nezistiteľná dg. ,plačem kvôli zničenému zdraviu stále

Príspevok v téme: nezistiteľná dg. ,plačem kvôli zničenému zdraviu stále
likeaprincess

Neviem to ovládať. Vždy mi každý deň vyhŕknu slzy, keď pomyslím na to, aká som bola kedysi zdravá a fit a zrazu som stále chorá a niečo mi je.
Ako sa vysporiadať s takým životným údelom? CHodím v nemocnici od oddelenia na oddelenie, Prehadzujú si ma, vystriedala som VŠETKY oddelenia, aké poznáte a aké máme na SVK: Mám iba 23,5 rokov, som mladá, študujúca, pekná žena z výbornej rodiny, nič mi nechýbalo nikdy. ŽIla som si vo svojom živote celkom šťastná. NIKDY som nebola chorľavé dieťa, do 9 rokov som nikdy nebrala žiadne ATB, ani iné lieky, zdravé hravé krásne dieťa, ktoré robí iba radosť.
Základnú aj strednú školu som prežila úplne fit, zdravá. Na strednej som raz za rok dostala chrípku so 40 horúčkami, ktorú som za týždeň vyležala a bol pokoj. Teraz žijem vkuse rok a pol na atb, s pravidelnými cyklami, pretože si nevedia dať so mnou rady. vyskúšala som radu liekov, prípravkov, lekárov. Bola som už aj v Prahe, Olomouci, Košiciach, Bratislave, BB, a chystám sa do Viedne a Londýna najbližšie. Raz na strednej som počas jednej zákernej chrípky odpadla doma. Odvtedy sa mi sype zdravie aj život. Akoby sa mi vtedy bolo niečo stalo. BOlo toho na mňa veľa, bol to február, a ja som počas 40 horúčiek odpadla. Dovtedy som nevedela, čo je odpadnutie, bolo toho na mňa veľa v škole, a šlahlo to so mnou. Odvtedy ma nenormálnym spôsobom začali bolieť zápastia na oboch rukách a na nohách členky. Kolotoč sa začal. Trvá už 5 rokov. Ako je možné, že je to iba zhoda náhod, ale začalo sa mi zdravie totálne sypať ako domino. Pamätám si ako som sa ako decko váľala v snehu a robila anjelov, guľovala sa, milovala som zimu, sneh, mrazy, aj v - 20 som chodila vonku a bola som šťastná, nevedela som,č o je bolesť hrdla. Posledných 5 rokov ma neustále bolí hrdlo, okrem iných vecí. Mávam vkuse zvýšenú sedimentáciu, stále CRP vysoké, Aso tiež, moč mám vkuse zlý, bielkovina pravidelne, porobené všetky vyšetrenia, všetky oddelenia, nasypaných do seba XY liekov. Každý mesiac som inak chorá. Raz mám zapálenú nadobličku, inokedy mám zápal priedušnice, potom to vystrieda odpadnutie, alebo zvracanie bez príčiny aj tri dni. Točím sa v blúdnom kruhu, veď ja už ani nešportujem, ani nič nejedávam, nemám na nič chuť, iba pchám do seba lieky, ktoré som nikdy nebrala predtým, ťažké svinstvá. Počas týchto rokov som bola na troch operáciách a dvoch zákrokoch v anestéze. Lekári nevedia, čo je so mnou. Najviac mi je ľúto,:( že ako decko som bola fit, nevážila som si zdravie, ktoré mám. Smeruje to už iba k smrti a k hrobu. Aj tak dostanem rakovinu raz z tohto celého. To istotne viem.
Rozmýšľala som aj nad pobytom v nejakej destinácii, kde sa zaoberajú liečiteľstvom, ako Južná amerika, alebo Srí lanka, ale nemám na to financie a rodina tomu neverí. Skúsila aj "odklínača"chorôb, aj urieknutie, prekliatie, aby sa kliatba zlomila. Musí to byť nejaká kliatba. Ostáva mi iba plakať do vankúša. Z vysmiateho pekného dievčaťa sa stala hrozne sklamaná životom. Už nemám nádeje, ani neviem,č i by mi nejaké ajurvédske spôsoboy liečenia pomohli. Chodila som aj na terapie, ale psychiatrička mi nedokázala pomôcť tiež.Nie som hypochonder ja si choroby neprivolávam, moje telo ovládli choroby a zlí infekty.
Zažili ste ten pocit? Niečo sa proste vo vás raz a navždy zlomí a vy neviete čo. staršne chcete vrátiť späť čas a nejde to. Odvrátila som sa aj od Boha, v ktorého som dovtedy neochvejne verila. Už mi ani ten nedokáže pomôcť. ČO pomôže človeku v chorobe a úzkosti? Opustila ma moja životná láska pre choroby, a ja už neviem kde začať. Nemám oporu už v nikom. AKo môže byť takto ťažko chorý a stále mladý človek? prečo ma každý deń niečo iné bolí a trápi? Prestal ma tešiť život, prestala som cvičiť, nezaujímajú ma priatelia, ani škola, ani môj budúci profesijný život. Čo sa mi stalo, stále iba po tom pátram, som tým ako posadnutá už. Strávila som aj 10 dní pri mori v júli, a prechádzky som so psíkom riešila, a pomohlo mi to psychicky, z časti aj fyzicky, nebolelo ma nič až tak hrozne. Ale dovolenka sa skončila a ja som sa vrátila do starých koľají. Každý mi rozpráva iba " posilni si imunitu", ale to nepomáha. Už som požrala naozaj všetko za tie roky a nič sa neudialo. mama je zo mna liečená na psychiatrii, rozvrátila som svojimi chorobami celú rodinu, priateľ ma nechal po trojročnom vzťahu, som sama. Kamošky odo mňa bočia, pretože volajú ma na kávu do mesta,keď sneží, ja ísť nemôžem,lebo hne´d ochoriem. Volajú ma na diskotéku, nemôžem,lebo dostanem nádchu. Z čoho sa mi toto deje? Začala som piť alkohol,v 20ke. zo zúfalstva, ale v ničom to nepohlo, ešte to príznaky zhoršilo. Schudla som 18 kíl za tie roky, prestala som variť, prestala som žiť. Ja nežijem, iba plačem. Vždy,keď sa ma niekto opýta, ako sa mám, iba som ticho a začnú mi slzy stekať. Nedokážem to ovládať.
Už sa hnusím sama sebe a už prestávam mať rada svoje telo, hoci predtým bolo pre mňa všetkým. Zažili ste to, čo ja? Oči pre plač kvôli zdraviu?

Sonia

Možno si dobrá pisateľka srdcervúcich príbehov. Keď to tak čítam , píšeš na začiatku- Mám iba 23,5 rokov, som mladá, študujúca, pekná žena z výbornej rodiny - pri konci príbehu je už z teba troska. Tak ako zvládaš štúdium pri tom všetkom?

likeaprincess

ano, prekonala som extremne vela infekcnych chorob, som liecena na infektologii aj zajtra zrovna idem na kontrolu na infekcne.
Prekonala som takmer vsetky infekcne choroby v priebehu poslednych 7 rokov.
Na histaminovu intoleranciu nie, to neviem,ako sa daju robit testy? prosim ta napis, poprosim imunologa.
tiez nemam prehlad co znamenaju ine kratky,ktore lion napisal, ze hsv a podobne, poznam iba hiv.(na ten testy robili)
celiakiu robili zkrvi/ a nemam take priznaky uplne/vsak keby som mala celiakiu,tak chudnem nejako hrozne a grciam stale, a nemozem nic zjest,co mam take krce,ale toto ja nemavam.

a akého liecitela, akupunkturistu odporucas? v nasom kraji som bola u skuseneho akupunkturistu, ktoreho vsetci chvalili, chodila som pol roka kazdy tyzden k nemu, a nepomohlo to.
Dnesni lekari su na urovni naozaj socializmu,ked sa nic nevedelo, kde nic nevedeli liecit, su naozaj zaostali, sak stari lekari su z cias komunizmu a mladi su neskuseni,zapadna medicina by ma istotne vedeli vyliecit adekvatne,preto chcem skusit ten londyn a zapadnu europu,ale neviem,ako to mozem tam ist? ked uz opletacky boli v CR, kedze nemam cesku poistku? prosim vas neviete,ako sa pokracuje v takomto pripade? Ked by som sa chcela dat nejakym konziliom poradit za pritomnosti prekladatela vysetrit, ? alebo tak? bol niekto?Mozno by mi zapadna medicina viac vedela pomoct, lekari v CR/ SR su naozaj staromodni a nic nevedia zistit. Ked som bola mala,mala som obojstranny zapal pluc, a nevedeli na to prist pocas celeho tyzdna,co som bola v nemocnici,takze odvtedy mam pocit, ze nic neni dobre, ze tu nikto nic nevie :( strasne ma mrzi,ze zijem v takej krajine, kde kazdy bol studovany iba v martine alebo blave a vedia velke gulove..Dokonca som uz bola aj u jedneho,co bo lna stazi v amerike,ale nepomohlo mu to. Sami " odbornici"...:(((((

hehe1

testy na histaminovu intoleranciu mas? neprekonala si nejake inf. ochorenie? testy na boreliu, mononukleozu? moze to byt aj celiakia, to, ze ti nic nezistili je na slovensku normalne, pretoze uroven je niekde v roku 1985, lekari su zaostali, velmi, najdi si liecitela, chod na biorezonanciu, akupunkturu, akupresuru a pod., ludi ako si ty su tisice, ja som jednym z nich tiez, tiez mam klby v prdeli a vsetko to ostatne.... napis na miso21@centrum.sk

Damdidam

To by som rád vedel za kým si bola. Skúsený čínsky terapeut alebo alternatívny alebo naturopat by ti dal telo do poriadku. Ved dnes už klasický lekári odchádzajú do alternatívy lebo pochopili že tak vedia ludom viac pomôct. Peniaze ti može vytiahnut z vrecka len najaký šarlatán ale tam by som nikdy neišiel. A to som ti ani neradil.

likeaprincess

Lion mala som už v minulosti tieto infekty, ktoré spomínaš, okrem gonokokov a chlamýdii , som prekonala všetky, momentálne iba v triedach IgG- boli liečené ATB. Tým to nebude, možno ATB mi dosrali organizmus, ktovie. Lekári na infekčnom v BA a v pRAHE, POVEDALI, že je to dostatočne zaliečené a vyliečené, z toho to nebude, uberajú sa iným smerom. Ale inak tiež neviem, kde by mi mohli znova porobiť tieto vyšetrenia, kedže viem,že toto robia iba z krvi aiba na infektologii, tam chodím pravidelne každé tri mesiace, iba zhodnotia, že to bolo a dovidenia na prleiečenie šlahnú sem tam atb a pod . Napríklad ani mlj obvodák nechce vôbec robiť takéto vyšetrenia, vraj stoja veľa. Ešte že máme na infekčnom známu doktorku,inak by som už neviem čo robila.Infekcie sa na mňa lepia ako osa na med. Prekonala som snád už všetky, okrem HIV.
Tomas uhadol si spravne mám chronické zápaly stále v sebe. Keď nie jeden, príde druhý.A takto dokolečka.
Damrdan a čo asi som skúšala? skúšala som aj toto, alternatívu, liečitelov, iba mi vybrali z vrecka peniaze.

Vanillka

lion (pripadne aj niekto kto vie), ktorý z lekarov/ambulancia/ ti tieto vsetky vyšetrenia spravia? Moj prakticky je tlk, chcem zmeniť, ale nie je to jednoduché, lebo všeobecní lekári nechcú brat nových pacientov. Tak ho dotlačim, aby mi dal odporúčanie a pôjde sa :-) diky

Damdidam

Ludia ale ja toto fakt nepochopím. Tak beháte po doktoroch, nič vám nezistia, nič vám nepomôžu, tak dofrasa, prečo neskúsite iný druh liečby? Však ked sa chcete naozaj vyzdraviet tak nelietajte len po doktoroch. Tak skúsim predsa prírodnú liečbu, nejakého dobrého odborníka v tomto smere. Nejakú alternatívnu medicínu alebo niečo také. To fakt sa tak ponáhlate do hrobu že sa stále len točíte dokola? Jaký to má význam?

slnecnica032

lion ti tu dobre radi fakt asi jediny normalny koment chlamydie, borelie , mykoplazmy, gonokok a tieto testy si daj spravit..mala si uz priatela sex? lebo chlapi castokrat prenasaju tieto pohlavne nakazy napriklad spominanie chlamydie roky mas neurcite priznaky a potom sa v tebe nahromadia tak patogeny ze dostanes roztrusenu sklerozu... mam taky pripad v rodine... uspesne sa liecime do vyliecenia :)

Tomas12345

Ano ja som na tom pdoobne, uz rok sa trápim zdravotne. Vkuse rozhorucene telo prevazne brucho pricom teplotu nemam, neustale zrychleny pulz aj v klude a nepomahaju mi ani betablokatory. Nevladzem nic robit , naozaj netusim co mi je. Lekari mi tiez nevedia nic zistit. Mávam sice aj dobre obdobia kedy sa citim lepsie, ale nikdy sa necitim ani pocas tych lepsich období na 100 %. A teraz prejdime k tebe

Z toho co si popisala usudzujem ze mas zrejme chronicky zapal v tele a ten ti sposobuje vsetky dotycne problemy slabu imunitu a caste zapaly a choroby a teploty . Lenze je otazne ze z coho ti vznikol ten zapal ?

Moze ist o rozne autoimunitne ochorenia . Bola si na magnetickej ?
Robili ti testy na infekcie,? Alebo parazity a plesne ktore mozu vyvolavat zapal ?

Bolo by fajn kebyze zacnes uzivat rozne protizapalove potraviny a vynechas jedla ktore podporuju zapal . Protizapalove potraviny su napriklad kurkuma, skorica,cesnak, cibula a dobré je brat aj probiotika lebo velka cast imunity vznika prave v crevach. Bolo by fajn vynechat aj potraviny ktore zhorsuju zapal , napriklad mucne jedla ktore obsahuju lepok, vela ludom pomohlo vynechanie lepku na zlepsenie zapalov. Taktiez pridanie zeleniny nebude na skodu :)

Je velka skoda ze si sa odvratila od Boha len preto ze si ochorela. Ver tomu ze viera v Boha by ti dodala sily a nadej a to hlavne v takejto tazkej situacii ako je zdravie. Mna napríklad viera v Boha drzi nad vodou , nebyt nej tak sa asi fakt zosypem, lebo dakedy je to moje zdravie fakt ze neznesitelne.

Alkohol ti nic nevyriesi len zhorsi , radsej sa ho preto cim skor zriekni lebo to tvoje problemy len prehlbi.

Rad s tebou aj blizsie pokecam napis mi ked tak na mail tomas555555@centrum.cz :)