Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zarastanie nechtov

katja17

Ahojte! ja som mala problém so zarastajúcim nechtom už dvakrát. nič príjemné. Prvýkrát ked som mala 13 rokov. Vtedy som chodila stále k chirurgovi až kým mi nepovedal, že ak sa to neukludní tak nabudúce mi to nebude vystrihovať, ale strhne nechet. Tak som tam už nešla a asi po roku a pol sa to samo ukludnilo a prestalo zarastať. Niekto tu písal, že samo od seba to neprestane, ale mne to prestalo. no a druhýkrát mi začala zarastať po pôrode ked som mala vyššiu váhu a asi mi zase tlačiť do mäsa. a už som k chirurgovi nešla a tiež to asi po roku prestalo. No a teraz som po druhom pôrode a zase ma to začína boliesť. Tak som tu a zhýňam info ako tomu predísť. Neviete mi poradiť? Ešte nemám divé mäso, lebo to už svinsky bolí. Čo sa dalo tak som si vystrihla, pár dní bol pokoj ale znova to bolí a už si ani nemám čo vystrihovať.

lubomir

zarastajumi mi nechty do druhych prstov a nemozem s nimi hybat. bol som u chirurga ale ten mi povedal ze to je nasledkom rocneho neriesenia problemu zevraj sa to vyskytuje v 90 percentach pripadovela, z malicka mi museli kus odrezat aby mi vitiekol hnis z celej nohy. nemozem nosit ziadne topanky..

sany

Ludia moji, zdravim vas. Velmi vas lutujem ,ze mate problemy s nechtami.Velmi dobre to poznam, preskakali sme si ich s mojou dcerou, ked mala tiez asi 12 -13 rokov., cele jedno leto. 3 x som s nou bola u chirurga, ktory jej vzdy to zapalene a vyrastajuce maso okolo palcov noh zaziva vystrihoval, len tak, bez lokalnej anestezie, ked som to videla, sla som zakazdym do kolien... /Nemozem vidiet ako niekto blizky trpi..Kedze sa to stale obnovovalo, obratili sme sa na jedneho znameho lekara a ten jej 2 x strhol dane nechty, nakoniec jej musel aj to maso okolo nechtov prisivat,aby sa to pekne uzavrelo popri nechte. Az po tom zakroku ked sa to vyhojilo, bol konecne pokoj a mame ho az doteraz, co je dobrych 10 rokov.Ale spominame na toto obdobie s hrozou doteraz.Skuste navstivit nejake bylinkarky, ci ludove liecitelky,tie urcite poznaju daco ucinne...Drzim palce, aby vam niekto pomohol..Vydrzte.

girl_007

ayooyte,som baba a mam 14 rokov ludia ak vam narasta dive maso ci uz pri nochte abo na tele tak ho posypte práškovym cukrom!!! mne sa to zmensilo a ten recept mam od jednej dobrej bylinkarky a urcite to odpadne pretoze sa mi to uz stalo , ja to mam uz po druhy krat ale to zaberá! uz nikdy nepojdem chirurgovi ! lebo ked som to mala prvy krat tak mi tam neco poskodil jak mi to rezal!

palinnko

jednoznacne chirurg ludia... ak to mate uz tak poriadne "vypestovane" tak sa stym uz nic ine neda robit ako strhnut necht. ja viem, vela ludi hovori ze trhnut cel necht je zbytocne ale nic ine sa stym neda, ono sa to len tak samo nezahoji.. ja som uz aj pedikerku skusal, najprv sa to hojilo ale potom to nic nerobilo a opät to bolo horsie a horsie. a tiez som mal celu polku nechtu obrastenu zivym mäsom ci ako to nazyvate. ak ste z okolia BA alebo mate moznost ist do BA tak vam poradim velmi sikovneho chirurga ktory ma velmi velke skusenosti s tymto zarastanim nechtov. vla sa Dr. Cintula a ambulanciu ma v petrzalke na fedinovej. tam je taka nieco ako nemocnica. jeden palec stoji 680,-sk a mne tam spravil uz aj plastiku.. teda obrezal mi to mäso...

stacey

Prosim vas vsetkych, poradte mi.Zaasta mi necht na prste na nohe, bala som sa ist k lekarovi tajze uz trpim 2 roky, nemozem si dat pekne topnky, som rada ak si obujem tenisky.prs ma neboli ale na prste je nieco ako zive maso, a objavuje sa uz aj z druhej strany nechta.Prosim poradte m bylinky, nazvy mastieciek, hocico, krem chirurga, ja uz nevladzem.

sunnysweetie

mne stahovali nechet v juni,
a zase zacina byt cerveny,
jedna teta mi poradila "ciernu mast",
pouzivam 3.cen a badam male zlepsenie,
hnis zmizol a palec "odpucha"..
snad mi pomoze :)
uz nikdy nepojdem ku chirurgovi!!!

denis00

vsetci chalani ktorym zarastaju nechty- nemate nahodou nadmerne cislo noh_?! lebo ja mam cislo 50!!!!!!!!!kto ma predbehol!!!!!!!!!!!

denis00

uz tri roky ... ked mi ich chirurg stiahol chvilu som mal pokoj ale ked mi nechty zacali rast znova mi zacali zarast a asi si ich dam odrezat.......