Dobrý večer.
Nemám priateľov. Mám pocit, že sa so mnou nikto nechce baviť, lebo som škaredá, ale aj preto, že som extrémne hanblivá. Ale povahu teraz nebudem rozoberať. V škole sa s nikým nerozprávam, mám pocit, že ma nemajú radi, aj preto, že som škaredá. Nie, ja to viem. Spolužiačka mi raz hovorila, že si robia srandu z toho, ako vyzerám. Aj keď idem po ulici, čakám na zástavke, každý na mňa čumí s tým znechuteným pohľadom. Akoby som im niečo urobila. Je pravda, že sa nikdy nemaľujem. Kompletne namaľovaná som bola len raz v živote. Mám veľký široký nos, dva krivé predné zuby, vyzerám ako obluda. Pochybujem, žeby to kozmetika zmenila. Videla som sa namaľovanú a poviem vám, žiadna sláva.
Ľudia majú pravdu, majú právo sa zo mňa vysmievať, čumieť na mňa, pretože som vážne škaredá. Je to pravda. Sama to dobre viem.
Som škaredá a nikto sa so mnou nebaví
No a ešte jedna taká otázka, či ľudia o tebe povedia "Ona je taká vážna", aj keď ty sa necítiš byť vážna. A keď to povedia, či sa ťa to dotkne.
A tiež, či si myslíš ty, že si vážna Áno-NIE a ak si povedala áno, tak či si sa zamýšľala nad tým, že prečo to tak je. Že či si sa pre tú vážnosť ty sama rozhodla, že budeš vážna, alebo či si myslíš, že už je to v tebe bez ohľadu na to, či sa pre.to rozhodneš (Inak myslím, že odpovieš, že nie si vážna uvidíme :) ) Inak ak to o tebe aj povedia, je možné že ti z teba vyžaruje a možno by si to chcela zmeniť. Okrem toho ani mne nešla ekonomika. Musel som sa to bifliť. Zle sa mi to učilo. Nepýtal som sa, ale dúfam, že ťa táto diskusia aspoň trochu baví.
Cliattsi - Áno, pocítila som úzkosť.
Priamo šikanovaná nie. Posmešky za chrbtom, áno a trvá to doteraz. K tomu som ešte spomalená, takže sa na mňa každý pozerá, ako na niekoho z osobitnej školy. Mám dosť, keď mám ísť na prax, lebo už vidím tie pohľady, počujem reči... Psychicky ma to ruinuje a zosilňuje to moje depresie. Mám tak nízke sebavedomie, že som si myslela, že sa už nedá znížiť, ale mýlila som sa.
Mala som s obidvoma, no bola to moja chyba. Mala som problémy so školskou dochádzkou. Inak bol a je náš vzťah dobrý.
Áno, som extrémne hanblivá introvertka. Strašne sa podceňujem, nenávidím sa a nemám na sebe rada ani jednu vec. No, jednu áno. Že nie som falošná a nenávidím byť v prítomnosti s takýmito ľuďmi.
Pochybujem, že sú ľudia, ktorí sú ku mne naklonení. Nemajú na to dôvod. A aj keby niekto taký bol, neverila by som, pretože by tom to nechápala.
Musím povedať pravdu, zhadzujem sa pred jedným človekom, ktorý (aspoň to tak vyzerá) podporuje. Nemám problém si sama zo seba spraviť srandu, alebo sa zhadzovať, pretože je to to, čo si naozaj myslím ja, aj ľudia. Preto keď mi niečo také povedia, som z toho mrzutá, ale dávam im to za pravdu, pretože ju majú.
Takže asi tak.
A písala si, že nemáš prialeľov, lebo ...
Skús si prečítať tento článok, ak vieš po anglicky. Ak som to správne pochopil, tak tí hanbliví ľudia sa natoľko podceňovali, že si mysleli, že aj pre ich najlepších priaeľov neboli najlepší -JEDNODUCHO SI NEVERILI. Toto je síce iný výskum, ale hovorí o tom, že jednoducho JANBLIVÍ ĽUDIA SA VO VŠEOBECNOSTI DOSŤ PODCEŇUJÚ.
Čiže možno to do urč miery aj s tebou súvisí. Daj tiež vedieť, čo si o tom myslíš. Možno aj v tvojej škole sú sľudia, kt. sú j tebe naklonení, ale bojíš sa toho kontaktu. A potom si izolovaná od ľudí. Niekedy stačí aj pri nejakej drobnej príležitosti povedať ahoj a niečo sa opýtať. A potom neskôr toho človeka možno stretneš zas a pôjde zas už iná kominikácia. Ale NEZHADZUJ SA PRED NIKÝM. Uvedom si,že bez ohladu na to aka si,.máš hodnotu. Aj keď ju nevidíš. Bude to dosť ťažké, ja to poznám. Ale toto sú začiatky. Čo sa týka dýchania, skús si niečo prečítať o aplikovanej relaxácii. Tá to pomôže zbaciť sa toho napätia, príp. ho zmierniť. Niekt. situácie ale budú natoľko stresové, že ti to nepomôže. Ale cvikom sa to dá vylepšiť. Škoda, že nemám nič konkrétne po ruke. V knižnici ale nájdeš rôzne materiály o tom. Aplikovaná relaxáxcia je ZÁKLAD v pomoci zo soc. fóbie (u mňa a u väčšiny ľudí, kt. navštívia psychológa). Ak by som ju ja nepoužíval, nebol by som ani teraz schopný komunikovať v práci s kolegami. A tých pohodových ľudí je tam teda hodne. Cítim to napätie, ale ako tak to zvládam. Vôbec nemám tušenia, či si ty nejaké techniky na stres aj skúšala.
Sú aj knihy o tréme. Skús ísť do kníhkupectva a len tak si zober knihu a čítaj si.Alebo sa hanbíš ísť aj tam? Ak sa hanbíš, skús ísť do iného mesta, kde ťa nepoznajú, alebo si objednaj cez net. Je viac možností. Alebo môžme dať stretko :)
Tu je ten článok, na kt. som odkazoval:
..www.sciencedaily.com
Lilly18, neviem, či ešte chceš pokračovať v tej komunikácii al. nie. Je aj možné, že si pri tých otázkach pocítila takú úzkosť, strach, al sa ti horšie dýchalo. Je tak?
Lebo ja z vlastnej úsenosti na sebe vidím, že niekedyt sa mi to stane, keď buď ja s niekým niečo roziberäm- jeho al. niekto mňa.
Mal by som na teba xy otázok, ale teraz sa mi to nechce riešiť.
Ak máš záujem, tak možno ku koncu týž!ňa alebo ku koncu 2. týždňa. (pokiaľ sradiaľto nezmizneš.
Ešte by ma zaujímalo, či si bola niekedy šikanovaná, akebo ti boli len také posmešky na teba, ale viac menej nič strašné. A ako si to mala doma, či si náhodiu nemala konflikty s mamou alebo otcom. Odporučil by som ti aj nejaké knihy ak by si chcela. Myslím, že ak knihy nie, aj psychológ by ti mohol byť nápomocný.
To nebude tvojím výzorom. Poznám xy "škaredých" ľudí, ktorí sú veľmi obľubení a žiadaní. A vieš prečo ? Pretože z nich vyžaruje život, temperament, sebavedomie a to ľudí priťahuje ešte viac ako samotná krása.
Ideš na to dobre!Prečo by si sa zapodievala zmenou svojej povahy: ak si raz hanblivá tak čo už.Ani schopnosti ako je byť vtipná alebo zábavná nie sú všetko.V dnešnej dobe byť dobrou kamarátkou na ktorú sa dá vždy spoľahnúť sa nenosí.Najdôležitejšie je byť pekná a ak niesi tak aspoň sa máš na čo vyhovárať .Ako predavačky v obchode alebo na úradoch.Za taký plat sú arogantné,zduté,frflú ,ale keby im dali väčší plat tak hned by boli iné.Aj ty ak by si bola krajšia hneď si aj múdrejšia,šikovnejšia ,ale takto sa nedá nič robiť!Šport a šikovnosť sú len pre pekných veď anstain bol krásavec a kaliska( kajakárka ) je krajšia od Nastenky z mrázika .
Mozem sa nad tym porozmyslat ako to je u mna, nebudem to tu ale verejne rozpisovat :) a ako pisem, dost sa to aj meni.
Skus mi prosim ťa opísať ten stres. Ako dlho trval, čibol intenzívny, či už prestal ten stres, či sa cítiš unavený . Si teraz unavený viac, keď už stres pominul a je táto únava väčšia než vtedy, keď si mal obdobie pred tým stredom?
Dá sa povedať, že si dosť unavený, aj keď stresnáš? Ak ámo - Ako dlho to už trvá? Prežívaš teraz niečo také, že už nemáš taký záujem o kontakt s ľuďmi?