Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zarastanie nechtov

lusinda

ahoj, po porode sa mi strasne zacali horsit nechty.. vkuse som ich mala zapalene, dokonca dvakrat mi museli strhavat necht z velkeho palca na nohe, ake som to mala zapalene.. bolest nenormalna, neprajem nikomu.. Potom som sa nahnevala a na odporucanie znamej som si kupila bioptron. Kazdy den som si na to lampou svietila a odvtedy (klopklopklopklopklopklop) odvtedy o zapalenych nechtoch ani chyru ani slychu. Odporucam ti stranku www.bioptron.senea.sk tam najdes vsetko...

monika666

ahojte, priatel mal to iste, zarastal mu nechet a mal tam tiez zive maso. liecili sme to cca 2 mesiace k tomu on berie este lieky na potlacenie imunity-imunosupresiva tak sa to tazsie hojilo. najviac mu pomohol propolisova tinktura, obklady zo slanou vodou a popripade nechtikova tinktura je tiez ok.skuste. drzim palce a este, isto tam je ten nechet zarasteny ked to stale hnisa, najprv treba trosku preliecit to dive maso-ono by sa malo tak zosusit a potom ten nechet poriadne vystrihnut bez toho sa to nezahoji

monasax

ja som bola pred piatimi dňami na chir. zákroku: zúženie nechtového lôžka. Mne necht nezarastal vždy som si strihala nechty rovno. Ževraj je to od mykozy nôh. Mne vedla nechta rástlo divé maso, prvýkrát mi odstránil to maso no ono sa to vrátilo a znovu tam narástlo, tak to chirurg vyriešil zákrokom.Dúfam že už sa mi to nezhorší.

mylan

Ja mám rovnaký problém, ktorý sa so mnou ťahá už asi 2 roky...Prvýkrát mi na chirurgii odstránili len časť nechta, no nepomohlo to a potom mi začal zarastať na oboch stranách palca, tak mi ho stiahli celý.Najprv sa zdalo, že moje trápenie sa už skončilo, ale opak bol pravdou. Necht mi opäť zarastal a začalo to dokonca aj na druhej nohe. Včera som bol na chirurgii a hoci som už s tým mal skúsenosti, tak to bol asi najnepríjemnejší zákrok zo všetkých čo som absolvoval. Doktor ma poslal aj na kožné, ale liečiť mi to budú až keď sa mi to zahojí a nebudem mať obväzy, takže som zvedavý ako to dopadne...

luci

fgf, neviem čo sa stane po strihaní, ešte od úpravy nechtového ložka som ho nestrihala a asi sa dam do ruk pedikérke... Mne to zacalo zarastat aj napriek tomu ze som necht strihala rovno, ale nosila som špicate topanky

sunnysweetie

ahojte,ja s tym mam problemy doteraz..uz neviem,co robit..kazdy mesiac chodim na pedikuru, a pedikurka to zvaluje na uzke topanky,uzatvorenu obuv a pod.
ale ja sa zacinam stale viac a viac bat,ze zle dopadnem..bud otrava krvi..alebo aj nieco horsie..
stale mi hnisa, mam tam zive maso..
:O(

luci

Mám osobnú skúsenosť zo zarastajúcim nechtom, prežila som si svoje ako ostatní... Práve pred 3 dňami som sa vrátila z chir. ambulancie kde mi vykonali plastiku nechtového ložka. Všetko to začalo pred asi 4 mesiacmi, necht po ostrihaní začal v čižmách nepríjemne bolieť až nakoniec bolesť bola neznesiteľná, pridružil sa zápal a mokvajúca rana s vytekajúcim až zapáchajúcim hnisom, bolesť, prst modrel a puchol. Veľmi som sa bála chir. zákroku a to bol dovod preco som trpela takmer 4 mesiace. Najprv som skúšala repík, tea tree olej, framikoinovu masť, ychtiolovú masť a stále rovnako, nemohla som obuť tesnejšie topanky a to už nie na opätku.Až napokon som absolvovala tento spominaný výkon u plastického chirurga. No injekcia nebola príjemná ale dalo sa - a keď to už ja napíšem je čo povedať... následne som absolutne nič necítila, trvalo to všetko asi 15 min. Domov som prišla v pohode, po svojich a hneď som si dala liek - ibobrufen. Inak absolutne ma rana nebolela, nič výrazné necítim, nič nebolí... dúfam že nebude!!! Na druhý deń som bola na preväz, po svojich a po týždni na kontrolu. Na tretí deň som absolvovala aj nákup v obchode. Chcem týmto len ostatným odkázať s podobným problémom že to vobec nič nieje, ja som sa hrozne bála - mala som prečítané všetky fóra a recenzie o tomto probléme, ktorý znel tak bolestivo a to bol dovod prečo som trpela!!! Nie nie je to vobec také strašné ako sa píše v mohých príspevkoch!!!

laila

no, mne to tiež urobili na chirurgii. Normálna malá operácia. Bolelo, veru bolelo ale prežila som to. Neboj. Od vtedy mi nezarástol. Potom mi zarástol na druhej nohe, a ten som si vyliečila TEA TREE OIL.
Veľa zdaru