Dobrý deň,
sme spolu s priateľom už 4.5 roka. Ja akurát končím školu, ale plánujem ďalšiu, len externe. Našla som si už aj prácu. Naozaj sa tam veľmi teším, lenže musela som si zháňať bývanie.
A tu nastáva problém.
Chcela som totiž, aby sme bývali spolu.
Priateľ chce, aby som išla bývať do domu jeho rodičov, keďže on tam ešte stále býva. Tvrdí mi, že nebude nikomu platiť nájom a bývať u cudzích, keď môže bývať doma.
Ja si presne to iste hovorím, že nebudem bývať u cudzích a ten nájom mi absolútne nevadí, nič nie je zadarmo. Nechcem ist bývať k nim pretože pre mna sú to stále cudzi ľudia, jeho rodina. Keby sme sa náhodou rozišli tak čo ja budem robiť ? A ďalšia vec on to tam chce prerábať a vrážať tam peniaze a proste nechápem načo keď ma dalších 3 súrodencov a nikdy neviete, čo bude za pár rokov keď sa jeho rodičia pominú. Áno viem, je to blbe že o tom hovorím ale myslím na seba a pripadne na svoje deti a podobne.
Tak nakoniec je to tak, že znova budeme bývať oddelene a že on začne so mnou bývať až keď budeme rodina, čiže sa vezmeme a podobne. Čo ja v najbližších 3 rokoch neplánujem.
Zdá sa mi to strašne blbe a neskutočne ma to zožiera. Čo robiť ? Už som rozmýšľala sa aj definitívne rozísť. Lebo pre mna je toto neskutočný problém a ani jeden z nás nechce upustiť od toho, čo chce.
Neprekonateľný rozdielny názor na bývanie
S podobnym som sa v minulosti rozisla a nelutujem to vôbec ale fakt vôbec uz.
Vlastne peniaze ma nestvu tak ako to, ze on ziarlil na uspesnych chlapov potom a vkuse ich ponizoval. Toto ma stvalo. Toto by cakalo mozno aj mna raz.
Chlap nemusi byt bohaty ale ziarlil na uspesnych ludi otvorene a gadzovsky a byvat takto u svokry a na dedine (som z mesta, kde mam pracu) tak to nie. A do vsetkeho sa starali.
Podľa mňa je pri bývaní vždy dôležitý kompromis. Aj drobnosti, ako moderná sedačka s úložným priestorom či rozkladom, vedia spraviť z bytu útulné miesto, kde sa obaja budete cítiť lepšie.
Neexistuje ziadne pravidlo, ako by mali, museli, alebo ako je to spravne. Zavisi, comu davate prednost. Vyhody aj nevyhody maju obidve moznosti. Nevidel by som ani ziadny problem v tom, ze ak zene nevzhovuje byvat u svojich, alebo partnerovych rodicov, tak zozenie dom, alebo byt a pozve partnera byvat tam s nou.
Ty si Anglican a on je Slovak, asi kvoli tomu ti to rozum neberie :)
Mna by zaujimalo co si myslite o byvani v jednom dvore so svokrovcami alebo teda rodicmi jedneho z partnerov. Pripadne o byvani vedla seba kde su oddelene vchody. Podla mna by mali byt mladi uplne sami ani v dome ani vedla domu partnerovych rodicov proste ziaden spolocny dvor. Co myslite
ten kto nema na byt by nemal mat vztah...ziane u rodicov ziadny podnajom len vlastne!!
co sa tyka vztahu, tak je velmi nefer, aby niekto isiel byvat do partnerovho rodicovskeho domu. pre zdravie vztahu je vzdy lepsia neutralna poda. lebo uz len minimalne ten tlak okolia na teba by skodil. keby ste sa pohadali a mali tichu domacnost, jak by to vyzeralo? jemu by sa to pacilo, keby sa v takej situacii ocitol a mal zit v tvojom rodicovskom dome?
chapem, ze takato situacia dava zmysel, ked obaja by ste zarabali 300€ a ani na ten 350-400€ najom by nebolo. vtedy nezostava nic ine len byvat u rodicov. tak zili cele generacie nasich predkov.
ale ak chlap bere cez 2 litre, tak sa vobec divim, ze si byt nekupi na hypo sam pre seba a od teba by maximalne chcel prispiet na energie. takze u neho nebude vsetko v poriadku.
tak isto ale ani u teba nebude vsetko bez problemov. zalozis temu, kde rozoberes citlivy problem. popises jak mas pocit obmedzovania, jak ti nesedi bratova partnerka a potom mu tieto veci das precitat? a co si cakala ze sa stane? som ti chcel napisat, ze rozchod je na ceste a vidim, ze tvoj posledny prispevok ma uz predbehol a uz as to aj stalo ... nic ine sa ani nedalo cakat
ukoncim to pozitivne: pre oboch to skoncilo najlepsie ako mohlo :-)
Ahojte, ďakujem veľmi pekne za názory.
Rozišli sme sa ako ľudia, povedali sme si, že to nemá momentálne význam. Aj keď ho ľúbim, ale každý si pôjde vlastnou cestou. :)
on s tebou byvat nikdy nebude,ani ked sa vezmete.lebo rodina mu je bližšia.mal teraz priležitost si to s tebou vyskusat ale jednoducho nechce.mohli ste mat sukromie,kedze on ma este 3 surodencov.vraža peniaze do domu,mysliš uprimne že pojde do bytu?bud sa mu prisposbis abo sa rozijdete.tak to vidi on.zbytočne s nim len stracaš cas.je to dalši mamičkin maznačik.z toho nikdy nebude poriadny chlap,bude utekat za mamkou,ty budes len vzdy na 2 mieste.
Vzťah svokra - nevesta je vo väčšine prípadov komplikovaný, lebo vy ženy ste skrátka kravy. Ešte som nepočul, že by bol u niekoho problémový vzťah svokor - zať, ale svokra - nevesta to je taká klasika. A teraz k téme, určite treba bývať samostatne, k rodičom chodiť len na zdvorilostné návštevy, treba mať vlastný život, vlastné súkromie, vlastný voľný čas lebo časom ti z toho preskočí. To, že si si za partnera vybrala neschopného chlapca, ktorý sa nedokáže odtrhnúť od matkinej sukne je zase tvoja chyba a tvoj nezodpovedný výber. Máš dve možnosti zostať a zblázniť alebo odísť a nájsť si schopnejšie muža, nie nulu neschopnú samostatného života...