Dobrý deň. Prejdem rovno k problému?
S priateľkou máme pekný vzťah už 5 rokov a 3 mesiace. Ja vidím problém v tom, že všade kde ideme sa musí fotiť, prípadne ja ju fotím. Chodili sme po dovolenkách, výletoch,atď. v%sade sa len fotí. A potom to dáva na fb, instagram. S kamoškou boli na dovolenke pred 3 týždňami a každý deň pridávala na instagram fotky seba. Okrem toho vačšina fotiek ú v bikinách. Priateľka si uvedomuje svoje prednosti (veľké prsia), fotí sa v bikinách priamo, aby ich bolo vidieť, aby sa nimi mohla pýšiť.
Pýtal som sa jej na to a mi povedala, že nemám z toho robiť problém, vraj je to dnes bežné. Ona vždy bola stredobodom pozornosti v spoločnosti, ja to tak nepotrebujem, som skôr introvert.
Neviem ženy, muži je to normálne? Muži, vadilo by vám to? Zbytočne žiarlim? Ženy, z akého dôvodu sa neustále fotíte a d´vate to na insta, aby ste mali lajky na foto?
Vďaka za múdre názory.
Priateľka sa stále fotí
problem1. Zial, je to zhruba tak ako to pises)
vy chlapi si vyberate take jeblinky co sa fotia aj na wc v hlave maju nasrane ale hlavne ze vyzeraju . Tak si to uzivajte ked si normalnu ani nevsimnete. Je mi smiesne ze muzi sa tu na fore neustale stazuju na svoje frajerky a vyberaju si aj tak stale tie iste typy bab ktore ich oberaju o peniaze minaju na kadernicky, handry kozmeticky kurvia sa ale vsimnut si dievca co ma naozaj nieco v hlave dokaze si zarobit a kupit nieco aj sama ani nahodou.
nazdar
napisem ti to z mosta do sprosta ale tvoja frajerka je jebka...neee neurazaj sa ale je to tak.... ako mal som taku jebku jednu co sa tiez fotila v aute ked sme niekam sli.. pri kave....v bare...sla nieco oslavovat a uz sfot ma sfot ma.... prosto zo vsetkeho co sme podnikli musela dat fotku....
utekaj prec cim skor z toho lebo taka jebka bude chciet len seba stale davat do popredia a je tam tenka hranica ze k tym jej fotkam zacne nejaky chalan davat komenty a komplimenty coho sa ona chyti a casom ta podvedie lebo oni na to cakaju kto sa chyti aka rybka (muz) na ich fotky... o to im ide tym selfitidkam.... bohynu mi to slovo selfitida zneje ako vaginitida.... kurna :-O
ahoj, študovala som psychologiu a aku tu už veľa ľudi predomnou napísalo je pravda v tom že v poriadku dievča nieje a trpí tou už spominánou selfietídou teda potrebou sa fotiť skoro všade kam ide a zverejňovať fotky na soc. sieťach druhým a čakať koľko ľudí jej to lajkne a okomentuje. Dať občas nejakú fotku je v poriadku, sú ľudia ktorí na soc. siete nedávajú vôbec a potom sú takí ktorí na soc. sieťach fb, instagram a pod. ani niesú.
Ale fotiť sám seba všade a dávať sa do popredia nieje určite okej. Je to choré a súvisí to s posadnutosťou vlastnej osoby a svojho Ega teda Ja. Týto ľudia majú potrebu sa neustále zverejňovať a ukazovať druhým a byť obdivovaní. Tak isto hodnotím ľudí ktorí sa síce nefotia neustále a všade kam idú ale keď si pozriete ich napr. facebook tak ich profil alebo zoznam fotiek je len o ich samých teda všetke fotky sú len o ich osobe, na každej sú len ony. A majú tých fotiek neúrekom. Toto je tiež posadnutosť svojím Ja.
Ide o tzv. prevažne laicky povedané rozmaznaných ľudí ktorým rodiečia neustále zdôrazňovali aký sú krásni, nádherní.. Rodičia výchovou zdôrazňovali že vzhľad je častokrát viac ako iné hodnoty. Takže títo ľudia sú už od detstvá naučení že Ja som pekný a dívajte sa na mňa! Obdivujte ma a tak trošku asi aj záviďte kde som, čo som atď.
Ak chce žena chodiť vyzývavo tak je to fajn :) Veď predsa je žena a ak má potrebu sa ukázať a zvýrazniť prednosti ok.
Je to fajn aj z hľadiska vzťahu.
No ak sa fotí ešte aj na záchode, ako sa jej rozmazal rúž, koľko pohárikov vypila, alebo čo jedla na raňajky to je už podľa mňa príliš.
No po prečítaní tvojho posledného príspevku mám dojem, že na tvojom mieste by mi vadilo ani nie tak to, že sa ukazuje, ale skôr, že sa strápňuje. Nuž ale proti gustu žiaden dišputát.
Nemyslim ze si nejak prehnane ziarlivy, ako maloktoremu chlapovi by sa pacilo ked si jeho priatelka foti kozy a eroticke fotky na socialne siete. Skor by som povedala ze je nejaka uchylka ked chlap vyslovene chce aby sa jeho priatelka takto pretrcala. Ked som sa s mojim priatelom dala dokopy povedal mi ze nema rad ked jeho partnerka chodi vyzyvavo oblecena. Ale to je u mna v klude, nie som ten typ co sa potrebuje predvadzat. Ja napr. ani nemam na fb take kamosky co by sa takto pretrcali a zverejovali polonahate fotky a nie je to tym zeby nemali co ukazat. Skus sa s nou porozpravat ze sa ti taketo jej predvadzanie nepaci a zeby mala iste casti svojho tela ukazat len tebe. Ako iste ze ked pojde na plaz neoblecie si burkiny ale fotit sa tak a pretrcat pred vsetkymi priatelmi ktory by ju tak inac nevideli to je uz exhibicionizmus. Ked ide na plaz s kamoskou tak ju uvidi v bikinach len ta kamoska a neznami ludia ale takto ju uvidia vsetci priatelia a znami a to uz je rozdiel. Potom moze samozrejme ocakavat ze jej budu pisat chlapi a budu ju balit a ona akoby to chcela.
Ked sa ku.vi na internete, tak sa bude aj v realnom zivote. Kasli na nu, ked neberie na teba ohlad.