nezistiteľná dg. ,plačem kvôli zničenému zdraviu stále

Príspevok v téme: nezistiteľná dg. ,plačem kvôli zničenému zdraviu stále
likeaprincess

Neviem to ovládať. Vždy mi každý deň vyhŕknu slzy, keď pomyslím na to, aká som bola kedysi zdravá a fit a zrazu som stále chorá a niečo mi je.
Ako sa vysporiadať s takým životným údelom? CHodím v nemocnici od oddelenia na oddelenie, Prehadzujú si ma, vystriedala som VŠETKY oddelenia, aké poznáte a aké máme na SVK: Mám iba 23,5 rokov, som mladá, študujúca, pekná žena z výbornej rodiny, nič mi nechýbalo nikdy. ŽIla som si vo svojom živote celkom šťastná. NIKDY som nebola chorľavé dieťa, do 9 rokov som nikdy nebrala žiadne ATB, ani iné lieky, zdravé hravé krásne dieťa, ktoré robí iba radosť.
Základnú aj strednú školu som prežila úplne fit, zdravá. Na strednej som raz za rok dostala chrípku so 40 horúčkami, ktorú som za týždeň vyležala a bol pokoj. Teraz žijem vkuse rok a pol na atb, s pravidelnými cyklami, pretože si nevedia dať so mnou rady. vyskúšala som radu liekov, prípravkov, lekárov. Bola som už aj v Prahe, Olomouci, Košiciach, Bratislave, BB, a chystám sa do Viedne a Londýna najbližšie. Raz na strednej som počas jednej zákernej chrípky odpadla doma. Odvtedy sa mi sype zdravie aj život. Akoby sa mi vtedy bolo niečo stalo. BOlo toho na mňa veľa, bol to február, a ja som počas 40 horúčiek odpadla. Dovtedy som nevedela, čo je odpadnutie, bolo toho na mňa veľa v škole, a šlahlo to so mnou. Odvtedy ma nenormálnym spôsobom začali bolieť zápastia na oboch rukách a na nohách členky. Kolotoč sa začal. Trvá už 5 rokov. Ako je možné, že je to iba zhoda náhod, ale začalo sa mi zdravie totálne sypať ako domino. Pamätám si ako som sa ako decko váľala v snehu a robila anjelov, guľovala sa, milovala som zimu, sneh, mrazy, aj v - 20 som chodila vonku a bola som šťastná, nevedela som,č o je bolesť hrdla. Posledných 5 rokov ma neustále bolí hrdlo, okrem iných vecí. Mávam vkuse zvýšenú sedimentáciu, stále CRP vysoké, Aso tiež, moč mám vkuse zlý, bielkovina pravidelne, porobené všetky vyšetrenia, všetky oddelenia, nasypaných do seba XY liekov. Každý mesiac som inak chorá. Raz mám zapálenú nadobličku, inokedy mám zápal priedušnice, potom to vystrieda odpadnutie, alebo zvracanie bez príčiny aj tri dni. Točím sa v blúdnom kruhu, veď ja už ani nešportujem, ani nič nejedávam, nemám na nič chuť, iba pchám do seba lieky, ktoré som nikdy nebrala predtým, ťažké svinstvá. Počas týchto rokov som bola na troch operáciách a dvoch zákrokoch v anestéze. Lekári nevedia, čo je so mnou. Najviac mi je ľúto,:( že ako decko som bola fit, nevážila som si zdravie, ktoré mám. Smeruje to už iba k smrti a k hrobu. Aj tak dostanem rakovinu raz z tohto celého. To istotne viem.
Rozmýšľala som aj nad pobytom v nejakej destinácii, kde sa zaoberajú liečiteľstvom, ako Južná amerika, alebo Srí lanka, ale nemám na to financie a rodina tomu neverí. Skúsila aj "odklínača"chorôb, aj urieknutie, prekliatie, aby sa kliatba zlomila. Musí to byť nejaká kliatba. Ostáva mi iba plakať do vankúša. Z vysmiateho pekného dievčaťa sa stala hrozne sklamaná životom. Už nemám nádeje, ani neviem,č i by mi nejaké ajurvédske spôsoboy liečenia pomohli. Chodila som aj na terapie, ale psychiatrička mi nedokázala pomôcť tiež.Nie som hypochonder ja si choroby neprivolávam, moje telo ovládli choroby a zlí infekty.
Zažili ste ten pocit? Niečo sa proste vo vás raz a navždy zlomí a vy neviete čo. staršne chcete vrátiť späť čas a nejde to. Odvrátila som sa aj od Boha, v ktorého som dovtedy neochvejne verila. Už mi ani ten nedokáže pomôcť. ČO pomôže človeku v chorobe a úzkosti? Opustila ma moja životná láska pre choroby, a ja už neviem kde začať. Nemám oporu už v nikom. AKo môže byť takto ťažko chorý a stále mladý človek? prečo ma každý deń niečo iné bolí a trápi? Prestal ma tešiť život, prestala som cvičiť, nezaujímajú ma priatelia, ani škola, ani môj budúci profesijný život. Čo sa mi stalo, stále iba po tom pátram, som tým ako posadnutá už. Strávila som aj 10 dní pri mori v júli, a prechádzky som so psíkom riešila, a pomohlo mi to psychicky, z časti aj fyzicky, nebolelo ma nič až tak hrozne. Ale dovolenka sa skončila a ja som sa vrátila do starých koľají. Každý mi rozpráva iba " posilni si imunitu", ale to nepomáha. Už som požrala naozaj všetko za tie roky a nič sa neudialo. mama je zo mna liečená na psychiatrii, rozvrátila som svojimi chorobami celú rodinu, priateľ ma nechal po trojročnom vzťahu, som sama. Kamošky odo mňa bočia, pretože volajú ma na kávu do mesta,keď sneží, ja ísť nemôžem,lebo hne´d ochoriem. Volajú ma na diskotéku, nemôžem,lebo dostanem nádchu. Z čoho sa mi toto deje? Začala som piť alkohol,v 20ke. zo zúfalstva, ale v ničom to nepohlo, ešte to príznaky zhoršilo. Schudla som 18 kíl za tie roky, prestala som variť, prestala som žiť. Ja nežijem, iba plačem. Vždy,keď sa ma niekto opýta, ako sa mám, iba som ticho a začnú mi slzy stekať. Nedokážem to ovládať.
Už sa hnusím sama sebe a už prestávam mať rada svoje telo, hoci predtým bolo pre mňa všetkým. Zažili ste to, čo ja? Oči pre plač kvôli zdraviu?

likeaprincess

Jurofik si nemysli,ze tvoje reci ma dokazu nastvat :) som nad vecou nad takymi ludmi,pretoze viem,ze ich je plno na kazdom fore, ako si ty...Ludia mi tu vravia to,co aj ja sama viem,ze nie je dobre,ze jem vekla ATb, a to viem aj ja, potrebujem vsak ine rady,pripadne ludi,co tym tiez prechadzaju a nebud trapny s osloveniami ak princeznička, sa zhadzuješ iba ty. Ale ano, som mlada princezna :) mas pravdu ( a nech ta aj roztrha od hnevu)

Jurofik

Akoze mlada princeznicka nie je spokojna s tym, ze kazdy sa je tu snazi ako tak dobrovolne a laicky pomoct a este ich tu ma za keketov?
Egoistka jedna! Si bez teda tam, odkial utekas, za tymi vsemoznymi MUDRcmi, co ta doteraz poprepchavali len liekmi, a ako ovecka si to papkala a papkala, miesto toho, aby si sa pricinila na svojom zdravi aj ty nejako, a teda nepchala do seba vsetko co ti dali.
A chod aj na kraj sveta, pretoze vsade cakaju jedine na teba, to vies :D
Za hranicami sr ti nase slovenske poistenie neplati, takze zober si to vrece grosov a mozes nastupit na prve lietadlo a dopocutia. Marnis tu len ludom cas, ktori sa ti snazia na dialku pomoct, vysvetlit preco mas problemy ake mas a kde mas "TY" hladat dalsie infos o tom, ako si to odstranit. Slecna leniva princezz este aj pohrdne radami, jej je dokonca aj za tazko sa podakovat a hladat si na nete SAMA.
Tak len tolko, zazraky sa deju iba v rozpravkach princeznicka, takze sa necudujem ani tvojmu nicku, naivne dievcatko co asi cakalo, ze pisany text na tomto fore ju ozdraví :D
Good luck dievcatko !
... a maj sa ako chces ;)

Likeaprincess

Ok ale vsetci to tu prakticky iba hodnotite,zd co som spravila zle co je zle bed ja sama viem,ze uzivanie atb je zahuba ale meda sa inak. Krd mi je velmi zle a hrozi mi pobyt v nemocnici proste clovek to musi brat.sksute si medat atb anpr na apal oblickovej panvy sak by ste umreli..proste ja sa snazim vyhybat tomu tym atb ale nejde to.
Dole toez nie som oka z inej strany,tiez vime,ze je to z atb..je to svinske no,jedno pomozu druhe znicenie ale tudy cesta nevede proste.viem aj to ze skola mi ppsobi stres,zijem v toxickom proatredi,ale ved clivek ke stale v strese nie?kebyze byva kdesi v lese bez prace,a ma prachy a je zdravy s milujucim clocekom po boku anic nemusi nema povinnosti tak aj j aby som bola zdrava ako repa a bez stresu ale to nejde ako nejde ani nebratie atb.ked raz ej to vazny stav tak he..ale skor ma zaujima preco mam tie vazne stavy nevyhnutne na bratie atb...to mi tu ale nik meda odpoved.

vanillka

Princess:
1) ako sa stravujes?
2) pocas uzivania tolkych atb si brala zaroven pri kazdych aj probiotika??
3) pozerala si si uz nieco take ako candida, chlamydie, a pod? Napr. kukni aj tu www.fertility.sk Mozno mas nieco taketo, pretoze takym uzivanim atb si si narusila a zahubila (bez debaty a urcite) dobre bakterie v creve, a tym padom sa pekne krasne mohli mnozit nerusene tie zle, a preto mas raz problem tam a potom na opacnej strane tela 8-/
(skus kukut aj sem - www.chlamydie.info )

To, ze sa ti polepsilo na tyzden pocas dovolenky nie je nic, oproti dlzke trvaniu tvojich zdr. problemov. Mohlo ist len o docasny ustup - psychicky si sa citila lepsie, preto na niekolko dni sa ti polepsilo. Nie za vsetkym je psychika, moze to byt prave opacne, ze si zatoxinovana, a tym sa to udrzuje a zacina sa logicky zhorsovat aj psychika...takze pozor, v tom ti ziadny psycholog ani psychiater nepomoze, ak sa nenajde a nezacne riesit pricina :-)

likeaprincess

ja som nebrala rok a pol atb, viem,ze je to nezdrave, na to by som sa nedala nahovorit, ja beriem atb,vzdy ked mi nieco zistia, nejaku infekciu, napriklad ked mam zapal ucho, mam na dva tyzdne atb, ked mam zapal hrdla mam na dva tyzdne atb..to je prirodzene, ale strasne catso ich beriem, teraz napriklad, patkrat od septembra...ale rozhodne nie vkuse.
uz neviem,ako to mam riesit ludia:(
vsetci tu mate reci, ze toto je zle,co robim,tamto je zle, ale tiez neviete mi povedat o co ide...:( co mam zmenit,ako zacat zit inak, psychicky sa uz snazim byt v pohode, veeeelmi, napriklad ked si pomyslim na svoje choroby,tak sa ich snazim dat za seba za hlavu, a nerozmyslat, prikazujem si nerozmyslat, co viac by som mala urobit? psychiater ani psycholog nepomozu urcite,a liecitelov mi prosim nespominajte, nenajde sa uz v dnesnom sprostom konzumnom svete , ktory je zamerany na peniaze, nikto kto by mi pomohol a spravil zazrak,a vravim chodila som uz k nejakemu a nepomohol mi..vyliecil jedine alergie trosku, nic viac..

BJ_2

Rene - viem, ze to nesposobuje vitamin A, v tomto pripade. Len som chcel poukazat na to, ake tazke je diagnostikovat niekomu chorobu, pokial nema vsetky informacie a ake to moze byt niekedy zapeklite.

Pre Jurofik - ano, vyrobca je NOW foods, ktory urobil chybu. Iherb to len prepisal. Neuviedol tam upozornenie, ze davka je nebezpecne doplnovat dlhodobo. V odkaze je ale now foods spomenute, a aj v povodnom komentari v anglictine, je spomenuty vyrobca ako Now.
I tak, ako iherb by som to odmietol predavat, kedze je to rizikovy vitamin.

Rene1337

To nema nic spolocne s vitaminom A. Tu ide o vracajuce sa infekcie a kruh liekov. Ked nevedia uz ze kde tak posielaju pacienta na psychiatriu. Uz ked sa nevedia coho sa maju chytit,pricina choroby vzdy zacina a ma niekde spustac u baby ktora podvedome vie ze to zdravie ovplyvnilo aj ludi okolo, rok a pol jest antibiotika je chore. Zdravy rozum nedovoli. Atb sa pouzivaju na sekundarne infekty cielene podla citlivosti. Dneska atb predpise hoci kdo s radostou maju za to provizie. Za prve sa maju vzdy robit testy pri kazdej choroby a stanovit citlivost a podla toho sa davaju cielene atb a nie iba tak z fleku lebo si mysli lekar ze ma anginu. Ockovanie proti chripkam ockovanie samo o, sebe je najvacsi podvod. Ked su male deti chore vela krat pre to lebo prirodzenou formou si telo robi obranu a buduje imunitu. Ockovane deti je dokazane ze su casto chore ako tie neockovane. Pozri si napriklad taky cukor to je tichy zabijak pridava sa vsade a je totalne skodlivy. Cukor bakterie miluju sladkom prestredi tak ako ludia cukor je viac navykovy ako kokain. Predava sa vsade matky si myslia ze dieta je tovaren na cukor,potom cuduj sa svet preco je moje dieta stale chorlave. To je jeden z mala prikladov. Kukni si na yb sugar. Nasi predkovia boli zdravy hlavne preto lebo potraviny boli potravinami stravovali sa pomerne zdravo jedli sezonne veci. Je to debata nadlho.

Jurofik

Len upravujem, ze to tak uvadza vyrobca na etikete vyrobku, to dávkovanie, nie iherb.com (iherb je len predajca~ten uviedol davkovanie len tak, ako je uvedene na etikete daneho vyrobku) @BJ_2

BJ_2

Ahoj, niekedy za to moze aj obycajny vitamin, ktorym sa clovek predavkuje. Je to len priklad, ake tazke to moze byt niekedy vypatrat.

Staci si precitat coment od vitaminu A, kde presvihli davkovanie a nieje tam ziadne upozornenie
iherb dot com
/pr/Now-Foods-Vitamin-A-25-000-IU-250-Softgels/382

(treba iherb dot com premenit na stranku iherbu)

a precitat tento komentar Posted by iHerb Customer on Nov 08, 2017

V skratke je to o tom, ze vitamin A sa kumuluje v peceni, a pre niektorych ludi je vsetko nad 10000 IU denne toxicke. Hlavne ak sa ziskava z rybacieho oleja alebo rybacej pecene. Niekedy moze vyvolat dokonca smrt!!! (boli aj take pripady). Velmi tazko sa niekedy zistuje pricina takychto problemov, ako ma zakladatelka, lebo niekedy si skodi sama, ze nieco bere, co si mysli, ze je v pohode, ale u nej to moze vyvolavat taketo problemy. Keby sa niekto nevedel prekliknut na stranku iherbu, tak sem este pridam ten original koment v anglictine:

Never never never do a dose this size without a doctor saying it is necessary! For months I have been really suicidal and have suffered a terribly inflamed and flaky scalp with hair loss, not a good combo to happen at the same time. I had no clue why, never thought it could be from vitamins. While researching I read anything over 10k iu can be toxic, especially since vit A is fat soluble and builds up in the body, each capsule is 2,5 times that and i was taking one cap a day for months. I am now detoxing (fasting & Niacin) and feeling and looking much better. In a couple weeks should be back to normal. No more suicidal thoughts and my scalp, hair and skin are improving a little every day. I had to rate one star to get attention to the bad side effects although I’m sure the product is just fine if needed in this dose and used correctly. NOW is a good brand and I shall continue to buy other products from them, but I hope they and iHerb see this and issue a warning that this dose (maybe also other mega dose products) can wreck you psychologically and physically. good luck and good health Alessandro

Rene1337

Sama si si znicila imunitu atb. Naduzivvanie ma milion neziaducich ucinokov. Tak funguju lieky jedno opravia tri v tichosti zabiju. Farmacia je o tom aby liecila nie vyliecila. Ak sa raz dostanete do kruhu kolotoca s liekmi a lekarmi sami pochopite a vnutorny instink vam bude hovorit aj tak ze to nie je spravne a nikam to nevedie. Dnesny system je nastaveny a tak globalne prepojeny aby kazdemu z nas narusal vnutornu pohodu ci to je v praci nahananie sa za peniazmi a tak ako v telke je kazda reklama na lieky, a dalsie na pozicky mudry clovek si musi uvedomit jedno toto nie je ten spravny smer. Nasi rodicia a pra rodicia neboli tak chory preco ? Dneska kazdemu mlademu nieco je ci alergie alebo je chory kazdy rok pravidelne okolo septembra oktorbra u lekarov pomenova je take obdobie a podobne. Ak chces byt zdrava musis pochopit najprv ako chorobu funguju a ako system funguje monopol ovlada potravinovy priemysel a farmakopriemysel prepojene je to tak ze prijmas sracky a tvoje telo sa iba brani. Na to dostanes lieky ktore ti potlacia zapal infekciu ale odj. Ti imunitu pecen oblicky takze zasa zacnes jest lieky na ochranu pecene s chorobou to ide jedna ruka psychicka pohoda zacnes chudnut vypadavat ti vlasy atd a zacinas mat depresivne sklony nalady atd. Telo sa ma vzdy brat ako celok nie iba ako je dnesna medicina kazdy odbornik na inu cast.organy funguju jeden druhemu pomaha ak ti odchadza imunita sama o sebe je siroky pojrm povacine su to prechodene infekcie u lekarov casto pomenove chronicke znamena iba nedostatocne doliecene casto sa vracajuce opakujuce. Symptomi su casto krat podobne krv robia standardne 3mesiacoch co je podla mna uplna hlupost pretoze stav sa ti zmeni za 24hodin. A zasa sme iba pri tom ze poistovne tlacia na lekarov nechcu im preplacat vysetrenia krvne a ine je to cele iba o ziskoch ludsky zivot neznamena nic su to iba statistiky treba si uveomit jednu vec cez to vsetko najviac sa vzdy zarabalo na chorych a na detoch. Chory je ochotny urobit vsetko pre to aby bol zdravy. Zdravy ma priani 100 chory len to jedno. Aby bol zasa ako pred tym. Ja sa viem vcitit a sucitit plne s tebou ako si sa ocitla zufala doj.na celym tym vsetkym tiez som si tym presiel ale velmi vela som sa vdaka tomu naucil. Ak chces toto vsetko zmenit musis to urobit iba ty sama ver tomu ze ti ani v londyne nepomozu londyn ma este horsie zdravotnictvo ako tu. Potom su tu skupiny sarlatanov ktory zarabaju su presvedceny o tom ze pomahaju vela ludi navstivi zufalosti topiaci sa aj slamky chyta aby mu pomohol stav sa castom casto krat upravi sam tebe to tvrva uz dlho psychiku si chces alebo nie musis mat mizernu po tom vsetkom ale to sa vsetko da zvladnut tak ze zacni verit tomu ze sa das do poriadku. Musis uplne vysadit lieky ktore beres aspon to skusit nikam to nevedie. Spravna a fungujuca imunita zacina v crevach viac ako 70pimunity, gastroentrolog ci po tych atb nemas celiakiu,intoleranciu potravin, musis sa vyhybat potravinam ktore ti nevie tvoje telo stravit nevie ho prijat robi ti v tele rozne priznaky.
Infekcne je logicke ze sadaju na teba sekundarne infekcie raz to druhykrat dalsia ina choroba potom dalsia.
Borelia,chlamydie,tracho,pneumo,ureq,mycop.,mrsa je toho hodne. Igg protilatky su iba signal ze sa s tym telo stretlo podla lekarov. To je kravina lebo raz to v tele mat nemas crp je iba jasny signal a ukazovatel ze mas zapal.
Intoleranciu stoji ale je to dolezita vec kazdemu radim aby si nehal urobit za svoje zaplatil kvalitnu into. Potravin potom sa nebude musiet bat co moze a co nemoze lebo niekdocnemoze lepok druhy mlieko vajicia atd a casto krat je zamaskovana tym ze az po par hodicnach dnoch nastavaju divne stavy. To je prvy krok ktory by som urobil. Na gastro by som isiel po tolkyxh atb vznika casto krat celiakia ani z krvy ju nevedia vela krat zistit. Pri velkom strese sa spusta hlvne zenam ale aj muzom menej caste helycobakter tiez najlepsie z gastro vysetrenia. Stravou ktoru ty mozes a telo vie prijat sa zacnu pomaly upravovat veci tym ze nic nejes mas iba z atb lebo mas rozhadzane travenie creva a probiotika by si mala jest ale az po tychto vysledkoch. Hit tiez vylucit histaminova intoler,sibo,laktoza atd vsetko si treba zaplatit sam ale stoji to za to intolerancia stoji okolo 300e vela ludi na to nema preto sa to ani alergolog to neurobia preco ? Odpovedz si sama. Moj znamy behal po lekaroch od dveri k dveram jeden hovoril to druhy zase ze to nie nevedeli sa zhodnut na nicom bez diagnozy rok. Opakujucr sa infekcie prinosovych sinus. Hrdlo vysadil lepok a mlieko po testoch stav sa mu za mesiac upravil zahadne vyzdravel. To co do seba das to sa ti vrati. Ani zazracnym vyrobkom na imunitu by som nevetil jednemu pomoze druhu vobec kazdy sme iny. Vela ludi ospevuje wobenzym wobenzym je iba enzym po chorobach atb si beru vela cecka . Tebe po c vitamine by.bolo iba zle a mala by si kyselinu. C u teba iba intravenozne. Musis zacat stravou telo potrebuje spravne ziviny aby vedelo reagovat. Spravne zistis na intolerancii. Alergolog zasa dava iba lieky na potlacenir priznakov miesto toho keby zobrali krvne a povedal tak na toto matr alergiu treba sa tomu uplne vyhybat ako to bolo v pripade mojho znameho kotrtikoidne spreje do nosa a a potlacaky na priznak to nie jr riesenie . Riesenie je najist problem a vyriesit ho. U teba to su potraviny a psychika. Pekny den. U ernesta by som osobne typol tiez s tym mozno stav po prechodenej borelioze.