Zdravim... Mam velmi znizenu hladinu vitaminu D a abnormalne mi vypadavaju vlasy, mam bolave a citlive zuby a zaujimalo by ma ci to moze s tymto D vitaminom suvisiet. Dakujem
Vitamin D a problemy
spilba ani ja ee, ved aj preto som vybrala Vigantol, ked mi ho doktorka predpisala pre malinku, aby bolo dobre :)
zuzanita, len ked niekto chodi do solarka, tak potom treba asi aj castejsie chodit na kozne, na prehliadky nie? skrz znamienka, ci?
Zuzanita, len takéto umelé opaľovanie môže spôsobiť aj veľa iných problémov. Takže s tým by som ja teda bola celkom opatrná. Ale môj názor je taký, že déčko treba proste dopĺňať.
Lebo pri jeho nedostatku telo ohrozuje krivica, pri deťoch môže byť problém so zrastaním fontanely a to sú problémy, s ktorými sa teda ja napríklad stretnúť nechcem
Vitamin D3 v tabletkovej forme je skvela vec. Vcera som sa dokonca docitala na internete, ze v Ulme vedci publikovali novu studiu a pri nedostatku D3 je velmi uspesne aj solarium - samozrjeme s mierou, odporucaju 20 min. tyzdenne pocas chladnych mesiacov. Solarko navstevujem, aj ked nie az tak pravidelne, a teraz budem s lepsim pocitom :-) Ja beriem D3 v kombinacii s Kalciom od naturonline.sk a som spokojna.
Vvendy na toto pride clovek az ked ho nieco postihne, az ked sa nejako stretne s nejakymi problemami, ked pride do kontaktu s nedostatkom, ze bude vidiet, co to moze sposobit.
Vtedy az akoby sme pochopili aku vahu ma zdravie
mamita tým prejavov je veľmi veľa, nedostatok sa fakt môže kadejako prejaviť, ja by som tento vitamín ani náhodou nepodceňovala!
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
katinaa áno tá krivica to sa hlavne týka malých detí, ale nedostatok vitamínu D sa môže prejaviť rôznymi spôsobmi, môže sa to odraziť napríklad aj na množstve energie, že proste príde únava skôr ;)
vierocka suhlasim, aj mne je to zvlastne naco kupovat, ked detsky doktor predpise kvapky, decko, ktore je potrebne davat :) tieto kvapky davame my uz dlhsie a po dve kvapky denne a prevencia ista :)
rebekah ale načo kupovať zbytočne takéto déčko, keď môže lekár predpísať déčko v podobe kvapiek a je to bez problémov??:)
urcite vyskusaj vitamin d od genericy za mna top