Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

nezistiteľná dg. ,plačem kvôli zničenému zdraviu stále

Príspevok v téme: nezistiteľná dg. ,plačem kvôli zničenému zdraviu stále
likeaprincess

Neviem to ovládať. Vždy mi každý deň vyhŕknu slzy, keď pomyslím na to, aká som bola kedysi zdravá a fit a zrazu som stále chorá a niečo mi je.
Ako sa vysporiadať s takým životným údelom? CHodím v nemocnici od oddelenia na oddelenie, Prehadzujú si ma, vystriedala som VŠETKY oddelenia, aké poznáte a aké máme na SVK: Mám iba 23,5 rokov, som mladá, študujúca, pekná žena z výbornej rodiny, nič mi nechýbalo nikdy. ŽIla som si vo svojom živote celkom šťastná. NIKDY som nebola chorľavé dieťa, do 9 rokov som nikdy nebrala žiadne ATB, ani iné lieky, zdravé hravé krásne dieťa, ktoré robí iba radosť.
Základnú aj strednú školu som prežila úplne fit, zdravá. Na strednej som raz za rok dostala chrípku so 40 horúčkami, ktorú som za týždeň vyležala a bol pokoj. Teraz žijem vkuse rok a pol na atb, s pravidelnými cyklami, pretože si nevedia dať so mnou rady. vyskúšala som radu liekov, prípravkov, lekárov. Bola som už aj v Prahe, Olomouci, Košiciach, Bratislave, BB, a chystám sa do Viedne a Londýna najbližšie. Raz na strednej som počas jednej zákernej chrípky odpadla doma. Odvtedy sa mi sype zdravie aj život. Akoby sa mi vtedy bolo niečo stalo. BOlo toho na mňa veľa, bol to február, a ja som počas 40 horúčiek odpadla. Dovtedy som nevedela, čo je odpadnutie, bolo toho na mňa veľa v škole, a šlahlo to so mnou. Odvtedy ma nenormálnym spôsobom začali bolieť zápastia na oboch rukách a na nohách členky. Kolotoč sa začal. Trvá už 5 rokov. Ako je možné, že je to iba zhoda náhod, ale začalo sa mi zdravie totálne sypať ako domino. Pamätám si ako som sa ako decko váľala v snehu a robila anjelov, guľovala sa, milovala som zimu, sneh, mrazy, aj v - 20 som chodila vonku a bola som šťastná, nevedela som,č o je bolesť hrdla. Posledných 5 rokov ma neustále bolí hrdlo, okrem iných vecí. Mávam vkuse zvýšenú sedimentáciu, stále CRP vysoké, Aso tiež, moč mám vkuse zlý, bielkovina pravidelne, porobené všetky vyšetrenia, všetky oddelenia, nasypaných do seba XY liekov. Každý mesiac som inak chorá. Raz mám zapálenú nadobličku, inokedy mám zápal priedušnice, potom to vystrieda odpadnutie, alebo zvracanie bez príčiny aj tri dni. Točím sa v blúdnom kruhu, veď ja už ani nešportujem, ani nič nejedávam, nemám na nič chuť, iba pchám do seba lieky, ktoré som nikdy nebrala predtým, ťažké svinstvá. Počas týchto rokov som bola na troch operáciách a dvoch zákrokoch v anestéze. Lekári nevedia, čo je so mnou. Najviac mi je ľúto,:( že ako decko som bola fit, nevážila som si zdravie, ktoré mám. Smeruje to už iba k smrti a k hrobu. Aj tak dostanem rakovinu raz z tohto celého. To istotne viem.
Rozmýšľala som aj nad pobytom v nejakej destinácii, kde sa zaoberajú liečiteľstvom, ako Južná amerika, alebo Srí lanka, ale nemám na to financie a rodina tomu neverí. Skúsila aj "odklínača"chorôb, aj urieknutie, prekliatie, aby sa kliatba zlomila. Musí to byť nejaká kliatba. Ostáva mi iba plakať do vankúša. Z vysmiateho pekného dievčaťa sa stala hrozne sklamaná životom. Už nemám nádeje, ani neviem,č i by mi nejaké ajurvédske spôsoboy liečenia pomohli. Chodila som aj na terapie, ale psychiatrička mi nedokázala pomôcť tiež.Nie som hypochonder ja si choroby neprivolávam, moje telo ovládli choroby a zlí infekty.
Zažili ste ten pocit? Niečo sa proste vo vás raz a navždy zlomí a vy neviete čo. staršne chcete vrátiť späť čas a nejde to. Odvrátila som sa aj od Boha, v ktorého som dovtedy neochvejne verila. Už mi ani ten nedokáže pomôcť. ČO pomôže človeku v chorobe a úzkosti? Opustila ma moja životná láska pre choroby, a ja už neviem kde začať. Nemám oporu už v nikom. AKo môže byť takto ťažko chorý a stále mladý človek? prečo ma každý deń niečo iné bolí a trápi? Prestal ma tešiť život, prestala som cvičiť, nezaujímajú ma priatelia, ani škola, ani môj budúci profesijný život. Čo sa mi stalo, stále iba po tom pátram, som tým ako posadnutá už. Strávila som aj 10 dní pri mori v júli, a prechádzky som so psíkom riešila, a pomohlo mi to psychicky, z časti aj fyzicky, nebolelo ma nič až tak hrozne. Ale dovolenka sa skončila a ja som sa vrátila do starých koľají. Každý mi rozpráva iba " posilni si imunitu", ale to nepomáha. Už som požrala naozaj všetko za tie roky a nič sa neudialo. mama je zo mna liečená na psychiatrii, rozvrátila som svojimi chorobami celú rodinu, priateľ ma nechal po trojročnom vzťahu, som sama. Kamošky odo mňa bočia, pretože volajú ma na kávu do mesta,keď sneží, ja ísť nemôžem,lebo hne´d ochoriem. Volajú ma na diskotéku, nemôžem,lebo dostanem nádchu. Z čoho sa mi toto deje? Začala som piť alkohol,v 20ke. zo zúfalstva, ale v ničom to nepohlo, ešte to príznaky zhoršilo. Schudla som 18 kíl za tie roky, prestala som variť, prestala som žiť. Ja nežijem, iba plačem. Vždy,keď sa ma niekto opýta, ako sa mám, iba som ticho a začnú mi slzy stekať. Nedokážem to ovládať.
Už sa hnusím sama sebe a už prestávam mať rada svoje telo, hoci predtým bolo pre mňa všetkým. Zažili ste to, čo ja? Oči pre plač kvôli zdraviu?

Jana Lukacova

likeaprincess: situácia s Tvojim zdravotným stavom v ktorej si sa ocitla v Tebe vyvolala emócie (smútok, bolesť, hnev), ktoré si neprejavila a tým pádom sa cítiš celkovo horšie a horšie, pretože, ak v sebe emócie, ktoré cítime potláčame zhoršuje to aj náš fyzický stav. Nachádzaš sa tak v začarovanom kruhu, ktorý so sebou prináša zmätok, frustráciu a beznádej. Ak budeš čeliť emóciám, ktoré vo svojom vnútri prežívaš obnoví sa Tvoja vnútorná (duševná) rovnováha, budeš vyrovnaná a pokojná a prispeje to k tomu, že sa budeš aj fyzicky lepšie cítiť, tak ako na spomínanej dovolenke. Budeš mať nadhľad nad situáciou a budeš ďaleko jasnejšie vidieť, aký ďalší krok spravíš, aby si sa dostala nakoniec k niekomu, kto Ti pomôže, aby si vyzdravela aj po fyzickej stránke.

Vo svojom predchádzajúcom komentári som poukazovala na to, že mnohí psychológovia/psychiatri, ktorí by práve mali pomáhať ľuďom čeliť a prejavovať svoje emócie, nemajú „v rukách správny kľúč“, tak ako aj mnohí lekári alebo liečitelia, ktorých si stretla doteraz a ktorí mali pomôcť k uzdraveniu. To neznamená, že riešenie Tvojich problémov neexistuje. Pri tom prvom, prejavení Tvojich emócií, aby si bola opäť vo vnútornej pohode Ti budem rada nápomocná (ak budeš mať záujem, pošli mi email) a určite sa nájde i niekto, kto Ti pomôže prinavrátiť fyzické zdravie.

Ernesto

Maruschka7: toto je mega dobry a prinosny prispevok, vdaka ti zan! je to snad druhy prispevok, ktory si normalne kopirujem a text ukladam do wordu, aby som ho mal zachovany navzdy. este raz velke dik!

u nas bola mama vzdy posadnuta cistotou, bez prehanania by som mohol povedat, ze by mohol pit vodu zo zachodovej misy. kedze som v takom prostredi vyrastal, tak som tak vychovany a urcite mi da zabrat sa odnaucit si ruky umyvat po prichode z vonku, ale skusit to skusim. doma dezinfikujeme este aj klucky, na ktorych je najviac bakterii :-D

grckagrc

Stres zo skoly ti znizuje imunitu. Stres je najvacsi zabijak. Na tej dovolenke ti bolo lepsie, lebo si nebola v tom toxickom prostredi. Kde mas stres, tam je pre teba toxicke prostredie. Mozes brat co chces.

grckagrc

ATB su neucinne, virus a bakteria sa zvykne pred nimi schovat do bunky a po dobrati vylezu. Uz tusim vyvijaju take, ktore ich dokazu usmrtit aj tak.

Vezmi poriadnu palenku tak 50% aspon, to tie svine zabije. Kedysi sa tak ludia liecili. Imunitu posilnovali cesnakom, ale prosim ta nie cinskym, ten nema ziadne ucinky a kvasenou kapustou.

Maruschka7

Podla mna ti znicili zdravie antibiotika ktore beries jak lentilky. To sa nesmie brat rok a pol takmer vkuse. Ak mas nejaku vaznejsiu bakterialnu infekciu tak ano, atb su vhodne ale beru sa tyzden dva, kolko povie lekar a ked sa infekcia prelieci tak ich urcite nebrat dalej. Urcite sa nesmu brat atb na chripky, nadchy, menej zavazne choroby a virusove infekcie na ktore ani nezaberaju. A chripky su vacsinou virusove takze tam to spravi viac skody jak osohu. Ja som pred 20-timi rokmi ked som mala 20 byvala castejsie chora, nebolo to tak extremne ako u teba ale ovela horsie ako mam teraz. Citala som aj rozne clanky a o.i. som sa dozvedela toto o tych atb ze ich u nas lekari casto predpisuju zbytocne, potom ze chorobu treba vylezat a horucka sa nema znizovat pokial nie je prilis vysoka. Ked telo napadne infekcia, telo vytvori zvysenu teplotu kvoli tomu, ze sa mu tak lepsie bojuje proti nej. Ked horucku umelo zrazame liekmi, tak sa mu uz tak dobre nebojuje. Ine je ked je horucka 40 a viac, to uz zrazat treba, lebo to moze byt nebezpecne. A potom dalsia vec, citala som, ze nie je dobre stale si umyvat ruky a vsetko okolo seba dezinfikovat, nas imunitny system sa udrziava v cinnosti tym, ze stale je vystaveny nejakym bakteriam a bojuje proti nim. Zdravy clovek to ani nezaznamena, lebo jeho imun. system hravo zlikviduje vsetky bakterie, virusy a patogeny bez toho aby vypukla choroba. Ak si stale umyvame ruky a snazime sa okolo seba vytvorit takmer sterilne prostredie tak nas imun. system nema proti comu bojovat a zaspi. Ked sa potom dostane do kontaktu s bakteriami ci virusmi tak je v takom zaspatom rezime, nebojuje proti nim dostatocne a tieto patogeny vyvolaju chorobu. Ak potom na tu chorobu beries atb a rozne lieky, znizujes si teplotu, imunitnemu systemu nedas sancu aby mohlo same bojovat. Je to zacarovany kruh a vysledok je ten ktory mas, ze mas dost zniceny imunitny system ktory sa nevie branit patogenom ktore sa okolo nas nachadzaju a akakolvek bakteria ci virus ta polozi. Ale nezufaj, si este mlada, tvoj imunitny system sa zase dokaze spamatat, len mu musis dat sancu aby sa naucil to co uz zabudol a potom dopriat cas, nepojde to zo dna na den. Ja som vtedy pred 20-timi rokmi prestala brat uplne antibiotika a akekolvek lieky pri chorobe, ja som teda mavala hlavne chripky a nadchy. Pri chripke som ostala lezat v posteli a nechala moj imunitny system nech si s tou infekciou poradi sam. Teplotu som neznizovala aj ked som sa citila na umretie a robilo mi obrovsky problem vobec vstat z postele a prejst na zachod. Ale vydrzala som to. Postupom casu sa moj imun. system zacal spamatavat a chripky som mala stale menej casto a ked uz, tak mali stale kratsi priebeh. Sprvoti som lezala tyzden v horuckach, uz po roku bolo viditelne zlepsenie a asi za tri roky som mala horucku jeden den, dalsie dva dni zvysenu teplotu do 38 a potom som bola zdrava. Po asi 5 rokoch som prestala mavat uplne chripky ale stale som mala asi 3x do roka nadchu. Ako bezal cas nakoniec som prestala mavat aj tie. Teraz mam nadchu raz za par rokov a chriku ci inu chorobu som nemala ani nepamaram. A co sa toho vystavovania sa bakteriam tyka, samozrejme to neznamena ze nemas doma upratovat, cistit a ma to u teba vyzerat ako v chlieve. Ja som si hlavne teda prestala umyvat ruky ked pridem z vonka a pred jedlom. Viem ze tam vonku vselico pochytam a moje ruky sa musia hemzit bakteriami ale neumyjem si ich a idem jest. Za tych 20 rokov som nemala ziadnu vaznu chorobu takze si myslim ze tymi bakteriami strasia uplne zbytocne. Citavam aj clanky kde pisu ze ruky by sme si mali umyvat neustale najlepsie od rana do vecera pretoze vsade je to sama bakteria. Ano je, ale pre zdraveho cloveka s fungujucim imunitnym systemom su uplne neskodne. Ja si samozrejme tiez par krat za den ruky umyjem, celkom urcite po verejnej toalete, to zas riskovat nechcem. Ale nasla som v tom taku strednu cestu. Takze toto je moj pribeh a ak chces, mozes si z toho nieco zobrat. Ak by si sa rozhodla ist touto cestou pocitaj s tym, ze prekonanie chorob na zaciatku bez liekov bude zrejme tazke a budes sa citit este horsie ako bezne. Treba to ale vydrzat, pretoze to pomoze zobudit tvoj imunitny system a zacat bojovat.

likeaprincess

sonia pisateľka príbehov? a to ako v ako zmysle? myslíš? ja mám tieto problémy ten dotyčný kto ich nema,tak nepochopí. ale neprajem to nikomu a ano, predstav si, zvládam aj náročnú školu popri rom všetkom a dokonca denne. hoci vymeskavam vela,ale zvladam,lebo som sikovny clovek.
Jana Lukacova ake emocie myslis prejavovat? som mimo obraz asi
lion som dispenzarizovana aj na infektologii aj imunologii, a ked mi tam povedia,ze je to preliecena, a dokonca iba v triedach IGG ako prekonane, ziadny elkar sa s tebou nebude bavit o tom. A ked nemam veriť lekárom,tak komu?

hetera

likeaprincess, zameriavaj sa na imunologiu. chodis k nejakej imunologicke. Ako som pisala, zakladom je vylucit autoimunitnu chorobu. Pytaj si u imunológa testy na ANA protilatky.

Lion7898

No tak to mas z toho, boli dostatocne zaliecene ? Zaliecene ? To je co za vyraz ? To sa musi vyliecit hned a poriadne a ked nie tak potom nastanu taketo problemy a dokonca zivota budes len takto trpiet. Dr. never !!!!!!

Jana Lukacova

likeaprincess: odkliatie Vám nepomôže a bohužiaľ ani psychológovia/psychiatri nevolia častokrát správny prístup k pomoci ľuďom. Riešenie však existuje :)...emócie, ktoré v sebe potláčate ovplyvňujú aj Váš zdravotný stav. Ak sa zameriate na ne a začnete ich prejavovať budete sa cítiť aj fyzicky lepšie a budete mať silu, energiu na nájdenie účinného riešenia, ako pomôcť svojmu telu plne sa vyliečiť...