Dobrý deň. Prejdem rovno k problému?
S priateľkou máme pekný vzťah už 5 rokov a 3 mesiace. Ja vidím problém v tom, že všade kde ideme sa musí fotiť, prípadne ja ju fotím. Chodili sme po dovolenkách, výletoch,atď. v%sade sa len fotí. A potom to dáva na fb, instagram. S kamoškou boli na dovolenke pred 3 týždňami a každý deň pridávala na instagram fotky seba. Okrem toho vačšina fotiek ú v bikinách. Priateľka si uvedomuje svoje prednosti (veľké prsia), fotí sa v bikinách priamo, aby ich bolo vidieť, aby sa nimi mohla pýšiť.
Pýtal som sa jej na to a mi povedala, že nemám z toho robiť problém, vraj je to dnes bežné. Ona vždy bola stredobodom pozornosti v spoločnosti, ja to tak nepotrebujem, som skôr introvert.
Neviem ženy, muži je to normálne? Muži, vadilo by vám to? Zbytočne žiarlim? Ženy, z akého dôvodu sa neustále fotíte a d´vate to na insta, aby ste mali lajky na foto?
Vďaka za múdre názory.
Priateľka sa stále fotí
adr1a: Sice neviem ako to priamo myslis s tym WC a sprchou...ale ma tam fotky s kamoskou akos a chystaju na party, odfotene oproti zrkadlu. Taktiez z jej kolekcie najdes fotku zo sprchy v zupane s mokrymi vlasmi, s popisom: cerstvo osprchovana, prirodzena krasa, ziaden filter, ziaden makeup. Ona ma aj fotky v satach u nich doma v kuchyni, obyvacke, dokonca fotky v satach na svadbu v roznych polohach fotene oproti staremu dedinskemu plotu. Toto som sa uz aj ja zasmial, ked som to videl. Nie su to cisto vyletove fotky.
Ste tu normalni?)) Radit mu rozchod kvoli tomuto?? Niektore hlasky (skoncila som pri tretej), som radsej ani necitala. Ja som tiez prave vyvalena na plazi pri mori a denne nafotim plno svojich fotiek ai. Rozdiel je akurat tak v tom, ze ich nevesam na inst FB ai. Jasne, priatelom ai poposielam, ale nemam potrebu to vesat na soc.siete
Pocuj. Sam pises, ze tieto fotky foti a pridava z roznych udalosti akcii zazitkov. Vies kedy by slo o zavislost? Ak by sa este aj z WC, sprchy, pri chodzi ai ai fotila. Ona to robi z dovoleniek vyletov oslav ai. To su chlapce pre niekoho zazitky a akoze vynimocnejsie udalosti. Tak kedy sa ma fotit?? Na zasnubach svadbe narodeni deti a pri pohreboch? Ty si ty. Ale ona je dospela svojpravna bytost.Tak je extrovertka. A? Chce sa ona s tebou rozchadzat len preto, ze ty sa nerad fotis? Tak aspon teraz pri opacnom garde vidis, aky si blbec. Akurat sa tak s nou mozes porozpravat o intenzite uverejnovania tychto jej fotografii, prip.ze je na nich v bikinach..akoze sorry, ma byt v burke zahalena ako z islamu? :D
A bude uz na nej, ako sa dalej zariadi. Rozkazovat jej vsak nemozes. A este nieco. Keby nebola kost aka je, ani by si si ju pred tymi rokmi nevsimol. A bachorky o jej intelekte IQ EQ ai hovor vies komu. Si proste ziarlivy.
Dost divna je ta tvoja priatelka. Vyzera to minimalne na narcisku, alebo podobnu uchylku. Rozid sa s nou , kym je cas. Bude to len horsie. Nejde ani tak o to, ze tie fotky vesa na socialne siete, ale ze je posadnuta sama sebou.
priateľka má nejaký komplex, potrebuje byť obdivovaná a to jej dodáva sebavedomie
zdravé sebavedomie ide zvnútra človeka,,,, má to človek v sebe
ak jej sebavedomie závisí od reakcie okolia, tak tu sa naskytol nejaký problém,,,, možno že len nezrelosť, možno psychický komplex
davaj jej maskrty, priberie, scelulitidnie, nebude mat tolko lajkov, a prestane...
Ty sa na take fotky inych bab nepozeras? Ak ano, tak ju nechaj, nech take fotky vystavuje. Ona zvadza, Ty sa nechas zvadzat. Obaja cudzimi. Preco ju chces obmedzovat a seba nie? Alebo sa na ne nepozeras? Su dve strany tejto zabavky. Ty si na jednej, ona na druhej. Bud mate rovnake prava alebo nie.
Nepomôžeš. Nechaj ju, nech si tam dáva, čo chce. Len sa s ňou kvôli tomu budeš zbytočne hádať. Však to nikoho nebaví dlho
Jasne, že na nej vidím veľa pozitívnych vecí. Toto jedno negatívum je to fotenie. Ako ja som ok s tým, že ma instagram, ved nech si dáva zážitky, ale dať si 10 fotiek v bikinách fotených na jednom mieste? mne toto príde už ako závislosť.
Ako by som jej mohol pomôcť?
Teraz dávali zrovna v rádiu, že už je to klasifikované aj ako choroba, táto selfietída ;) ale evidentne u takých ľudí nemôže byť niečo v poriadku..
okrem toho, že znižuje svoju hodnotu, lebo však každý na nej môže vidieť to, čo by si reálne mal vidieť iba ty, jej fotky môžu úplne v pohode skončiť niekde na sex-zoznamke.. alebo si ich niekto stiahne a po večeroch sa na tom obrába :) ale ke´d jej to nevadí.. mne by to teda vadilo a hodne..
MP, my sa zhodneme v tomto, však? všetky sociálne siete sú na dve veci :)