Dobrý večer.
Nemám priateľov. Mám pocit, že sa so mnou nikto nechce baviť, lebo som škaredá, ale aj preto, že som extrémne hanblivá. Ale povahu teraz nebudem rozoberať. V škole sa s nikým nerozprávam, mám pocit, že ma nemajú radi, aj preto, že som škaredá. Nie, ja to viem. Spolužiačka mi raz hovorila, že si robia srandu z toho, ako vyzerám. Aj keď idem po ulici, čakám na zástavke, každý na mňa čumí s tým znechuteným pohľadom. Akoby som im niečo urobila. Je pravda, že sa nikdy nemaľujem. Kompletne namaľovaná som bola len raz v živote. Mám veľký široký nos, dva krivé predné zuby, vyzerám ako obluda. Pochybujem, žeby to kozmetika zmenila. Videla som sa namaľovanú a poviem vám, žiadna sláva.
Ľudia majú pravdu, majú právo sa zo mňa vysmievať, čumieť na mňa, pretože som vážne škaredá. Je to pravda. Sama to dobre viem.
Som škaredá a nikto sa so mnou nebaví
no tak to hádam nie, nikto nie je dokonalý, každý máme svoje chyby, veľké nosy, krivé zuby, dakto škúli, dakto je tlstý, ale v každom je niečo pekné. A tí čo si z teba uťahujú, vieš ono to bude skôr tak, že nie sú spokojní sami so sebou a ty si asi dobrá obeť aby si mohli zvyšovať svoje sebavedomie. Zapri sa, začni čítať niečo motivačné a hlavne si zmeň v hlave myšlienky. Začni si veriť, sem tam si daj ľahký makeup, špirálu, jemný rúž, zmeň šatník možno a uvidíš tu zmenu a hlavne kašli na neprajníkov. Ži svoj život, daj si nejaký životný cieľ a nepozeraj, že ťa budú možno odhovárať.
Ste strašní, ľudia.
To čo sú toto za odpovede, že "určite nie si škaredá, tak, ako si myslíš" ? Ako to vy môžete vedieť ? Videli ste ju niekedy ? Ako si niekto môže myslieť, že nie je škaredý alebo že to nie je až tak zlé, keď mu to ľudia naznačujú alebo priamo hovoria ? Ako môže byť niekto taký naivný ? Má žiť vo svojom svete a naivne si myslieť, že je pekná a ignorovať pravdu z toho "reálneho" sveta ?
Veď tu písala, že vidí, ako sa na ňu ľudia pozerajú a vysmievajú sa jej. Čo si má to dievča myslieť ? Určite nie to, že to nie je pravda. Keď to tí ľudia robia, tak na tom asi niečo bude, nie ?
Bohužiaľ, v niektorých prípadoch (napr. v mojom) nepomáha ani kozmetika, cvičenie (som štíhla), ani nič také.
Netlačte tu ľuďom do hlavy kaleráby, že "určite si krásna zvnútra" bla, bla, bla. Tým nikoho neupokojíte, skôr naopak. Naštvete.
V tejto dobe na vnútornej kráse nezáleží. Záleží na tej vonkajšej.
Cliattsi odpíš na pokeci :)
Lilly18 - ty si presne ako ja s tebou by som si rozumel :) nechaj kontakt
Určite nie si škaredá. A ak si naozaj škaredá (hoci si to nemyslím), tak sa nejak uprav, namaľuj sa a budeš kočka.
Ide o to, že nemáš v sebe tú iskru. Ak budeš mať v sebe tú isjru, už nebudeš pôsobiť vážne. Ja si myslím, že sa to dá zmeniť. Ešte doteraz som sa úolne neuspokojil s tým, kým vlastne som a ako reagujem medzi ľuďmi a chcem to zmeniť. A vmne vadí, že pôsobím vážne. Lebo napr. posrandujem medzi chalamni a oni aj vidia na mne, že je to také opatrné s umelo nahideným úsmevom a "silené", aby to zapadlo do toho kontextu. Je to tým, že sa pri nich necítim dobre, aj keď mi vlastne ničím nehrozia. A lepšie sa cítim pri človeku, s ktorým sa dá o hocičom, nevyhodnocuje ho moje podvedomie ako nebezpečenstvo a tá sranda nie je taká nasilu. Myseľ - v tomto prípade som myslel podvedomie. Ale môže sa ti stať, že aj pri priateľskom človeku pocítiš veľký strach, aj keď ti chce napr. pomôcť cudzí milý človek.
No a ešte jedna taká otázka, či ľudia o tebe povedia "Ona je taká vážna", aj keď ty sa necítiš byť vážna. A keď to povedia, či sa ťa to dotkne.
A tiež, či si myslíš ty, že si vážna Áno-NIE a ak si povedala áno, tak či si sa zamýšľala nad tým, že prečo to tak je. Že či si sa pre tú vážnosť ty sama rozhodla, že budeš vážna, alebo či si myslíš, že už je to v tebe bez ohľadu na to, či sa pre.to rozhodneš (Inak myslím, že odpovieš, že nie si vážna uvidíme :) ) Inak ak to o tebe aj povedia, je možné že ti z teba vyžaruje a možno by si to chcela zmeniť. Okrem toho ani mne nešla ekonomika. Musel som sa to bifliť. Zle sa mi to učilo. Nepýtal som sa, ale dúfam, že ťa táto diskusia aspoň trochu baví.
Cliattsi - Áno, viem, že som vážna. Keď som sa niekedy usmiala pri doktorke, povedala, že sa konečne usmievam, lebo sa vždy tvárim mrzuto.
Mám pocit, že je to vo mne, že sa tak prirodzene tvárim.
Poznám takých ľudí, ktorí na tvári vyzerajú mrzuto, ale sú fajn.