Dobrý deň,
sme spolu s priateľom už 4.5 roka. Ja akurát končím školu, ale plánujem ďalšiu, len externe. Našla som si už aj prácu. Naozaj sa tam veľmi teším, lenže musela som si zháňať bývanie.
A tu nastáva problém.
Chcela som totiž, aby sme bývali spolu.
Priateľ chce, aby som išla bývať do domu jeho rodičov, keďže on tam ešte stále býva. Tvrdí mi, že nebude nikomu platiť nájom a bývať u cudzích, keď môže bývať doma.
Ja si presne to iste hovorím, že nebudem bývať u cudzích a ten nájom mi absolútne nevadí, nič nie je zadarmo. Nechcem ist bývať k nim pretože pre mna sú to stále cudzi ľudia, jeho rodina. Keby sme sa náhodou rozišli tak čo ja budem robiť ? A ďalšia vec on to tam chce prerábať a vrážať tam peniaze a proste nechápem načo keď ma dalších 3 súrodencov a nikdy neviete, čo bude za pár rokov keď sa jeho rodičia pominú. Áno viem, je to blbe že o tom hovorím ale myslím na seba a pripadne na svoje deti a podobne.
Tak nakoniec je to tak, že znova budeme bývať oddelene a že on začne so mnou bývať až keď budeme rodina, čiže sa vezmeme a podobne. Čo ja v najbližších 3 rokoch neplánujem.
Zdá sa mi to strašne blbe a neskutočne ma to zožiera. Čo robiť ? Už som rozmýšľala sa aj definitívne rozísť. Lebo pre mna je toto neskutočný problém a ani jeden z nás nechce upustiť od toho, čo chce.
Neprekonateľný rozdielny názor na bývanie
Ahoj Deniska,
veľmi pekne ďakujem za radu, ale na začiatok plánujem len prenájom, keďže ešte neviem presne koľko budem zarábať a ako mi to bude vychádzať. Nakoľko ešte popritom budem študovať, tak bude to dosť finančne náročné. Chcem ísť študovať hlavne preto, aby som mohla robiť a zarábať si sama na seba. Som celkom introvert a robiť v kolektíve pre mňa nie je veľmi vyhovujúce.
Mimochodom našla som si 1izbový byt za 170€.
Ďakujem aj ostatným, ktorí prispeli do tejto diskusie.
Poslala som to aj priateľovi, lebo pre mňa je toto veľmi veľký problém a hoci ho mám rada, tak neviem či toto ustojíme.
ahoj pokial ti mozem poradit nechod do podnajmu. Aj garsonka dnes stoji 300 a viac eur zober si hypoteku a hotovo. Takto budes roky byvat v podnajme vyhadzovat tri stovky alebo viac co si mohla investovat do vlastného.Vlasty byt si treba zabezpecit co najskôr neodklada to.
múdro rozmýšlaš dievča, jednoznačne si urob podľa seba, zober si do podnajmu nejaku garzonku, ked nebudeš mať problem ju sama platit pohoda...
tvoj priatel pokial chce vrážať penaize do rodičovskeho domu a nebude to mať nejako právne podložené, odkladanie bločkov atd,..
skončiť može s holou riťou, rodičom prepne zmyslia si že dom prepíšu na niektore ine decko, tak može isť pod most...
to je zjavne typ ktory sa najradšej drží materi pri sukni,..
si vieš predstaviť buducnosť s ním, v detskej izbe??? že v jeho detskej izbe bude s vami ešte aj dieťa, ked budete mať...?
desivá predstava...!
sama si napísala že čo ak sa rozídete... tak ten vzťah asi nie je ktovie čo.....
Najlepšie urobíš ked si po škole začneš zarábať, bud našetríš alebo zoberieš hypo a kúpiš si vlastné bývanie z ktoreho ťa žiaden kvázi frajer nevyhodí, ... je to naistejšie...
Nespoliehaj sa na chlapov...!
Ja mám tiež vlastne byvanie, od 22 som si uver zobrala, žijem sama, teraz idem do zahraničia od noveho roku zarobiť aby som do 30tky mala uver splatený,..
Ak obidvaja zarabate tak, ze mozte platit najom, potom kde je problem? Fakt by ma nasral. Urcite nechod s nim byvat az ked budete rodina to je hlupost.