Ahojte, mali ste niekto niekedy pocit ze ste uplne nanic, ze ste hlupy ako tago, ze nic nedokazete? Ze si nenajdete fungujuci vztah, nebudete vediet samostatne byvat a fungovat bez rodicov, ze si nebudete vediet najst normalnu robotu?? Ale nie len taky chvilkovy pocit ze joj ja som ale blba..ked sa nieco nepodari ale ja to mam uz pomerne dlho tieto presvedcenia..
Prekonala som jednu psychicku chorobu a pred tym som nikdy taketo myslienky nemala, no teraz neustale, aj obcas myslienky sa zabit... mam depresiu?
Som hlupa?
No a som za tych 10 rokov, čo som o školy von zaznamanal v tychto smeroch upadok motivacie a pamate a nezaujem komunikovat s okolim. Momentalne hladam riesenie ako z toho von. Len som ti chcel povedat, ze je viac takych ludi ako sme my a poviem ti to narovinu - tápu životom. kazdy z nich hlada sposoby ako z toho von a podla mna pravdepodobne tu cestu nenajdu, lebo idu v tom sami. Vynimka tym ludom, ktori nasli riesenie (mozno psychiater al. doplnky vyzivy, al. ina cesta).
Cliattsi
No tak hanbliva teraz uz som a dost to je pravda, hlavne sa bojim komunikacie a konverzacie s druhymi ze nebudem nieco chapat alebo ked sa mam s niekym stretnut bojim sa ze sa nebudeme mat o com rozpravat.. A informacie si tiez tazsie zapamatavam aj mena, nazvy a podobne..
S tou vycerpanostou a unavou si tiez trafil do cierneho casto si pospim poobede alebo utekam do spanku teda skor polospanku a schulim sa do klbka a vtedy mi je trochu fajn, chut do zivota mi chyba tiez.... vdaka ze si napisal, ale mailovat to je moc riskantne neviem kto si co si kolko mas rokov chapes.. a to sa este da prehlbovat? To snad uz ani nie.. a teda hovoris teds pises ze sa to neda prekonat alebo loecit alebo ja neviem nieco s tym robit len bude horsie? :O
Nemýľ si slovíčka :) Hlúpy, nevzdelaný, neinteligentný to všetko sú slovíčka rozdielneho významu. Keď ťa niečo baví a chceš sa o to zaujímať, tak to je super. Ale učiť sa niečo aby si iba zapôsobila, vynechala "medzeru" je hlúpe.
brainstorm. a nie sinahodou aj dostdost hanblivá?
Inak toto čo opisuješ je strata motivácie a pamäti. Aj ja som to mal, keď som bol na strednej. Mal som vtedy depresiu. Myslím si, že aj u teba je.to.s tým spojené. Momentálne depresiu nemam, ale.to, že sa musím do všetkého dokopávať anže si tiež ťažšie zapamatavam veci.(informácie), aj mená kolegov v práci je pravda. A nie si nahodou aj dost vyčerpaná? Dokonca tak, že si častokrát vzdychneš od únavy a ked prídeš domov, tak sa hodíš do postele. A nevšimla si si náhidou už dosť dávno, ŽE NEMÁŠ VÔBEC CHUŤ DO ŽIVOTA?
Ak by si sa náhodou v tomto našla, rád by som s tebou komunikoval aj mailom, lebo mám ten istý problém a chcel by som to riešit s niekým, kto je na tom podobne ako ja.
Dokonca aj do tohto, že.píšem tento text sa musím nakopnúť.
Tá demotivácia a slabá pamäť, ktorú pociťuješ,.sa.bude pravdepodobne prehlbovať, tak ako aj u mňa. Momentálne by som si na výšku prave z tohto dôvodu netrúfol. Mal som kedysi aj depresiu.
Niekedy tento stav môže spôsobit aj infekcia -chkamydia, mykoplasma a pod. Odpíš :)
Ja som mal podobne myslienky ako ty. Pocas skoly som sa nevedel sústrediť, na prednaskach som mal vypadky sustredenia a nic som si nepamatal. Faktom je ze je toho na teba vela. V podstate na kazdeho v tvojom veku. V skole aj v sukromnom zivote prijmas take mnozstvo informacii (za co moze aj dnesna doba) ze tvoj mozog to proste nezvlada. Ja som to mal dost podobne ako ty a prekonal som to vlastne tym ze som to vlastne prijal. Zacal som filtrovat informacie ktore prichadzaju na mna. A to ze sa neviem zapojit do konverzacie... tak neviem, co uz. Viem zasa ine veci co niekto iny nevie. Je to len tym ako sa nastavis. Tvoje nastavenie ze si hlupa nie je dobre. Nastav sa tak ze mas toho vela a nestihas vsetko spracovat. Ak potrebuješ nejaku dobu vyssi psychycky vykon, existuju pripravky na to. Ked chces tak mi napis na mail.
ja už som zufalá, nie je tu niekto kto niečo takéto prekonal??
O skúškovom ani nevrav :( aj keď sa učím tak výsledky nič moc lebo dlho mi to v hlave neostane. Niekedy si hovorím na čo tá snaha. Niekedy by som sa už na to najradšej vykašlala, lebo čím som dlhšie na škole tak som stále hlúpejšia a môj mozog akosi už nevládze :( neviem ako zvládnem toto skúškové. Už sa neviem k tomu učeniu dokopať, mám z toho nervy a stavy úzkosti. Lenže si hovorím čo by som robila keby že štúdium ukončím alebo by ma vyhodili pretože je tu zas ten strach, že si nenájdem žiadnu robotu lebo sa cítim absolútne nemožná. Som v takom začarovanom kruhu a neviem ako z neho vyjsť :(
Joj presne, ale pamat musis mat o cosi lepsiu ked si to dala az na prvy mgr ja mam teraz hrozne problemy jak je skuskove a po druhe nemam motivaciu kedze si myslim ze aj tak to za chvilu zabudnem
Brainstorm no ty si skoro v tomto uplne ako ja. Tiez sa citim byt velmi hlupa. Studujem tiez na vysokej 1. roc Mgr. a tak ti poviem ze nepamatm si nic z tych troch rokov studia. Trapi ma to lebo na co potom do tej skoly chodim. Niekedy mam pocit ze viem menej ako ziacik na zakladnej skole