ahojte..od malička mi zarastajú nechty..nechávam veľké peniaze na pedikúre..každý mesiac..ale aj tak mi hnisajú :( nemáte nejaký dobrý tip..aby mi prestali zarastať a hnisať nechty?
teraz tam mam napriklad aj do polky nechta zive maso :( au au au
Zarastanie nechtov
Ahojte, tiez mam problem, zarastaju mi nechty na oboch palcoch noh, ale zaujimave je to ze len z vnutornej strany, z vonkajsej strany nemam ziaden problem , takze tie vnutorne si musim vzdy tak zastrihnut aby mi netlacili na maso lebo je to neskutocna bolest hnisa to a krvaca takze si to musim vzdy tak zastrihnut,lebo ked to dorasitie tlaci do zvnutra na maso a to je nesktocna bolest.Neviete mi niekto nieco poradit aby som sa tohto zbavil , kedze nechet mam v poriadku z vonkajsej strany ale z vnutornej smerom ku prstom mi na tej strane zarasta.PROSIIM POTREBUJEM SURNE POMOC.DAKUJEM
som uz celkom zufala, asi pred 3 mesiacmi mi opuchlo nechtove lozko a po tom, co mi na ten palec par ludi stupilo, sa mi to zhorsilo natolko, ze mi to zacalo hnisat a krvacat a necht mi uplne vcuclo, neda sa nijako strihat ani nic s tym. asi pred tyzdnom mi z toho vsetkeho zacal mierne zarastat necht na jednej strane, tak som sla k chirurgovi, ten mi kusok vystrihol v lokalke, ale ked som mu vysvetlovala, ze opuch nemam zo zarastania, ale naopak, nepocuval ma. takze teraz, ked mam dole obvaz som na tom zas rovnako, opuch, hnis... neviem, co mam robit, skusam domace recepty, ak mi to nepomoze, pojdem na tu plastiku... neviem, ci niekto z vas mal rovnaky problem, mne sa to stalo aj na druhom palci minuly rok, ale ten len opuchol, odpuchol a sam cely vyrastol....
Pre adrik1 - odporúčam: zásadne si treba dať ihneď skrátiť nechtové lôžko. Ja som mala problém so zarastaním pred 22 rokmi a ten problém trval viac než rok. 4x mi strhavali necht - rástlo tam aj nekajé divé mäsko, zahnisalo to stále a veľmi bolelo. Nemohla som nič obuľ, ani v zime ani v lete, problémy pri rýchlej chôdzi,(hlavne ak boli deti malé). Stále to bolo zapáslené, nepomohli ani mastičky, ani namáčanie v liečivých bylinách, ani antibiotiká. Končne som mala pokoj až po tom zákroku. Bola som na PNK 1 mesiac. Ale stálo to za to. Teraz po takej dlhej dobe uvažujem, že si dám v lete tento zákrok urobiť aj na druhej nohe. Fak to stojí za to. Teraz nemám až taký problém, ale necht mi začína vadiť v topánke. Neváhajte. Trocha viac bolesti a potom pokoj na celý život. Držim palce.
TAK AHOJTE!
Ja už som po hirurgickom zákroku chvála bohu,skrátili mi nechtové ložko a bude teraz už pokoj.Už sa mám lepšie a o8dni mi vyberu tie smiešne dva stehy a to už bude maličkost oproti tomu utrpeniu čo si človek pri tom všetkom užije!!!Nie?Pá,pá.
Ahojte, mal som tiez problem zo zarastajucim nechtom na pravej nohe v pravej casti. Isiel som za znamim chirurgom. Ten mi zuzil nechet, no nepomohlo. Potom mi to vystirhol do uhla tak, aby novy nechet netlacil hned na mäso a v pohode uz pol roka. Nechet dorastol a OK. Drzim vsetkym palce.
Bože zarastanie nechta už mám z toho strach po takom ani už neviem ktorom zákroku mám k tomu nenormálny odpor a nervy v kýbli.práve riešim,či po dvoch mesiacoch mám íst znova na ten chirurgický porazený zákrok.Doktorka mi naposledy strhla len polku nechta aani nestihol dorást a som tam kde som bola.Všetko možné skušam aj Višnovského mast,ajolej Tea TRee zManuky a Rosaliny,aj slaninu o čo????veké ho.....Musím nájst iného odborníka do kelu.Držte palce
nechty mi nikdy nezarastali. raz som si pichla noznickami do velkeho palca na nohe. zacalo mi to hnisat a sialene to bolelo. myslela som ze mi odpadne palec, bol cely modro-fialovy. asi dva mesiace som nechcela o lekarovi ani pocut aj ked bolest bola neznesitelna. potom som isla na chirurgiu. doktor (zozral celu mudrost sveta) mi oznamil ze mi zarasta nechet. povedala som mu ze som sa len pichla nech mi to vycisti. ale nie, dal mi lokalku a vyrezal kus nechta. ale nechtove lozko sa len tak znicit neda a teraz mi na tom mieste odkial mi necht vyrezal rastie novy, otrasny, a tlaci sa mi do ziveho mäsa a pravidelne mi to hnisa. uz mi to rezali 3 krat!!!! teraz sa chystam za plastickym chirurgom, mozno mi pomoze.
Hej hou, drzte mi vsetci zajtra palce, aj tie nezbedne na nohach :D ...som si povedal ze uz s tym idem k doktorovi, toto sa uz neda, uz mi nechet zarasta 1,5roka, uz mi to 2x rezali, 2x odstranovali nechtove lozko a stale to nepomohlo, od cca septembra som si to skusal uz mastickovat vsetkym moznym aj receptami starych babiek, a fakt nic nepomohlo. Teda vlastne praskovy cukor mi pomohol, zbavil ma ziveho masa, ktore nebolo v tesnej blizkosti nechta, ale dalej uz to nepomahalo. Povedal som si, ze pockam kym bude teplejsie vonku, aby som mohol nosit sandale a ze potom pojdem opat na chirurgiu, s tym ze teraz vymenim chirurga, to som totiz este neskusal... Lenze v priebehu posledneho mesiaca prisla dost vazna zmena, zacalo mi to viac zarastat, uz aj pod nechtom, a pred dvoma tyzdnami mi zacala zarastat aj druha strana nechta, tak som si povedal, ze nebudem cakat a idem nato. Dufam len, ze ma chirurg zajtra neposle domov s tym ze to je zapalene, lebo ma drbne. Ale netusim ako by som to odzapalil, ked mi uz nic nepomaha. Teraz skusam nejaky super moderny medicinsky zazrak, viazuci na seba volne radikaly, mastickovy gel "hema gel", no po troch tyzdnoch pouzivania sa nic nezlepsuje. Dufam len ze ako sa vravi, do tretice vsetko dobre, bude platit aj v mojom pripade. Som si povedal ze 4dni po vytrhnuti (ktore bude snad zajtra nasledovat) ostanem doma a dalsie minimalne dva tyzdne nato nebudem nikam chodit, len do skoly a spat domov. No ak ani toto mi nepomoze a zacne mi to stvrty krat zarastat, tak si asi useknem palec :D
ahojte, aj ja som mala tento problemik. najskor som sa bala ist s tymk chirurgovi ale ked bolest bola kruta sla som...zakrok ani velmi nebolel len ta injekcia na umrtvenie bola dost neprijemna...po case sa mi nechet zahojil a pekne doraastol...po case sa to spravilo znovu...ale este ked to bolo v skorom stadiu som si na to miesto prilozila obycajny skorocelovy listok ...nechala som si to tak cez noc a takto som to opakovala asi 5 dni...po case to prestalo a bolo to znovu ako so zdravym nechtom...neviem skuste to aj vy a mozno to aj vam pomoze ak nie jedina cesta vedie do ordinacie chirurga