Dobrý deň,
sme spolu s priateľom už 4.5 roka. Ja akurát končím školu, ale plánujem ďalšiu, len externe. Našla som si už aj prácu. Naozaj sa tam veľmi teším, lenže musela som si zháňať bývanie.
A tu nastáva problém.
Chcela som totiž, aby sme bývali spolu.
Priateľ chce, aby som išla bývať do domu jeho rodičov, keďže on tam ešte stále býva. Tvrdí mi, že nebude nikomu platiť nájom a bývať u cudzích, keď môže bývať doma.
Ja si presne to iste hovorím, že nebudem bývať u cudzích a ten nájom mi absolútne nevadí, nič nie je zadarmo. Nechcem ist bývať k nim pretože pre mna sú to stále cudzi ľudia, jeho rodina. Keby sme sa náhodou rozišli tak čo ja budem robiť ? A ďalšia vec on to tam chce prerábať a vrážať tam peniaze a proste nechápem načo keď ma dalších 3 súrodencov a nikdy neviete, čo bude za pár rokov keď sa jeho rodičia pominú. Áno viem, je to blbe že o tom hovorím ale myslím na seba a pripadne na svoje deti a podobne.
Tak nakoniec je to tak, že znova budeme bývať oddelene a že on začne so mnou bývať až keď budeme rodina, čiže sa vezmeme a podobne. Čo ja v najbližších 3 rokoch neplánujem.
Zdá sa mi to strašne blbe a neskutočne ma to zožiera. Čo robiť ? Už som rozmýšľala sa aj definitívne rozísť. Lebo pre mna je toto neskutočný problém a ani jeden z nás nechce upustiť od toho, čo chce.
Neprekonateľný rozdielny názor na bývanie
zufalka nikdy sa nato nedaj nahovorit dobre ti tu radia chlapovi je to jedno ale zena bude od svokry pocuvat za vsetko za varenie, pranie zehlenie zato kolko doma porobi a neporobi...o vychove deciek nehovoriac... svokrin dom svokrine pravidla a nikdy to nebude inak...cim je clovek starsi tym je horsi... moj ex tiez nechcel ist do vlastneho chcel zostat v rodicovskom dome a bolo to peklo... ten vztah som ukoncila nakolko jeho matka nam robila neskutocne naprieky uz pocas chodenia chceli sme ist po robote von a matka dala do ruky priatelovi kosacku, pilu vraj potrebuje aby jej porobil zahradu ( hlavne ze mal dvoch bratov co studovali a mali viac casu ale spravit to musel ON ) a toto sa nam dialo fakt pernamentne po praci pre neho mala vzdy robotu... proste nie.... svokrovci a mladez nemaju spolu byvat....
Ludia tak kedysi zili uplne bezne vo viacgeneracnych domoch a poznam vela rodin, ktori tak ziju aj dnes.U zien to byva dost problem, lebo skoro kazda si dnes mysli, ze je princezna zo Saby a vsetci by z nej mali byt paf a nic od nej nechciet, len ju obskakovat. No a ked su take v dome dve, tak je to velky problem.
Ďakujem veľmi pekne.
Už som si fakt myslela, že so mnou je niečo zle.
Aj teta ma nahovárala, že tam mám ist, že nebudem musieť platiť nájom a že ten večer keď prídem domov to tam nejako vydržím. Ale ja takto žiť nechcem. Radšej dám tých 200€ a keď prídem domov tak budem mat pokoj a nikoho, kto mi tam dýcha na chrbát :(
zufalka v zivote sa nedaj nahovorit aby ste ostali u jeho rodicov!! aj keby si mate vziat uver tak vzdy lepsie ako zit v dome svokry podla jej pravidiel!! Nasi urobili osudovu chybu ked si nekupili vlastny byt a ostali sme byvat u rodicov mojej mamy... Cele detstvo som zila podla pravidiel babky nemohla som si k nam zobrat ani kamosku... bolo to utrpenie... nikdy svojim detom nepripravte taky zivot ze u svokry..nikdy.... neni to dobre...kto nema vlastne nech nema ani dieta.... dvaja majju zit oddelene...
Keď si to tam teraz prerába tak ver tomu, že odtiaľ sa potom len tak ľahko nebude chcieť sťahovať za 3 roky a budeš to riešiť odznova. to už poznám :( bude mať argumenty, že budete mať deti a prečo by ste sa sťahovali od rodičov keď tam máte všetko zariadené a rodičov pri sebe. ale to je práve ten problém. nech máte akokoľvek dobré vzťahy tak takéto bývanie ich pokazí.
bj2 a ked pojde na polovicny uvazok a bude zarabat menej tak zenska bude hucat ci budu mat dostatok penazi na byt, auto a vsetky potreby... nesplietajte tu blbosti... peniaze su dnes dolezite... pri cenach dnesnych bytov by mal mat 2000 eur kazdy...
Z mojej skusenosti, cloveku co zaraba 2000 eur, alebo viac, po case vzdy prepne. Vzdy sa stane s nim nieco negativne (zivotne skusenosti). Lebo ten spravny, si necha 1000, a 1000 daruje na chudobnych, alebo, si najde polovicny uvazok aby bol 2x tolko so svojou rodinou. Proste ziaden normalny clovek neostane dret 8 hodin za 2000 eur, prepne mu z toho po case, vzdy.
"svokrovci" sú vždy kapitola sama o sebe :-D ... niektoré hlášky čo dokáže svokra/budúca svokra vypustiť stoja za to, čo tak vnímam v okolí.
a prežívate krízu, to je normálne. dôležité je či dokáže bojovať za spoločný vzťah a tú krízu vyriešiť alebo vám to za to nestojí a pôjde si každý vlastnou cestou. máte to vo svojich rukách.
a ešte dodám, že ak dvaja chcú spolu bývať tak tú cestu nájdu. z mojich skúseností, ak muž ženu chce pri sebe tak pôjde hoc aj do prenájmu na začiatok. Ako jasné, niekedy sa môžeš aj na hlavu postaviť a nedá sa spoločné bývanie z finančných (či iných) dôvodov, ale mať plat 2 000 eur tak neváham ani sekundu na jeho mieste a už s tebou diskutujem čo podnikneme aby máme spoločnú domácnosť. zarába slušne na to aby sa musíte tlačiť u "svokrovcov"....
Všetko je veľmi komplikované.
Problém je že ja už s nim neviem normálne komunikovať, stále sa iba hádame...
a máš pravdu, ale ja by som tam nemala ani koho pozvať, keďže cela moja rodina je rozhádaná a on tam samozrejme chce celu jeho super rodinu..
A už vidím ako sa budú usmievať že ja tam nemám ani rodičov ako naposledy, sa mi vysmiala jeho mama do tvare keď som sa musela vysťahovať od mami že : “no čo vyhodila ta ?” Odvtedy sa mi zhnusila a on mi na to povedal, že nemám si brat všetko k srdcu ..škoda reči .. ale to je zas na inú tému :)