ahojte..od malička mi zarastajú nechty..nechávam veľké peniaze na pedikúre..každý mesiac..ale aj tak mi hnisajú :( nemáte nejaký dobrý tip..aby mi prestali zarastať a hnisať nechty?
teraz tam mam napriklad aj do polky nechta zive maso :( au au au
Zarastanie nechtov
SORYY ZA CHYBY
no tak to vam poviem to je bolest ja to uz nastastie velmi dlhu dobu nemam asi tak5 a pol roka ale popviem vam uzila som si svoje 3 krat mi strhavali necht ato na 2 naraz ale dostala som sa z toho malokedy pomoze pedikura pomoze ale neodstrani iba trosku zmirni mne na to asi tak po 3 stiahnuti dala moja lekarka taky fialovy prasok dostat to v lekarni ale neviem raz jak sa vola mama vravi ze hypermangan a v tom som si mocila nohy a cistila a strihal nehty uplne pravidelne teda ja som ich nestrihala ale az vystrihavala uplne som ich pri konci pri tej kozi az tak akoby nadvihal noznicky vopchala uplna az pod kozu a vystrihla zo zaciatku to bolelo ale pomohlo to a doteraz tak striham a este jedno pouzivala som aj kalciovu mast alllebo baktroban ale ten je na predpis a pouziva sa pri zapale a tie dve predtym uz pri tom rozklade takze skuste vrelo odporucam a dufam ze sa tej pliagy zbavite ako ja ale treba vela trpezlivosti
Ahoj mne zarastá necht do diveho mesa a neni to prijrmne boli to au au au.Neviem co nato vyskusal som vselico a nic nepomaha vseliake maste kadeco a nic. Bol som u chyrurga a ten mi to uz tri krat vyrezal no auu P.... bola to ukrutna bolest ale ddalo sa ked mi to vyrezal tak o 4dni som to odbalil a celkom to pekne vyzeralo no ale nechet mi zacal zas zarastat bolo to neprijemne myslel som si ze vsetko je za mnou a dodnes neviem si s tym rady bol som aj pri mori a nic a ze more lieci...pravda ale nie toto xD mna to uz prestava bavit strasne rad jazdim na skateboarde a viete ked chcem jazdit musim mat zdrave obidva velke palce a dodnes to mam ece daco poskusam a uz to mam asi roky a som zufalý
aj mne zarastaju nechty!vždy mi to už hnisalo,no ja som natrafila na užasnuu ženu-pedikuru ma v BB,tak som išla vyskušať!!sice to bolelo,ale mala užasnu trpezlivosť a pomaly mi to čo ma pichalo vybrusila!!tak som tam chodila pravidelne a ked sa to zlepšilo poradila mi,že ked už budem citiť že to zas tlači treba si dať pod nechet vatu,to fakt pomaha!
mne zarastal necht asi pred 5 rokmi, a hoci to bolo uz v stadiu hnisania a bolesti, tak sa to samo vyliecilo, asi do 3 mesiacov... ale teraz znicohonic mi ten necht zase zacal zarastat, mam to uz take 4 mesiace, a nevyzera to, ze by sa to malo zlepsit...rozmyslal som, ze skusim ten teatree olej, ale neviem ci sa za to oplati vyhadzovat peniaze..
Skuste! urcite pomoze..
ked som bol mladsi tak som mal porpi nechte na palci na nohe ranu az do krvi, tak z boku asi tak 2 cm, tazko sa mi to hojilo, ked to mamina zistila hned mi povedala na to je dobry med... ze jej to poradila jedna babicka ked bola mlada, a hral som porpi tom futbal cize to bolo ako jed a protijed, lebo pri futbale sa mi to otvaralo, ale ten med robi zazraky neviem popri futbale sa mi to vyliecilo asi za 5-7 dni uz si dobre nepamatam, ale viem, (robil som to na noc a ak sa vam da aj cez den skuste) ze rno ked som vstal a odlepil naplast a tak cim som to poviazane tak som videl ako sa krasne zmensuje ta rana a taky povlak sa vytvara...
No a mamina to vravi kazdemu co ma problemy zo zarastanim nechtov a ze to pomaha, v robote to poradaila kolegyni a ta to povedala svojmu synovi a po dvoch vytrhnutiach u chrurga ze sa mu to krasne hoji..
Nemam s tym osobne skusenosti ale vyskusajte si tam dat pol lyzicky medu oblepit, na noc nic nestratite, malo by to pomoct..
Taka mala rada, uz som to niekde pisal na tomto fore, neviem ci aj tu nie, tak vela stastia..
tato problematika dlho trapila aj mna.Mne zarastali palce na oboch nohach.Stale som v tom sprtal,potieral tea tree oilom,roznymi pripravkami,a bolo to stale horsie a horsie.Mimochodom na chirurgiu som sa ist neodvazil.Ale nastastie:DDD som sa vzdal s tym mastickovanim,kremikovanim,potieranim roznymi antiseptickymi latkami a pod.Nechal som to proste tak.Ono samo sato postupom casu zacalo hojit,raz za tyzden som si ostrihol tie nechty,a potom som len nechal tak...nic som s tym nerobil a stal sa zazrak!!samo sa mi to vyliecilo.Tym ze som do toho babral roznymi pripravkami som to iba zhorsoval...Bojoval som s tym vyse dvoch rokov,a teraz mam konecne pokoj.Takze netreba sa s tym zaoberat,ono sa to vylieci samo.
Cawte...no tak aj mne zarastali od malicka...pravidelne mi ich rodicia strihavali.Bola som u chirurga dvakrat,pricom mi nerobili ziadne umele lozko ani nic,len mi vystrihli necht zo zarastenej(nenormalne bolavej a hnisavej) strany a povedali,ze mam strihat rovno...Ale najvacsia ironia bola ze zacali aj na druhej nohe zarastat a pritom som strihala rovno...Thak som sa nastvala a zacala strihat nechty sama,uplne dorovnucka,ale tak,ze dodnes ked co i len citim nejaku zacinajucu bolest na bocnych stranach prsta,tak to vystrihnem von v pravom uhle,pokial sa da ,ale musi to byt presny strih,jemne podoberiem necht na boku,tam kde vchadza pod kozu a urobim strih pokial vyda a pinzetou ho oddelim od spodnej neodstrihnutej casti do rovna,teda kolmo na nechtove lozko.Neviem,ci tato rada pomoze,ale ja verim ze uz po 5rokoch co mam klud sa mi to podari takto udrziavat...bez bolesti,hnisu a cistucke...Moj problem vlastne spocival v tom,ze necht mi na bokoch vrastal do koze nepravidelne...lebo ludom so zdravymi nechtami sa v tej kozi trosku stocia do boku a rastu len smerom do hora a mne rastu do bokov,pricom sa ostra hrana zarezava do koze...thak asi tak to chapem ja...
Pocas zakroku nic necitis, najhorsia je umrtvovacia injekcia. A potom to je praveze pocit, ja som 2 tyzdne po a pred tym zakrokom to bola bolest, po som nemala ziadnu. Uvedomila som si ze som nemala cakat tak dlho a som to mohla absolvovat skor, len som sa bala.
preco kazdy pise aka to je bolest? ved to snad umrtvia nie?