Ako ubieha čas a zmenil som moje správanie od chalana, ktorí chcel vždy dobre, tak začínam byť so svojím životom zmierený a už necítim pocit nedostatkov, ktoré ma vždy obklopovali. Zvykol som si nato, že som neustále sám a nemám sa ani s kým porozprávať a že o mňa nemajú dievčatá záujem. Teraz mám v duši viacmenej pocit uspokojenia a už viacej tieto veci nepotrebujem. Ak raz ostanem ako starý mládenec, tak aspoň nebude nikto za mnou slziť, keď tu už raz nebudem. Nebude sa kvôli mne nikto trápiť, keď budem možno raz ťažko chorý a nebude musieť nikto so mnou riešiť moje problémy. Dostal som sa do bodu, kde som sa od ľudí izoloval a nepotrebujem nikoho nového do môjho života, aby ma spravili šťastným. Budem si na seba sám zarábať a budem si aspoň šetriť na prostriedky, ktoré by som si chcel v živote kúpiť. Už nevyhľadávam lásku či vzťah. Už nepotrebujem a nemám nejaký pocit, že by som potreboval konečne s nejakou ženou sex. Teraz mi je lepšie a cítim sa volnejšie. Možno som bol vždy sebecký, negatívny a možno práve preto som nikdy nemal nič, pretože som sa snažil pretvarovať, že som iný. Teraz som konečne našiel svoje práve ja a cítim sa oveľa lepšie. Samota je niekedy lepšia ako mať okolo seba stovky ľudí, ktorí vás za chrbtom klamú a myslia si o vás, že ste čiernym bodom v ich živote. Konečne som spokojný.
Zvykol som si ! Už nechcem vzťah.
Ahooj,
zacni navstevovat fitko alebo nejake podobne miesta, mozno najdes polku tam..ja som bola tiez sama dost dlhu dobu, potom som to nejak prestala riesit a uz mam pri sebe osobu s ktorou ma bavi zit ;-))
Skus aj pokec so svojou foto, veeelmi vela pripadov je, ze sa tam nasli ,,dvaja,, a uz maju aj po svadbe ;)) Netreba sa nechat odradit, treba trosku stastie pokusat :P
Matusisko to snád nie, ty si mi tak chýbal! Po dlhšej dobe som si tu z nudy otvorila tuto stranku a aha Matusisko je tu stále so svojím "problémom". S chutou som sa na tom zasmiala a prosím neber to ako urážku, ale skôr naopak :-D
Takže tento krát si rezignoval a dokonca sa ti podarilo samého seba presvedčiť, že ti to takto vyhovuje. Čo bude nabudúce?
Ešte ma napadlo, nepomohlo by ti niečo od Michala Kopeckého? On sám sa charakterizoval, že bol v minulosti takým chlapcom ako si asi predstavujem teba a že na sebe popracoval a uplna zmena. Má aj stránku- akozbalit.sk, alebo knihu - Príťažlivosť.
Ja si myslim, že to nie sú nejaké blbé rady a niekomu môžu pomôcť aj ked sama som zastancom toho, aby bol človek sám sebou a nie kopíroval nejaké návody. Problém je v tom, že človek už ani nevie poriadne čo je to byť sám sebou lebo ho nonstop degeneruje spoločnosť, škola, náboženstvo a tak, ale to je už iná téma.
Ja som skôr extrovert, pretože nemám problém v spoločnosti nadviazať kontakt a nejako sa prejaviť a komunikovať. No vidíš, tak kamarát ma potom šťastie, keď si žena našla jeho a nie naopak. Vieš, ja sa už na vzťah pozerám trošku z iného hľadiska. Teraz keď aj stretnem v živote pekné dievča napríklad v robote alebo kde, tak to už so mnou len tak jednoducho nezamáva ako by to bolo niekedy, Jednoducho som už zo všetkého čo som sa snažil mať znechutený a preto mi ten vzťah aktuálne vôbec nechýba tak isto ako aj ostatok po ktorom som vždy túžil. Ak ti mám pravdu povedať, tak tie vzťahy mi teraz prídu už keď si len na to spomeniem absurdné a nemám nato ani náladu vôbec myslieť. Do takéhoto stavu som sa jednoducho dostal a som oveľa viac spokojný. Býval som iný človek úplne, ale okolnosti ma zmenili a myslím, že je to oveľa lepšie.
Ach, ten posledný odsek treba brať s nadhľadom, trochu som to prehnala. Stane sa mi to možno 2-3krát za rok, len teraz to bolo také čerstvé, tak som to napísala. Každému z času na čas preskočí, našťastie je to len chvíľkové. Ja nie som vôbec zúfalá, ani nepôsobím zúfalo, som iba dosť nahnevaná a stále myšlienkami v minulosti alebo v budúcnosti. Po mojej skúsenosti neverím tomu, že niekto dokáže byť sám a spokojný. Jedine že by nikdy vo svojom živote necítil potrebu byť s opačným pohlavím a to je len veľmi malá hŕstka ľudí.
To máš pravdu, že muži robia väčšinou prvý krok. Neviem, aký si povahový typ, extrovert, introvert či niečo medzi, ale moja kamarátka (extrovert) zbalila svojho terajšieho priateľa. Ju priťahujú muži, ktorí sú introvertnejší, presný opak jej povahy. Zo začiatku to boli len kamárati, aj keď ona k nemu cítila niečo viac, ale nebola si istá, či je to opätované. Mal podobné zmýšľanie ako ty, dokonca jej viackrát tvrdil, ako je on rád sám a nikoho nechce. Až neskôr z neho vyšlo, že od začiatku sa mu páčila, no on sa správal opačne :D Ale keby s ním ona neudržiava kontakt, tak by z toho nič nebolo. Niečo na tej vete - protiklady sa priťahujú - bude + opäť to štastie, ale to šťastie si práve ona vzala do svojich rúk.
Ok, teraz si so svojou situáciou spokojný, ale ak by si fakt stretol ženu, s ktorou by si si vedel predstaviť dlhodobý vzťah, tak by si si vybral samotu?
Demure
Čo sa týka vzťahov, tak ja osobne si myslím, že to je len o šťastí a o ničom inom. Jednoducho musia na seba dvaja naraziť a mať to šťastie, aby si rozumeli a aby sa chovali vo vzťahu ako sa chovať má. Nie žiadne klamanie za chrbtom a špásovanie s inými osobami. Jednoducho, keď má žena aj muž v hlave dostatok rozumu nato, aby si vedeli stanoviť priority vo vzťahu a mali na vedomí čo vlastne vzťah znamená, tak myslím, že tam nieje čo riešiť. Ale to sa asi skôr týka vzťahu už starších ľudí a nie týchto 15-25 ročných nedozretých "dospelákov" čo ešte možno ani v takomto veku nevedia čo so životom.
Áno toto som už čítal viackrát, keď som chodieval a hľadal si na Pokeci nejakých tých nových ľudí do môjho života a taktiež priateľku. "Píšeš, že si fešák podľa žien, tak nie je možné, že ťa nikdy žiadna nebalila, keď ste boli s kamošmi vonku." Baby vždy čakajú, že muži spravia prvý krok a to mi bolo povedané neraz. Takže pochybujem, že žena by išla baliť ako prvá muža a nie naopak. Ak to samozrejme nieje nejaká povoľnejšia baba čo nemá problém riešiť aj s dvomi mužmi za jednu noc. A keď som aj údajne fešák čo o mne písali, to zase neznamená, že budú ženy zo mňa na mäkko. V dnešnej dobe to ide podľa mňa úplne inak.
Zatiaľ s tým čo píšem som spokojný a keď aj čítam tieto príspevky je mi nejako ľahšie na duší a cítim, že som vyrovnaný s danou situáciou a je mi nejako naozaj lepšie, takže som možno naozaj našiel pokoj v duši a uspokojil moje potreby, ktoré som tak dlho hľadal aj keď úplne iným spôsobom. To čo píšeš mi ale nepríde ako dobrý spôsob chovania sa. Píšeš, že stačí, keď sa s niekym rozprávaš a už si predstavuješ že ste pár. Toto mi príde už dosť zúfalé a strácaš samu seba a možno aj hrdosť. Schop sa. Tak ako ženy chcú statných a vyrovnaných chlapov po svojom boku, tak to isté chcú aj chlapi od žien.
Matusisko_xD
Díky, rovnako ti držím palce. Vo všetkom hrá nemalú úlohu aj štastie. Môj bratranec sa dal dokopy už teraz s jeho manželkou, keď mali obaja len 16 rokov. Väčšina by povedala, že tieto tínedžerské vzťahy nikdy dlho nevydržia, ale oni sa majú stále radi, jednoducho sa našli, boli v správnom čase na správnom mieste. Niekto možno nájde toho správneho človeka neskôr. Moja kamarátka mala 4 vzťahy, ktoré trvali priemerne 1-2 roky, teraz sa zoznámila s mužom, s ktorým už plánuje spoločnú budúcnosť. Ak by neriskovala, tak by si s nikým nezačala vzťah. A teraz je šťastná, ale predtým bola smutná zo skrachovaných vzťahov, ale verila, že raz nájde toho správneho.
Píšeš, že si fešák podľa žien, tak nie je možné, že ťa nikdy žiadna nebalila, keď ste boli s kamošmi vonku. Alebo si sa mohol stretnúť aj s takými typmi žien, o ktoré musíš viac zabojovať alebo ktorým sa páčiš, ale ony ťa budú ignorovať :D Ak by sa mi prihovoril nejaký pekný muž, neviem, či by som zo seba dostala súvislú vetu. Niekedy sa ľudia ani nesnažia nadviazať konverzáciu s atraktívnym človekom, lebo si myslia, že ich aj tak odmietne, tak radšej neurobia nič. Možno aj na teba sa tak pozerajú, nikdy nevieš. Toto sú len také moje teórie. A na sociálnych sieťach si sa s nikým nezoznámil?
Musela som reagovať na tvoj príspevok, lebo som sa v tom našla a pripomenulo mi to moju minulosť. Ja sa teraz nachádzam práve v tom tvojom období od 17 rokov, keď ma neskutočne štve, že som sama a rozmýšľam, ako si nájsť priateľa. Môžeš oklamať sám seba, že ti je takto dobre, dá sa to, mne sa to podarilo od 16 do 21 rokov, ale koľko ti to vydrží? To nemôžeš vedieť. Teraz mi je ešte horšie ako predtým, som zo všetkého znechutená ako ty, ale aspoň začínam hľadať nejaké riešenia, nechcem pred sebou utekať. S tou Jessicou Albou si ma pobavil. Teraz keď sa spätne pozriem na to obdobie, keď som bola "šťastná" sama, tak by som odmietla aj toho upíra Roberta Pattinsona :D. Teraz mi stačí, ak sa na mňa, čo i len niekto pozrie, rozprávame sa spolu a ja si už začínam predstavovať, že sme pár :D Čistý blázon.
Tak skúšaj viacero možností ako si nájsť nejakého kamaráta alebo kamarátku. Možno si ešte nevyskúšal viacero možností, kde by sa to mohlo podariť.
Ja Ti práveže verím a je mi veľmi sympatické, že si si s tým takto poradil. Tiež by som chcel, ale rád by som osobne spoznal a možno našiel kamaráta v takom človeku ako som aj ja. Myslím, že ozaj by to nebolo na škodu :)
Píšem to sem preto, pretože to tak naozaj cítim, pretože som sa zmenil. A mám 23 rokov. Jednoducho som prestal riešiť problémy kvôli ktorých som bol psychicky na dne. Načo sa trápiť ???? Je to úplne zbytočné. Všetky moje problémy, ktoré som riešil tak sú mi ľahostajné a nemám chuť ich už ďalej riešiť. Takto som spokojný.
Ak mi neveríte, tak to je už len váš názor na vec. Možno mi neveríte preto, lebo si neviete predstaviť, že by sa človek kvôli niečomu takému prestal trápiť. Jednoducho človek si zvykne na všetko a to aj na to, že je neustále sám celé dni. Ja som si na to zvykol a preto mi už všetko ostatné príde zbytočné riešiť. Je to tak ako píšem a nemám dôvod klamať.
Našiel si vnútorný pokoj ? Naozaj ti odľahlo, opadli z teba všetky nepríjemné pocity, depky a pod. ? Neverím, inak by si sem nepísal. Podľa mňa len klameš seba samého. Ja som k sebe úprimný a dívam sa krutej realite priamo do očí.