Zdravim... Mam velmi znizenu hladinu vitaminu D a abnormalne mi vypadavaju vlasy, mam bolave a citlive zuby a zaujimalo by ma ci to moze s tymto D vitaminom suvisiet. Dakujem
Vitamin D a problemy
Antilooopa len niekto ani len nemam predstavu kolko toho vitaminu telo potrebuje. Kolko potrebujeme my a kolko deti. Preto je vhodnejsie podla mna riadit sa tym co povie mudr.
Katinaa Vigantol, ktory my mame doma tak ten mozu aj dospeli aj deti tam je rozdiel potom jedine v davkovani. Ale ako je to pri inych deckach volne dostupnych to netusim.
Pretoze tento co som pisala doktori detom predpisuju ked su malinke, takze s tym problem nie je.
samozrejme...predsa malému dieťaťu nedáš kapsuly s obsahom 2000 I.U..
Kocky myslite, ze kazdy vitamin D je akoze aj pre deti aj pre dospelych alebo to ozaj treba nejako odlisovat este aj toto? Lebo teda zaskocila ma v lekarni lekarnicka, ked som si pytala cecko a chcela vediet, ci to pre dieta ci pre mna. Tak ci je to podstatne aj pri inych vitaminoch.
vretienka iba tak z nicoho nic sa ziadne odbery nerobia :)
To sme sa asi nepochopili, ja Vigantol nedavam do misky s kasou, ale na lyzicku vezmem kasu a na nu dam dve kvapky vitaminu a tym je to u nas vybavene :) To susto mam istotu ze bez problemov zje. Keby som to davala do misky by som sa stresovala aby zjedla vsetko ;)
LANTALIA DAKUJEM ZE SI MI NAPISALA CHCELA SOM VEDIET AKO TO JE CI TREBA MAT NA TO NEJAKY DOVOD ALEBO SA TO ROBI AJ TAK NEJAKO V RAMCI NEJAKEJ PREVENCIE ALEBO NIE :)
lantalia suhlas riadim sa tym co povie doktor ked povie ze je nutne vitamin D davat a to denne tak to tak robim ked povie ze sa mu vidi, ze uz mozeme davat menej alebo ze uz netreba tolko ako v prvych tyzdnoch zivota tak ano ja to akoze evidujem, ale popytam sa na to, ci to nejako do buducna moze uskodit keby sme decko davali dlhodobo a zariadim sa tiez na zaklade toho :)
Demza len to musia celú tú kašu spapať aby sme mali istotu, že to zjedia celé, ale lepšie je kašu na lyžičku a na tú dať, to je vtedy ozaj dobré, to plne podporujem ;)
Janamicha a najideálnejšie je, keď sa dá vitamín do kaše a deti ani len nevedia, že niečo takéto tam majú :D