ahojte..od malička mi zarastajú nechty..nechávam veľké peniaze na pedikúre..každý mesiac..ale aj tak mi hnisajú :( nemáte nejaký dobrý tip..aby mi prestali zarastať a hnisať nechty?
teraz tam mam napriklad aj do polky nechta zive maso :( au au au
Zarastanie nechtov
weronca ja som bol na tom rovnako...vyriesil som to tak, ze som si to vsetko vystrihal s noznickami a riadil som sa heslom "je to len bolest"
weronca.pokial nemusis,tak nechod na tu chirurgiu.vazne to boli ako svina.ja som si to natierala vyskocom a preslo to.
joj, tak mne budu zrejme zajtra strhavat necht...zarastol mi az do mäsa, hnisa, uz sa ho vobec ani dotknut nemozem...tak si rano nastavim pekne budik na pol siedmu a vyberiem sa na chirugiu...brat ma sice strasi, ze to boli ako svina, ale snad to nebude az take hrozne..
mynona myslis si, ze boh uvolnil tu skrutku? :D
A este chcem dodat, ze xena sem dala vybornu radu a chcem uz len doplnitz, co mi zas Boh povedal pri modlitbe- vatičku treba nie do alkoholu, lebo by sa nechet vysusil a lamal, ale naopak, do velmi zmakcujucej masticky- keratolytickej, s antibak. a fungicid.uc., najlepsie je ten Sixtus- aj ja to mam ale je to velmi drahe. A taketo sulky vaty namastenej treba po kazdodennom kupeli noh v slanej vode opatrne vlozit pod nechet- alebo len pod okraje, ale predtym si este preistotu nalejte alkoholu pod nechet. Aj cely nechet si namastite. Alebo namiesto masti mozte aj olivovy olej, ktory velmi spevnuje nechty proti lamavosti. Alebo taky mineral Zinok tiez nie je od veci, podporuje zdravy rast nechtov uz po mesiaci. Drzim palceky.
Ahojcek, to zase ja- mynona, len sa mi tu neda zaregistrovat.
Chcem len povedat, ze ako som minule vstala od pocitaca a zacala spekulovat, ze ved ta bozia pomoc- ved to nemoze byt, ved vlastne tak pozemsky- svetsky Boh asi ani neexistuje, iba tak duchovne,...
Zohla som sa, ze idem pod stolom napravit stolovu lampu co tam ma taku skrutku a bola volna- lampa sa kyvala...
len trosku som si narazila(suchla) necht o stenu a ten sa mi v rohu tak odlomil, ze to vyzeralo na zarastanie. Teda, taka nahoda? Od piatich rokov, kedy sa mi prvy raz zlomil nechet na ruke sa mi to doteraz nestalo- mam take pevne nechty, ze sa na nich noznicky kazia, preto pouzivam na ruky len stikacky. A teraz, zase "tak nahodne" sa mi urobilo. No preslo par tyzdnov a ten nechet krasne rastie. A tymto chcem panovi fgf odkazat, ze presne tak, Boh je dobry, ale mame vo vsetkom slobodnu volu a preto nam pomaha iba vtedy, ked mu v tom my nebranime...
A predstavte si, s tymto zlomenym nechtom na palci na ruke si teraz pripadam ako Isac Newton, ked vraj nanho padlo jablko zo stromu, pretoze som sa zamyslela a dospela k zaveru, preco vlastne ZARASTAJU VACSINE LUDOM LEN NECHTY NA NOHACH A NIE NA RUKACH:
urobte maly pokus: stlačte si palec-nechet na ruke zo vsetkych stran_ako v topanke s uzkou spickou, nizkym vrchom a opätkami- co je teraz velmi moderne...
A takto uvidite, ako sa vam zacne tento povodne normalny nechtik vtlacat do mäsa, skrucat a necht. lozko sa dviha nad nechet a on by isiel stale hlbsie. Mozno keby sme chodili postvornozky s 4 topankami na nohach aj rukach, robili by sne si trapenie aj na rukach.
inac mne asi pred 4 rokmi zarastal pravy palec na nohe, po case sa to vyliecilo, ale asi pred 4 mesiacmi sa to opat vratilo...ale malo by sa to zase vyliecit, lebo uz ma to prestava boliet
to je teda dobry boh "kto vo mna neveri, na toho hodim chorobu!"
Ahojte, ja som takisto trpela tymto hnusnym problemom.(Asi pred 5 rokmi), ked to zacalo nahle potom ako som si pod nechtom \"cistila spinu noznickami a zaoblila hlupy nechet. Mala som to infekciu- hnisavu- nemohla som chodit. Nasej koznej ma bolo luto poslat na chirurgiu- ona mila, ochotna sa babrala so mnou tak ze som chodila na laser- svetielko co vobec neboli po asi 3tyz. mi odpadla na tom mieste hneda- akoby spalena odumreta koza- co tiez vobec som necitila- nastastie sa to upravilo. No potom mi na druhej nohe zacal palec zarastat, asi zato,ze som zase poklesla vo viere v pana Boha, nezaujimal ma, ved som sa mala dobre, nic mi fakticky nebolo. Jedneho vecera som skocila do postele a ten nechet sa mi volakde zachytil o plachtu a ked som dopadla do postele, myslela som, ze som si ho strhla. Bol tam este, ale dajaky volnejsi. Potom som si pravidelne robila nozne kupele a pouzivala kremy a maste (od Sixtus), potom mi ten nechet postupne podrastol inym nechtom, takze boli dva a nakoniec sa ten vrchny odlucil. Snazila som sa to ustriehnut a cele lozko stale drzat v dezinfikovanom stave. Potom sa to dalo- nebolelo to, normalne pohoda, tak som sa zas na to modlenie k Bohu vykaslala a zrazu znicoho nic mi zacal zarastat! Fuj! To bola bolest. No ale potom som sa moc zacala zase modlit, lebo bratovi strhavali nechty(zakopaval ) a nechcela som zazit to mucenie, tak som sa moc-moc modlila a tu som "zacula", "len si pilnikuj nechty dorovna a kazdy den kup v slanej vode a , vydenzifikuj a nakoniec poriadne vymasti nechty, ale opatrne.Tak som aj urobila a bozia pomoc- uz par rokov (3-krát klop), odvtedy som tieto problemy nemala, co verim ze je Bozia moc, kedze dovtedy som si stale nejak nestastne udrela tie prsty a odkedy som ich jednoducho vlozila do ruk Bozich, uz sa mi nikdy na ne nic nestalo. Lutujem vsetkych co maju toto trapenie a jedine co mozem odporucit je odovzdat to do ruk Bozich a nech vas vedie- aby ste robili co mate, lebo kazdemu pomaha nieco insie(jeden radi strihat ostrymi noznicami, iny pilnikovat, niekto radi strcit pod zarasteny kus nechta steril.vatu namocenu v alkohole, alebo ichtyolovu mast, laliove listy, ophtalmophramykoin, cistit Septonexom,...) Drzim palceky!!!
ja som mala raz tak zarasteny necht, ze som si ani len topanku nemohla obut... nakoniec som si to natierala s vyskocom.. to pomohlo