len som smeroval k tomu, ze by to mohla byt nejaka metabolicka porucha , kt. by mala na starosti hanblivost a ovplyvnovala by aj myslenie, ale zrejme nie.

Čiže kedysi si zvladala robit aj viac veci naraz, teraz je to horšie,
horšie sa ti učí - mal som na mysli, že ked ti napr. niekto nieco vysvetluje, pomaly ti to dochadza, a tiez ked nieco robis tak to robis pomaly oproti inym ludom - to som mal na mysli, či so pomala

Dost dolezite je aj to co si uviedla - schizoidna akutna psychoza. Teraz som si o tom precital viac a chapem ta viac. Neviem, ci mozes napisat liek, kt. uzivas (aj ked sa v tom moc nevyznam).

Ak je to to, tak tie lieky ti podla mna len zakryli ine priznaky tej psychozy ale len do urc. miery. Dufam, ze si aj trochu citas o tych chorobach,co ti pisu lekari do lek. spravy.

Nasiel som info, ze spustacom schizoid. psychozy moze byt aj Alzheimer, Parkinson a ma to suvis s dalsimi psych.
poruchami.
Este si ale nespomenula, čim sa začala tato psychot. choroba - bola si vtedy v depresii, alebo sa ti niečo prihodilo , nejake nešťastie, al. nejake tlaky zo strany rodiny  (v krajnom pripade marihuana, drogy???, liek si nejaky brala?) ?
Dam ti sem pomôcku:
www.slovenskypacient.sk :
"Čo môže vyvolať psychózu?
Príčin, prečo sa psychotická porucha objaví, môže byť niekoľko. U niektorých ľudí vyvolá psychózu iné ochorenie, ako bipolárna porucha, ťažká depresia alebo úzkosť, dlhodobá nespavosť, AIDS, syfilis, Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba alebo mozgový nádor. Spúšťačom môže byť aj nadmerné užívanie alkoholu a drog.

K drogám, ktoré môžu vyvolať psychózu, patria: kokaín, amfetamín, metamfetamín, extáza, marihuana, LSD, psilocybín a ketamín."

Moj nazor je taky, ze je mozne, ze by ti mohol pomoct VITAMIN B3 - NIACINAMID VO VYSOKYCH DAVKACH
A ak mozes prezradit, ze ci si mala aj halucinacie a bludy, pocula si rozne zvuky, tak by to malo platit 2x.
Planujem si to kupit a ja. Je mozne, ze vysadis postupne aj lieky.
www.badatel.net
...to je  podobny pripad. Bolo totiz dokazane ZE B3 moze liecit schizofreniu (niekt. typye) a jej blizke choroby.

To je jedna vec. Neviem inak, ci si si vtedy pripadala ako schizofrenicka - nevyznam sa ani moc v tych deleniach chorob, ale tak ako som spomenul, je to o tom serotonine a dopamine.
Skoda ze neviem viac.

Celkovo na mna posobis ako vseobecne zivy ckovek, akurat k niecomu doslo ale neviem k comu. A nasledkom toho si aj viac odťažitá od ľudí. Zrejme tam bola aj depresia a uzkost.

Su to dost citlive veci takze chapem ze sa nechces moc rozpisovat o tom.

Dalsie ino napr. tu
psychiatria.nazory.eu

Ak nahodou budes kupoVAT B3, TAK KUP NIACINAMID, lebo nevyvolava reakcie na kozi n rozdiel od niacinu, co je ina forma vit. b3.

brainstorm.

1.) Neviem ale myslim si ze kedysi som to zvladala napr byt na brigade a ucit sa
2.) Pomala v zmysle napr ze ucenie mi ide pomaly tak to tak vzdy bolo ale momentalne je to este ovela horsie ak mi vobec to ucenie ide, ale v inych veciach co ja viem ci som spomalena daj priklad kedy napr by som mohla byt .. :P
3.) V detstve som hanbliva nebola teda myslim, ja si na detstvo az tak nespominam..asi divne viem. ale puberta a tak to som nebyvala hanbliva urcite skor otvorena a az ked prisla ta choroba tak po nej som skor introvert a sice mam rada kontakt s ludmi aj mi chyba ked nechodim von alebo si s nikym chcilu nepisem ale na druhej strane sa proste bojim tej komunikacie..
4.) Hej teraz sa citim onicom, ale kedysi som mala rada napr. cestovanie alebo sport, tanec a tak . a naplnalo ma to ale potom som si uvedomila ze aj z tych vyletov si vela nepamatam lebo proste moja debilna pamat..iste ze sa neda vsetko pamat ale niektore zazitky u mna casom uplne vymiznu alebo si nepamtam teda nie som si ista rokom a mesiacom kedy som niekde bola.. sportujem aj teraz ale bolo to hlavne preto ze som chcela schudnut (aspon daco sa mi podarilo) lebo som bola pribrata kvoli liekom..
5.) Nikto ma nesikanoval a ani ja nikoho (teda urcite nie umyselne) ani skm nikdy nebola typ co ohovara a pod.
6.) Hm, praveze ja nenadavam takmer vobec a malickosti ma nevytacaju jedine mi to ked tak pride luto a co ma vytaca je opat, moja pamat
7.) No takto, skor lezim a zamestnavam sa na mobile niecim hrami forom chatovanim a podobne alebo len driemem a moja mysel pracuje a vymysla si vselico
8.) Ano mam take stavy casto, niekedy aj obyc take ze povysavat ale to ma asi kazdy, mozno nie tal casto... niekedy sa dokopem inokedy nie
9.) Asi hej ale zas kedze nerobim nemam az take povinnosti ale co sa tyka skoly tak to tiez casto povinnosti odkladam alebo ked mam nieco vybavit volat niekam
10.) Hah odpoviem, nemyslim si ze som normalna :D normalny clovek by nemal take problemy s pamatou a chapat veci ..ale kedysi som nas tym takto nepremyslala aa zase existuju aj nenormalnejsi ludia podla mna xD
Ale nechapem na co ti si vsetky tieto otazky a odpovdde :P

Cliattsi

A ešte pre kontrolu 11.) otazka - či si na sebe spozorovala - min už od 10. roku, že si držíš taký dištanc od ľudí (keď sa porovnáš s ostanými) a je to aj vidno (z pohľadu iných ľudí, kt. ti to možno zo slušnosti ani nepovedia).
U mňa zase odpoveď Áno :)

Cliattsi

1.) Mam pravdu, ked napisem ze nevies uz odmalicka robit viac veci naraz?
2.)Si aj pomala odmalicka?
3.)Napisala si ze TERAZ SI HANBLIVA. Bolo to inak aj davnejsie, povedzme v detstve?
4.)Si taky typ cloveka, ze sa citis uplne o nicom?
5.)Bola aj sikana nejaka na skole/nebola ?
6.)Lahko ta vytoci hocijaka malickost? A nadavas pri tom?
7.) Ked si doma vela razy premyslas o zivote, lezis na chrbte a pozeras do plafona?
8.) Mas take stavy, ze ty mas nejake povinnosti, chces ich robit, ale nedokazes sa do toho dokopat?
9.) Ak v 8.) bolo ano, tak velakrat tie povinnosti odlozis az na tu najkrajnejsiu casovu hranicu a vtedy ju riesis? (castokrat v tvoj neprospech, lebo sa na danu situaciu poriadne nepripravis)
10.) Myslis si ze si normalna (uz od detstva)? (velmi subjektivna otazka ale nemusis odpovedat :) )

Skus odpovedat.

U mna su vsetky odpovede Ano okrem bodu cislo 6.), lebo to bolo kedysi Ano, ale zmenilo sa to a uz to nie je take zle. Ak odpovies v tomto bode Ano, budem mat pre teba radu, čo mne na to pomohlo ;)

Inak nemusis mi davat SVOJ mail, ale bol by som rad, keby sme aspon ostali v kontakte, lebo ak by nieco mne zabralo, mohlo by pomoct tebe a ak by to zabralo tebe, mohlo by to pomoct aj mne.

brainstorm.

Co panujem robit? Velmi dobra otazka :P absolutne netusim, nemam ziadne ambicie citim sa totalne nepotrebna a nevyuzitelna, psychiatricku mam ale len na to aby mi predpisovala lieky (na tu chorobu co som prekonala ako prevenciu aby sa to nahodou nevratilo) ..ona je mila ale vzdy jej poviem ze vsetko je ok lebo si neviem predstavit jej vypravat svoje problemy kedze sa s nimi neviem zdoverit ani blizkym..napisat to na forum kde ta nikto nepozna je ine.. virm ze jej by som sa mala zdoverit ale prosto to asi nepojde.. a momentalne sa snazim porobit skusky no vobec mi to nejde do hlavy takze netusim co robit.. najradsej by som si nasla uz normálnu pracu kde by som vsak nemala vela zodpovednosti lebo zodpovednosti sa ja bojim..ze nieco pokaslem a ani si neviem predstavit niekde pracovat ci budem zvladat vsetky ukony ci moja pamat bude stacit atd

Cliattsi

Toto čo opisuješ, je pravdepodobne zalezitost serotoninu a dopaminu a ich tvorby a toku s synapsach v mozgu. Mam tuto informaciu,.ale petože mi.už moc to rozmyslanie nefunguje, lahko stratim.tie informacie,.ktore som sa.dozvedel. Som schopnmy hkadat aj stranky v anglictine, ale som sa ju neucil a podruhe rycho sa unavim v tom patraní po príčinách.
Zvažujem návštevu psychiatra,.lravdepodobne tam.pojdem a.budem sa ho pytat na tieto veci..Lebo ma.to zaujima. Ak mi da ale iba lieky, kt. maju predpokladam vedlajsie ucinky, pravdepodobne ich odmietnem. Potom mi mic ine nezostava,.len hladat informacie a mozno sa k nej dopatram. Ale.zase.ta.apatia - čiže uzavrety kruh. Co planujes robit ty? Na tomto fore som uz pomerne dlho, ale doteraz som tu nenasiel nikoho, kto by mi s tym pomohol.